Aug 27, 2014

Snesevis af amerikanske politistationer i karantæne for at have "mistet" amerikansk militær-Grade Våbenudstyr

RT.com har en artikel som omhandler det enorme oprustning af militær isenkram som Politiet USA er i færd med. Efter nedskydningen af Michael Brown Furgson episooden har vi set det efterhånden er svært at skelne på Politet i USA eller lejesoldater fra Black Water eller det amerikanske militær. Udrustningen omfatter også svært forstærket militær urban vogne m.m. Man kan kun undre sig over hvem som i virkeligheden er tilbage ud over "cabal" medlemmer af Politiet efter denne suspendering? Hvor blev våbnene af? Tabt, stjålet, ulovligt handlet videre eller genbrugt for fremtidig brug


Tæt på 200 statslige og lokale politi afdelinger i USA er blevet suspenderet for at "tabt" militært niveau udstyr overført til dem af Pentagon, en ny undersøgelse fundet.

Ifølge medie Fusion, dens uafhængig undersøgelse af Pentagons "1033-programmet", som udstyrer statslige og lokale politi afdelinger på tværs af USA med overskydende militært udstyr, dukkede op en foruroligende tendens: Ikke alene har mange retshåndhævende myndigheder ikke overholder programmets retningslinjer, de rutinemæssigt tabt farlige våben.

Allerede har undersøgelsen fundet at politiets afdelinger i Arizona, Californien, Mississippi, Missouri, Georgien og andre har mistet eller ikke kan redegøre for forskellige typer af våben. Denne liste omfatter M14 og M16 geværer, .45 kaliber pistoler, haglgeværer, og endda biler.

Hidtil har 184 statslige og lokale afdelinger efter sigende blevet suspenderet i et program, der involverer deltagelse af mere end 8.000 agenturer. Siden 1990 har 1033-programmet administreres mere end 4300 millioner dollars værd af udstyr og våben.

I kølvandet på politiets reaktion på protester omkring dødsfaldet af ubevæbnede teenager Michael Brown i Ferguson, Missouri, har emnet politiets militarisering opstået på forkant med den offentlige debat i USA. Politiet beskæftigede stærkt pansrede køretøjer, snigskytterifler, tåregas og kampudstyr, da de konfronterede demonstranter mod overdreven kraft, gnister udbredt bekymring i hele landet, især i Pentagons militærudstyr der transfer programmet.

Selvom Pentagon erklærede programmet til at "øge den offentlige sikkerhed og forbedre homeland security", kritikere hævder, at manglende evne til politiet for at holde styr på deres udstyr tilføjer endnu et lag af tvivl til tanken om, at sikkerheden bliver forbedret.

"Grunden for at give militære våben til disse små politiet afdelinger allerede var tynd i starten," Tim Lynch for Cato Institute projekt om strafferetsplejen sagde til Fusion. "Nu da vi er at finde, at der ikke er tilstrækkelig ansvarlighed til sporing af dette udstyr, så sagen er begyndt at falde fra hinanden."

I mindst to tilfælde blev Humvee'er meldt savnet. I Georgien blev Humvee sigende solgt eller anden måde, kun skal inddrives senere og flyttes til en anden afdeling. En anden sag i Arkansas involverede en stjålet Humvee, der ikke er rapporteret indtil en dag senere.

Skydevåben blev rutinemæssigt tabt eller forlagt. I Arizona alene mistede Maricopa County Sheriff Department 11 eller 12 våben.

"[Programmet] er naturligvis meget sjusket, og det er en anden grund til, at Kongressen er nødt til at revidere dette omgående," Lynch tilføjede. "Vi ved ikke, hvor disse våben kommer, om de virkelig er tabt, eller om der er korruption involveret "