Jun 21, 2016

Et råb om hjælp fra Amazonas (Blogger: Den brasilianske regering samt globale konglomerat så som tyske Siemens(Siemens var den største aktør i nazificeringen af Tyskland), østrigske Andritz (Østrigs Andritz gruppe er kendt for at støtte nynazister og Ayatollah's "atomvåbenprogram") amerikanske General Electrics( rygte om at GE subsidierede Hitlers oprustning af Tyskland) vil bygge en gigantisk dæmning på floden og dermed ødelægge et regnskovsområde på størrelse med Fyn. Munduruku-folket beder nu om vores hjælp..)



Læs også: Current Major Companies that Helped the Nazi War Effort


De kalder den livets flod, Tapajós-floden i hjertet af Amazonas-regnskoven. Munduruku-folket har levet her gennem flere hundrede år, men nu vil den brasilianske regering og store internationale virksomheder bygge en gigantisk dæmning på floden.

Dæmningen vil ødelægge et regnskovsområde på størrelse med Fyn – ikke mindst fordi et byggeprojekt af denne størrelse vil medføre anlæg af nye veje dybt ind i regnskoven. Veje, som vil tiltrække skovhuggere, kvægfarmere og plantager.

Munduruku-folket beder nu om vores hjælp – vil du være med og stå sammen med dem? Skriv under her.

Munduruku-folket lever i små landsbyer langs Tapajós-floden og dens bifloder. Deres overlevelse er afhængig af skoven og floderne. Den frodige natur giver dem mad, drikkevand, urter og medicin, og de bruger floderne til at bade i og til transport.

I 15 år har munduruku-folket kæmpet for at få Brasiliens regering til officielt at anerkende deres ejerskab til den skov, der i mange generationer har været deres hjem. Regeringen har indtil videre gjort, hvad den kunne for at trække processen i langdrag – sandsynligvis for at have frie hænder til at gennemføre det monstrøse dæmningsprojekt.

Derfor beder munduruku-folket nu om vores hjælp. Alene kan de ikke råbe den brasilianske regering og store virksomheder som tyske Siemens, østrigske Andritz og amerikanske General Electrics op – men hvis tusindvis af mennesker som dig og mig verden over stiller os ved deres side, så vil vores fælles stemme blive hørt.

Munduruku-folket er indstillet på at kæmpe for at beskytte deres hjem. Lad dem ikke stå alene. Stå sammen med munduruku-folket for at beskytte Amazonas’ hjerte.

Dæmningsprojektet vil fordrive munduruku-folket fra deres skovområder. Samtidig vil det drive allerede sårbare arter tættere på udryddelse. Området er hjem for sjældne dyr som jaguaren, den lyserøde floddelfin og tusinder af andre dyrearter.

Vi må ikke lade det ske. Jeg håber, du vil være med og stille dig ved munduruku-folkets side.

De bedste hilsner

Julie Koch
Chef for Greenpeace i Danmark