Feb 28, 2020

⛔ ~ Folkets: Nej, vi har ikke en vaccine om få uger ~ | Blogger: [💉‘LOOKING FOR A MAGIC BULLET’: OG HVIS nu det viser sig, at eksempelvis, Israel eller andet land, så som det britiske medicinalflagskib GlaxoSmithKline, der påstår hårdnakket de har en effektivt Coronadræber, så TÆNK DIG RIGTIGT GODT OM!🤔] ... En gruppe israelske forskere ved Galilee Research Institute (MIGAL) er tæt på at udvikle en coronavirus-vaccine, der kunne være klar om tre uger og tilgængelig inden for 90 dage, ifølge den israelske videnskabs- og teknologi- minister Ofir Akunis. Det samme påstår, Thomas Breuer, medicinsk chef for GlaxoSmithKline's vaccine (GSK.L) enhed. GSK samarbejder med udviklere ved at levere en teknologi, der kan gøre deres vacciner mere potent... |


Kilde (Folkets.dk)

Faktatjek af Jyllands-Posten

På facebook deler mange et indlæg med overskriften:
Forskere: Vi har en vaccine mod coronavirus om få uger
Artiklen er fra Jyllands-Posten, en del af JP/Pol som beskyldte mig for at lave junk news.

Jeg ved snart ikke hvad jeg skal kalde den journalistik JP/Pol selv leverer her i disse uger og måneder. Jeg tror jeg vil nøjes med at analysere lidt på den og undgå mærkater.

Men altså: "Forskere: Vi har en vaccine mod coronavirus om få uger"

Ifølge Jyllands-Posten.

Nu ved jeg selvfølgelig ikke helt hvad der ligger i året "få" i denne sammenhæng.

Men det er desværre ikke realistisk at nogen vaccine mod den nye coronavirus, SARS-CoV-2 - som giver infektionssygdommen covid-19, vil ligge klar om få uger.

Følger man lidt med, så ved man at forskellige firmaer og forskergrupper med jævne mellemrum melder ud at de har en vaccine på trapperne.

For tre uger siden skrev Reuters at mindst 12 sådanne initiativer omkring en vaccine var i gang.

I den forbindelse udtalte en af de helt store på området sig:

“It will take at least 12 to 18 months, which means in the acute situation we are in now - at least in China - that will not create a benefit,” said Thomas Breuer, chief medical officer of GlaxoSmithKline’s vaccine unit.

Der skal intet mindre end et mirakel til hvis en vaccine skulle være klar om få uger, og mirakler er normalt ikke noget man bygger journalistik på.

Kilder:

https://www.reuters.com/articl...

No comments:

Post a Comment