Jun 15, 2016

Nordea Kredit hæver sine bidragssatser (Samme fidus og skabelon som Nykredit og RD benytter sig af pejlermærker, den såkaldte tilsynsdiamant - "Tilsynsdiamanten er en række pejlemærker udstukket af Finanstilsynet, som realkreditinstitutterne skal leve op til fra 2020 for at undgå for store økonomiske risici". Spørgsmålet er om Finanstilsynet borer ligeså dybt efter om de nu lever op til kravet om ikke at have for mange korte flekslån såsom F1-lånet, ligesom RD. Var David Hellemann en belastning for Nordea?)

Tilsynsdiamant for realkreditinstitutter. Faktabilag
Læs også: Chokskifte: Nykredit snupper ny topchef fra Nordea. David Hellemann, tidligere topchef i Nordea, skifter ifølge Finans' oplysninger til Nykredit, hvor han får en nøglerolle lige under koncernchef Michael Rasmussen.


Af Ritzau - 15/06-16 13:44
Nordea Kredit stiller sig op i køen af realkreditinstitutioner, der hæver priserne for deres kunder.

København. Nordea Kredit hæver sine bidragssatser. Det sker med henvisning til nye regler for kapitalkrav, oplyser realkreditinstitutionen via fondsbørsen.

Tidligere har Nykredit og RD hævet deres bidragssatser. Specielt førstnævnte udløste et ramaskrig, da man forud for sin børsnotering indførte prisstigninger.

Nordea Kredit fortæller, at nye kapitalkrav betyder, at man skal øge sin kapital med 7,7 milliarder kroner.

- Nordea Kredit skal på grund af den nye lovgivning sætte mere kapital til side for at kunne yde lån til kunderne. Det gør det dyrere at tilbyde realkreditlån, og derfor justerer vi priserne, skriver Torben Laustsen, bankdirektør i Nordea.

Prisen på et lån for kunder i Nordea Kredit vil stige med mellem 30 og 228 kroner om måneden ved et lån på en million kroner.

/ritzau/