Jun 21, 2016

BREAKING NEWS: Medie: Nordea har groft undervurderet risiko i udlånet - Endnu en skandale lurer (Blogger: Flere lig i lasten - hvornår ender det? Finanskrisen i Danmark startede for alvor i sommeren 2008 med sammenbruddet i Roskilde Bank. Den voldsomme vækst var sammenfaldende med en betydelig satsning og eksponering i ejendomssektoren samt et voksende indlånsunderskud. Denne vækststrategi kombineret med en lav kapitaloverdækning og høj risikoprofil betød, at banken stod meget svagt allerede ved første krisetegn. Nordea er dog ikke nødlidende, men hvis det viser sig, at Nordea koncernen har bevidst undervurderet risikoen i sine udlån og skal ud og finde 50-80 milliarder svenske kroner samtidigt med udredelighed og misligholdelse fra andre sager så som Panama Papers og politianmeldelse af Finanstilsynet for overtrædelse af hvidvaskningsloven, så bliver det først en rigtig slem kattepine. Danske Bank har også lidt nederlag, tab af kunder, rygter som ikke kunne ties ihjel efter Deres mange skandaler, men Nordea er værst. Samtidigt med at dette sker, investere Nordea enorme summer ved at lancere nyt mærke, nyt logo, ny farve og ny visuel identitet samt udskiftning af ledelsen som også må koste kassen. Alene Christian Clausen 'frivillige' fratrædelsesordning - / pension / bonus kostede Nordea 140 millioner kr. Vi har ikke set slutningen endnu af sagaen "Il buono, il brutto, il cattiv")


Medie: Nordea har groft undervurderet risiko i udlånet

20. jun. 2016, 22:00 

Ifølge Svenske Dagbladet undersøger det svenske finanstilsyn, om Nordea har undervurderet risikoen på erhvervskunder. Endnu en skandale lurer.

Nordea har undervurderet risikoen i sine udlån til erhvervskunder. Og det i en grad, der kan betyde, at banken mangler 50-80 milliarder svenske kroner, som den skal ud at finde.

Det skriver Svenska Dagbladet, SvD, der er kommet i besiddelse af et notat fra Finansinspektion, Sveriges pendant til Finanstilsynet.

Læs videre .... http://nyheder.tv2.dk/business/2016-06-20-medie-nordea-har-groft-undervurderet-risiko-i-udlanet