Jun 21, 2016

Eks-direktør står til fængsel for fusk med fiskeolie (Stødte krydderier, og osteerstatninger, Pumper kyllingen med vand, Gammelt kød til danske restauranter, Falsk honning, Olivenolie forurenet med rapsolie fra industrien, Hestekød i kødbollerne, melanin i modermælkserstatningen og kunstige farver i fisk og frugt. Eksemplerne på madsvindel står i kø i den nye bog “Sorting the Beef from the Bull: The Science of Food Fraud Forensics” skrevet af professor i biogeokemi ved Bristol University, Richard Evershed, og Nicola Temple....)


Læs også: Forsker: Kun kontrol kan forhindre madsvindel

21. juni 2016 kl. 0:28 - fyens.dk
FF Skagens tidligere direktør risikerer hård straf for at have blandet biodiesel i fiskeolie, skriver Børsen.
Artiklen fortsætter under annoncen...

Den tidligere topdirektør for selskabet FF Skagen, der leverer fiskefoder, kan komme flere år i fængsel. Han er anklaget for at have fusket med enorme mængder fiskeolie, som blev solgt videre for 1,5 milliarder kroner. Det skriver Børsen. Ifølge avisen er Morten Broberg, som den tidligere direktør hedder, anklaget for at have blandet 4,9 ton biodiesel i 173 ton fiskeolie og siden solgt hele molevitten videre for et milliardbeløb.

Morten Broberg nægter sig skyldig i anklagerne, der er fremsat af Østjyllands Politi.

Blandingen af de to produkter skulle være sket via selskabet OS Trading, og anklageren skal bevise, at det skete med Morten Brobergs vidende. Afsløringen af, at biodiesel og fiskeolie blev blandet sammen, skete i 2013, hvor Morten Broberg blev fyret og tiltalt for bedrageri. En opsigtsvækkende detalje i sagen er ifølge Børsen, at Morten Broberg løj over for politiet, da det ransagede FF Skagens kontorer og bygninger.

Her sagde han, at den indkøbte biodiesel var brugt til at rense tanke og rør.

- Han kan i dag se, at han opførte sig irrationelt.
- Grunden til, at han løj over for politiet var, at han var bange for de uoverskuelige konsekvenser, sagen kunne få for firmaet, og fordi han ikke tidligere havde tacklet sådan en situation, har Morten Broberg ifølge Børsen forklaret politiet.

Morten Brobergs advokat, Jens Saabo, erkender, at det ikke ligefrem hjælper hans klients sag.

- Morten Broberg er et nervøst gemyt, der naivt forsøger at redde situationen ved at sige forkerte ting.
- Det gør han så over for både bestyrelsen og siden over for Fødevarestyrelsen og politiet, siger advokaten til Børsen.

Han understreger dog, at Morten Broberg ingen personlig vinding har fået ud af det påståede fuskeri.