Jul 5, 2018

Verdensalt.dk | Arkivskabet | 5. Juli 2018 | ~ Dagligdagen med Vasana - Åndelig livsstil ~ | 5-10 min læsning | Blogger: [🌕Fuldmåne, solhverv, forstærket sollys & soludbrud. Bølger fra kosmiske- komet og gammastråler, elektroner, elektrisk ladede partikler og tachyons, gør os udmattede, trætte, og påvirker vores sind, sjæl og kødskroppe a.k.a. Avatar. Det gør det på mig i hvert fald, i nogen grad, negativ. Men vor junk-DNA bliver jo også mere og mere aktivt via det guddommelige lysenergi og derfor, kan vor indre uforløste 'Vasana or Core Issue', ikke gemmes på mere, til evig tid og minde. ALLE bliver påvirket og ALT bliver frigivet☄️] ... Vasanas er blevet beskrevet af andre som "sovende vulkaner" (S.N. Goenka) og "smerte krop" (Eckhart Tolle). De fleste psykologer og studier for selvudvikling har nogle bestemte måder at referere vasanas på.. Hvis man ser på den kanaliseret litteratur, kan man sige, at en stor del af det har været omkring vasanas, fortæller os igen og igen, at vi skal fuldføre vores uafsluttede sager; dvs at "udjævne" vores vasanas .. |

Latente adfærdsmønstre, vaner styre os
Udgivet første gang den 3. Juni 2014 af Verdensalt.dk

Denne artikel handler om "Vasana". Kort fortalt, stammer navnet fra vedantisk litteratur - Dharmiske Traditioner, filosofisk retning inden for hinduismen (oplysthed). Et uundgåeligt begreb eller tilstand som indtager vores daglige liv mere og mere, man kan vel definere det som en slags kognitiv dissonans.  Vasanas kan bedst defineres som de automatiske, mekaniske eller vanemæssig måder, vi har for, at reagere på situationer. De er indgroede adfærdsmønstre.

De kan også opfattes som vores ubetalte regninger i livet, vores gæld, vores kreditorer. Vasanas er vores karmiske rester eller aftryk, som påvirker et menneskes nuværende opførsel. Vores gamle latente oplevelser, afsluttede sager eller overskydende bagage i livet. De forvrænger vores adfærd, og vi er sjældent klar over, at de er i drift. Mens de er almindeligt kendt hos studier for selvudvikling og spiritualitet, aner de fleste mennesker ikke hvad vasanas er. 

Vasanas er den væsentligste hindring for vores velbefindende og lykke i livet.

Et gammel udtryk er besværende korrekt for dele af vasanas : "Brændt barn skyr ilden";
Ubehagelige hændelser husker man tydeligt, og man er meget opmærksom på at undgå dem i fremtiden

Vi dykker længere ned og ser på hvad det betyder for os



Sri Ramana Maharshi lærte os om vasana
Sri Ramana Maharshi lærte os omkring Vasana. Fordi vi er bundet af vores ego, oplever de fleste af os, lavere niveauer af oplysning mens nogen guruer har en oplysthed så høje som syvende chakra Brahmajnana (Gud Realisering), også kaldetkevalya nirvikalpa samadhi, men hvor de stadig har vasanas (indeholder personlige udfordringer).

Først efter Sahaja nirvikalpa samadhi (den permanente og naturlige tilstand af samadhi eller komplette selvoptagelse) er den åndelige hjerte (hridayam)permanent åben, mens  vasanas slukket. Så vi er befriet fra fødsel og død. Vi har nået moksha eller frihed fra fysisk reinkarnation.

Med vores opvågnenhed, forstærket bevidstheds-følelse, begyndende spiritualitet om man vil, forøges vasanas gradvis i os selv, fordi det skal hentes frem-behandles-afvikles, livet føles hårdt, uskånsom kaos og illusion, men ud af dette kaos, dukker også ro frem, hvis man forstå at lytte til sig selv. Ramana Maharshi skelner mellem gode og dårlige vasanas. Gode ​​vasanas, ligesom vi nurse vores egne forældres behov, kærlig til alle mennesker, yde velgørende formål , som alle fremmer naturens love, ikke skader, mens dårlige vasanas, der går imod naturens love, gør.

En dybere betydning af hvad Vasana er og hvorfor det er kommet for at blive


Vasana, er hvad blikmanden, tømmermanden, trolden og heksen er i Alice i Eventyrland, visualisere. Alle eventyr om disse væsener er, i sidste ende, om vasanas.

Vasanas stammer fra beslutninger som en reaktion på tidligere hændelser eller episoder i livet, der er involveret chok og tab, som overbeviste os selv om, aldrig at udføre visse ting, men udleve andre. På en måde, lukker mange mennesker af for deres dybeste følelser og livet, fordi de ikke kan li at mærke, hvordan de virkelig har det. De fortrænger, fornægter, flygter fra, hvordan de har det indeni. Dermed reagerer de spontant ligesom en robot.

read more »