Aug 29, 2016

Endnu en shitform i det skandaleramte SKAT: Direktører slår alarm - Skattebombe truer med at sende danske firmaer til udlandet...(Blogger: Ser ud til at SKAT finder nye metoder til at inddrive det tabte på EFI sagaen(1 mia.kr.), udbytteskat(6,2 mia kr.), borgernes gæld til de offentlige kasser (ca. 80-100 mia.kr.) samt Negativ moms (200 mia.kr.)... Samlet regnestykke overstiger 300 mia.kr. Men hvem skal betale? De danske skatteydere eller virksomhederne i Danmark?)

En ny praksis i Skat, hvor et særligt fradrag indskrænkes, kan få stor betydning for danske virksomheder, lyder det fra erhvervslivets top, der advarer om mulig udflytning af danske arbejdspladser.


I et sjældent skarpt opråb advarer ledelserne i en række af landets største virksomheder mod en ny skattepraksis, der efter deres opfattelse risikerer at hæmme udviklingen af danske virksomheder.

Firmaerne går i rette med, at fradrag på lønomkostninger, der bruges på opkøb og fusioner, nu indskrænkes.

DSV, ISS og Maersk er blandt underskriverne i et brev, der advarer skatteminister Karsten Lauritzen (V), erhvervs- og vækstministeren Troels Lund Poulsen (V) samt Folketingets Skatteudvalg mod fremgangsmåden, der kort fortalt betyder større udgifter og flere administrative byrder til virksomheder, der køber op og fusionerer.

»Man trækker tæppet væk under den praksis, der har været historisk. Det gør Skat uden en lovændring. Det giver usikkerhed. For mig er det et spørgsmål om, hvor man vil fjerne fradrag næste gang. Det giver os en stor usikkerhed. Det forringer konkurrenceevnen, fordi personen kunne have siddet i et andet land, hvor der vil være fradrag for den type opgaver,« siger skattechef Mads Kristensen fra servicegiganten ISS.

»Hvorfor skulle danske virksomheder ikke flytte disse aktiviteter til lande, hvor der er fradragsret for dem,« spørger han og foreslår en hurtig lovændring, der giver virksomhederne generelt fradrag for lønomkostninger.

Netop eventuel udflytning kan blive resultatet af ændringen, lyder det flere steder i erhvervslivet.


Afsendere på advarselsbrev


ISS: Jeff Gravenhorst, Group CEO
Danfoss: Jesper V. Christensen, CFO
Vestas: Marika Fredriksson, CFO
Carlsberg: Heine Dalsgaard, Group CFO
FLSmidth & Co.: Lars Vestergaard, CFO
Bestseller: Lise Kaae, CFO
A.P. Møller - Mærsk: Jesper Cramon, Koncernregnskabschef
Leo Pharma: Anders Kronborg, CFO
Chr. Hansen Holding: Søren Westh Lonning, CFO
Nets: Klaus Pedersen, CFO
H. Lundbeck: Anders Götzsche, CFO
Pandora: Peter Vekslund, CFO
DSV: Jens H. Lund, CFO
Rambøll: Michael Rosenvold, Group CFO
Ecco: Steen Borgholm, Deputy Managing Director
Haldor Topsøe: Peter Rønnest Andersen, CFO
Falck: Søren Vuust, CFO
VKR Holding: Mads Kann-Rasmussen, CEO
COWI: Tomas Bergendahl, Group CFO
Zebra: Henrik Skov, CFO
Læs videre: http://www.business.dk/oekonomi/direktoerer-slaar-alarm-skattebombe-truer-med-at-sende-danske-firmaer-til-u