Jun 30, 2017

Nyhedsbrev fra Fair Bidragssats | 29. Juni 2017 | Hjælp til dit lån: 2 gratis værktøjer til at overvåge dit eget lån | Nu 3-dobles din støtte til Boligejernes Realkredit | Dom over Totalkredit i Københavns Byret | Ny lov ' Fair Bidragssats' træder i kraft på lørdag |



Nu fordobler vi DIN STØTTE til Boligejernes Realkredit!



Boligejernes Realkredit er i gang.
Danmarks nye kreditforening er på vej - og vi kan få den i mål.
Den hedder Boligejernes Realkredit og udspringer af en arbejdsgruppe, Fair Bidragssats stiftede i 2016.
Nu samler vi ind til næste fase. Allerede på 1½ uge af indsamlingen, har Boligejernes Realkredit - med jeres hjælp - samlet 167.965 kr. ind ud af de 500.000 kr., som de skal bruge for at igangsætte næste fase.



Husk, at det vigtigste er mange små. Hellere give 20 kr. og få dine venner til det samme, end at du selv prøver at overgå andre eller dig selv med mange tusinde kroner.
Hvorfor det?
Fordi indsamlingen lige så meget er et bevis på opbakningen til projektet, som den er finansiering.
Nu vil vi i Fair Bidragssats gerne speede arbejdet lidt op.

Din støtte 3-dobles!
Derfor fordobler vi nu alle beløb, som vores medlemmer indbetaler. Sætter du 20 kr. ind, gør vi det også! Sætter du 5.000 ind, gør vi det også! Vi har afsat 45.000 kr. til formålet, så det er bare at komme i gang!
Crowdfundingen foregår på Booomerang.dk - SKRIV dit medlemsnummer i kommentarfeltet, så smider vi samme beløb!
Sidste nyt er, at vores erhvervssponsor, Realråd i Roskilde, vil gøre det samme. Så nu 3-dobles medlemmernes beløb!



Læs meget mere om boligejernes egen kreditforening i artiklen herover (Ekstra Bladet) og læs mere om holdet bag, på Boligejernes Realkredits egen hjemmeside. Den finder du her.


Hjælp til DIT lån


De fleste af os ringer til bankrådgiveren, når vi skal have hjælp til at forstå eller ændre vores lån. De fleste af os véd efterhånden også godt, at en bankrådgiver desværre i virkeligheden er sælger. Din realkreditrådgiver sælger lån for Totalkredit eller en anden kreditforening, og banken modtager penge for arbejdet.
Fair Bidragssats har forhandlet aftaler på plads med to uvildige rådgivere, Realråd og Realkreditkonsulenten.

App og onlinehjælp til den bekymrede boligejer
Begge har værktøjer, som man kan bruge online til at tjekke og overvåge almindelige boliglån.
Dem får du nu:
For at du ikke skal være i tvivl, har vi indgået en aftale med begge rådgivere. Den indebærer at de støtter Fair Bidragssats som sponsorer OG at foreningen får en provision, hver gang et medlem tilmelder sig deres service.
Læs videre herunder for at få hjælp til selvhjælp.

ACCURAT fra RealRåd

ACCURAT app til medlemmerne. (Realråd). App’en beregner konstant, hvilke lån, der er bedst for dig. App'en er gratis, men vil du have den professionelle version, får du rabat som medlem af Fair Bidragssats.
Mens du venter på Boligejernes Realkredit, kan du helt gratis downloade ACCURAT, som RealRåd har udviklet over de sidste 5 år, til at holde øje med dine konverteringsmuligheder.

Rabat på pro-versionen
Du får alle relevante tal og grafer med det samme - uden først at skulle i kontakt med os - men du kan også vælge at blive kunde hos RealRåd og få hele rådgivningspakken. Her får medlemmer af Fair Bidragssats 20% rabat og mulighed for at handle uden kursskæring. Når du downloader pro-versionen (betaling), modtager Fair Bidragssats provision på 600,- kr.



Låneovervågning fra Realkreditkonsulenten

Servicen hedder låneovervågning og er gratis, og Fair Bidragssats modtager 50 kr. for hver bruger der tilmelder sig via linket.
Med servicen får du et ”her og nu tjek” af dine boliglån, samt løbende låneovervågning. Overvågning holder både øje med om du kan indlemme banklån i dit realkreditlån, om din bidragssats er for høj, samt selvfølgelig om konvertering op eller ned i rente giver mening.



Ny lov 'Fair bidragssats' L187 træder i kraft på lørdag


"Formålet med lovforslaget er at sikre øget gennemsigtighed for låntager, når et institut vælger at forhøje deres bidrag, rentetillæg m.v., og at give låntagerne bedre mulighed for at overveje og eventuelt skifte institut, inden prisstigningen træder i kraft. Lovforslaget sikrer dermed også øget mobilitet på realkreditmarkedet."

Folketinget har ovenpå ekspertudvalgsarbejde og behandlinger endelig vedtaget lovforslag 187 i Folketinget. Det skete den 8. juni 2017. Lovforslaget træder i kraft på lørdag, den 1. juli 2017. 104 Folketingsmedlemmer fra følgende partier (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF, KF), stemte for lovforslaget.

Ingen stemte imod. Læs resumé af lovforslaget her:
http://www.ft.dk/samling/20161/lovforslag/l187/index.htm



Retssagen mod Totalkredit: Sejr!

Totalkredit fik en historisk straf på 1. mio kroner i Københavns Byret den 1. juni.
Forbrugerombudsmanden, som anlagde sagen på vegne af vrede kunder, har anket straffen.
Vi holdt afstemning - hvor I medlemmer mente, at straffen burde være højere. Det tog Forbrugerombudsmanden muligvis til efterretning, for dommen er efterfølgende blevet anket.

Civilt gruppesøgsmål?
Det åbner måske for civile retssager. Vi i bestyrelsen er ved at undersøge det, og giver besked, når vi ved mere. Skriv dig på listen her (gruppe kun for medlemmer), hvis du har optaget fastforrentet realkreditlån i gerningsperioden (2012 - 1. marts 2016) og ønsker at deltage i et gruppesøgsmål.

Retssagen minut for minut
Flemming Trap fra Fair Bidragssats var med i retten for at vise, at vi bekymrer os om udfaldet (Politiken). Flemming sendte ‘live-opdateringer’ til medlemmerne.





Fair Bidragssats på Wikipedia


Tusind tak til vores aktive medlemmer for hjælpen med at opdatere Verdens største leksikon, Wikipedia, med Fair Bidragssats’ historie. Der er selvfølgelig plads til meget mere info, så hold dig ikke tilbage.
Skriv videre på historien om Fair Bidragssats på Wikipedia.

Også en lille tak til dig, der har opdateret Totalkredits historie med et afsnit om Fair Bidragssats. :-)