Jan 3, 2018

Netavisen Pio | 3. Jan 2017 | FORÆLDRE HAR FÅET NOK: ANMELDER UNDERVISNINGSMINISTERIET TIL POLITIET | .. Forældre til skolebørn er rystede over at opdage, at staten til tid og evighed gemmer personlige oplysninger om deres børns tanker og følelser .. | Blogger: Som jeg plejer at sige: Forældre får et CHOK når de finder ud af at skolevæsenet eksistensgrundlag - prep for arbejdslivet i sigte. Disse elevplaner, nationale test, obligatoriske trivselsmålinger, centrale værktøjer, karakterræs, bundne prøver og løbende evaluering osv. osv. er tilegnet Undervisningsministeriets statistik helvede, så man målrettet, kan tilegne den individuelle elevs parathed, til når de søger ud i det pulveriserende arbejdsliv og gøre sig nødvendige til samfundsorden... Al den indoktrinering der finder sted i Folkeskolen i dag, er til at tørre sin bagdel, med. Staten kommer aldrig til at fortælle dit barn om den virkelige sandhed i dansktimerne, uanset om globaliseringen og den internationale dimension og alle mulige andre fine ting, bliver inddraget i undervisningen.. Det såkaldte Nationalt Genom Center (DNA), gemmes til evigt tid. Internet-aktivister klager til Datatilsynet over politiets nummerplade-skanning: Er i strid med persondataloven - gemmes i 10 år. Biometri på Borgerservice-kontoret, VISA til udlændinge, rødbedefarvet Pas, Banken, lufthavnens indtjekning, gemmes også til evigt tid.. LAD NU VÆRE MED AT VÆRE NAIVE... |


De danske skoleelever fra 0. klasse til 3.g skal hvert år svare på en række personlige spørgsmål i den nationale trivselsundersøgelse, for de mindste er det blandt andet spørgsmål som:
Har du ondt i maven, når du er i skole?
Er du god til at løse dine problemer?
Tror du, at de andre børn i klassen kan lide dig?
Er du bange for, at de andre børn griner ad dig i skolen?
Oplysningerne kobles til børnenes cpr-nummer og gemmes til evig tid i et digitalt register. Men der er et stort problem: Forældrene er ikke blevet underrettet korrekt herom, og nu har minimum to forældre meldt Undervisningsministeriet til politiet, da de mener, at det er i strid med persondataloven.

”Det er en krænkelse af mine børns rettigheder. Jeg er ansvarlig for mine børn, og det her foregår, uden jeg får det at vide. At antage at det er okay at gemme børns personlige tanker og følelser for evigt, er så skræmmende, at jeg har svært ved at sætte ord på det”, siger Ludvig Lohse, der er forælder til to skoleelever i Aarhus, som indgav en anmeldelse til Østjyllands Politi tirsdag. Det skriver Politiken.

Ministeriet oplyste, at målingerne var anonyme
Dagbladet Politiken har kunnet afdække, hvordan ministeriet har oplyst forældre om, at de obligatoriske trivselsmålinger er ”anonyme,” ligesom også andre centrale oplysninger om registreringen af hundredtusindvis af børn er blevet udeladt i ministeriets informationer.

”At folk vælger at overdrage deres personlige data til Facebook og Google er deres valg. Men denne sag tager retten til privatliv til et andet niveau, når staten tilsyneladende »ejer« vores børns private tanker og følelser. Det er meget alvorligt og foruroligende. Hvad mine børn har af følelser og tanker – det kommer ingen ved og da slet ikke staten”, siger Ludvig Lohse.

Også en forælder i Vejle Kommune har meldt ministeriet til politiet for krænkelse af persondataloven.

Trivselsmålinger sat på hold
Trivselsmålingerne skal primært bruges til at indsamle forskningsduelig statistik om børnene, med henblik på at forbedre de psykiske og fysiske rammer for skolelivet, men forældre og lærere frygter, at oplysningerne kan misbruges imod et individ.

Den hårde kritik af indsamlingen har nu fået undervisningsminister Merete Riisager (LA) til at sætte trivselsmålingerne på hold:

”Jeg vil drøfte sagen med forligskredsen, før jeg vil overveje eventuelle ændringer,” siger ministeren.

Forligskredsen består af alle Folketingets partier bortset fra Alternativet og Enhedslisten. Socialdemokratiets undervisningsordfører, Annette Lind, siger til Politiken:

”Vi bakker op om trivselsmålingerne, for der er ingen tvivl om deres nødvendighed og brugbarhed. Men de skal selvfølgelig følge loven, og ministeriet skal naturligvis give de rigtige oplysninger. Og hvis det viser sig, at det ikke er nødvendigt at indsamle oplysningerne på cpr-niveau, så skal vi heller ikke gøre det.”