Aug 27, 2019

🙏 ~ Karma-Sanskara-Vasanas (Verdensalt Arkiv) ~ | Blogger: PS: (uddrag) -- Min egen kommentar: Sagt på en mere jordnær måde. De fleste ønsker udvikling, mens de færreste ønsker forandring. Forandring er en forudsætning for udvikling, men hele vores selvplejende psykologi er bygget op på, at fastholde os med faste rutiner, stabile forestillinger om os selv (selvbillede) samt en kultur omkring os, der ikke ændrer sig for hurtigt. Uden en rigtig god grund til, at forandre dig, vil det aldrig ske, men nogen gange stikker livet os en lussing, der gør, at vi ikke kan lade være med at forandre os. Ego-kammerets forsvarsmur nedbrydes og universet skaber forandringen i vor DNA. Måske ved du, at du er havnet i den forkerte relation – arbejdsmæssigt eller privat – men at det er svært, at finde modet til at gennemføre den nødvendige forandring. Vi skal nu bryde ud af vores fastforankret tankemønstre og vaner for at se lyset forenden af tunnelen, derfor, skal der handles og nedbrydes... |

Sjælens software
Posted on May 11, 2013 by Chris Evans (oversat fra Engelsk, hans sprogbrug er ikke det bedste)

I livet har vi uendelige mange valg at træffe hver dag; fra de simpleste ting som, "hvad skal jeg have på i dag" til komplekse valg som, "hvad skal jeg være, når jeg bliver stor?" Vi tror, at vi frit træffer valget. Men i virkeligheden er det modsatte ofte tilfældet. Vi har mellem 60.000 - 80.000 tanker om dagen. De fleste af de disse tanker er samme tanker, vi havde dagen før og dagen før den.

Det samme gælder for de valg, vi træffer. Vi tror måske, at vi frit vælger mellem forskellige muligheder, men vi gentager ofte bare det samme valg, om og om igen. Ayurveda har en forklaring på dette.

Ifølge Ayurveda, de valg du foretager, er baseret på dine tidligere handlinger, som har skabt dine minder og ønsker samt afstedkommer dine fremtidige handlinger. Derfor kan man sige, vi går soverende gennem meget af vores liv.

Se det på denne måde; Karma (handling) - Sanskara (hukommelse) - Vasanas (begær). Dette er svinghjulet af Karma. Ifølge buddhismen binder det os til, at vende tilbage til en menneskelig inkarnation igen og igen. Men for nu, lad os fokusere på de "små ting" Hvis du er tilfreds, og ikke kan få nok af dit liv - er det jo bare fantastisk! Mange mennesker, har det dog ikke sådanne. De føler tomhed, tristhed, frustreret og de ved ikke, hvorfor eller hvad de skal gøre ved det. Sommetider har de en ide om, hvad problemet er, eller godt klar over, de tager usunde valg, men er ikke i stand til at stoppe.

Lad os bryde Karmaens svinghjulet i mindre dele og se hvordan det virker. Det kan lade sig gøre med alle tre dele. Lad os starte med handling eller Karma.

Som eksempel bruger vi en person, der gør noget, som de ved ikke er godt for dem, men de føler sig ude af stand til at stoppe; Lad os sige de ryger. Her starter selve 'handlingen', personen vågner op om morgenen og tager sig en cigaret. Her kommer selve 'handling' eller 'Karma'ind - at ryge en cigaret. Lidt senere på dagen 'husker' personen (sanakara) hvor skønt og afslappende det føles, at ryge den cigaret. Dette fører til et 'trangen/begæret' (vasanas) at få en anden cigaret. Personen afslutter den anden cigaret og straks føler anger og siger til dem selv, at de skal holde op. Senere på dagen, har stress ophobet sig fra jobbet. Så kommer kaffepausen, straks huskes den afslappende følelse cigaretten gav dem (sanakara). Du kan sikkert gætte, hvad der sker. Vores cyklus fortsætter - Karma-Sanakara-Vasanas.Dette sker også med dele af vores liv, som ikke er direkte skadelige. Nogle gange kan vi finde os selv i en "rutine" at gentage de "samme vante ting". Igen er vi fanget i svinghjulet af vores Karma. Vi længes efter noget nyt i vores liv, men vi sidder fast i rutinen. Rutinen består i hvad vores hukommelse (sanakara), gjorde før, så vi vælger eller trængen (vasanas) fastholder os til, at gøre det igen (karma).

Hvordan kan vi bryde ud af denne cyklus og foretage nye valg? Svaret er, at vi er nødt til at vågne op og blive bevidste. I stedet for vi er søvngængere gennem vores liv, kan vi bevidst bryde denne cyklus på hvilken som helst tidspunkt. Mindfulness er et nyttigt værktøj i denne henseende. Alt, hvad der øger din bevidsthed vil hjælpe.
Min egen kommentar:  Sagt på en mere jordnær måde. De fleste ønsker udvikling, mens de færreste ønsker forandring. Forandring er en forudsætning for udvikling, men hele vores selvplejende psykologi er bygget op på, at fastholde os med faste rutiner, stabile forestillinger om os selv (selvbillede) samt en kultur omkring os, der ikke ændrer sig for hurtigt. Uden en rigtig god grund til, at forandre dig, vil det aldrig ske, men nogen gange stikker livet os en lussing, der gør, at vi ikke kan lade være med at forandre os. Ego-kammerets forsvarsmur nedbrydes og universet skaber forandringen i vor DNA. Måske ved du, at du er havnet i den forkerte relation – arbejdsmæssigt eller privat – men at det er svært, at finde modet til at gennemføre den nødvendige forandring. Vi skal nu bryde ud af vores fastforankret tankemønstre og vaner for at se lyset forenden af tunnelen, derfor, skal der handles og nedbrydes... 
Her er et eksempel på at bryde en cyklus af en usund adfærd. Personen i vores eksempel, vågner op om morgenen og rækker ud efter en cigaret, men denne gang har personen en "ny" hukommelse. Personen husker, at det er besluttet, at stoppe med at ryge. Nu spekulere personen over alle de ting, man ville være i stand til at gøre med de penge, man sparer også følelsen af en tilfredsstillelse.

Kort sagt, cyklussen er afbrudt. Med tiden bliver trangen (vanasna) stærkere, for een til at stoppe med den indlejring af den nye hukommelse (sanakara), til det bedre. At kunne udføre ting, som de ikke kunne udføre førhen (handlinger eller karma). Cyklussen styrker det selv over tid.

Så jeg udfordrer dig, hvis du er i en skure, eller i et ulykkelig stadie, der ikke tjener din velvære, at bevidst, tag kontrol over dit liv. Bliv opmærksom på, de forandringer du ønsker dig, som du bruger din tid med, vågne op til, hvad der end sker i dit liv og ændre din karma!
Læs også: TFT & EFT, METAsundhed & Metamedicin - 30 Oktober 2014
Kilde

No comments:

Post a Comment