Aug 30, 2018

NI News | 30. Aug 2018 | ~ Nets' datterselskab politianmeldt for misbrug af position ~ | .. Konkurrencerådet mener, at Nets' datterselskab Teller i fire år misbrugte sin dominerende stilling .. | Blogger: [🤑Ligesom licens, er skattekroner noget, vi giver til hinanden. Nets er et statsdigitaliseret obligatorisk bureaukrati helvede🤑] ... (REBLOG 2017 - 2018: ) - Teller - Nets driver bl.a. Dankortet, NemID og e-Boks som alle danskere har interaktion med, hver eneste dag. Dankortet, er blevet til for alle skatteborgere, der har været med til at bygge op og støttet af staten som 'eneste' brugbare betalingssystem i Danmark. Hvordan? Det har været os alle pålagt, et politisk bestemt gode, eftersom der ikke var noget valg. Digitale tjenester er bestemt fra centraladministrationen. I årevis har Nets, KMD og TDC været under beskyld- ning for haltende service, høje priser og manglende konkurrence, der sikrer disse monopoler og milliarder i beskyttede reder. Nets er siden blevet privatiseret, kommet på børsen og ejes allerede af en kapitalfond. Nets har hentet store investeringer hjem fra Norge og Finland. Selvom store giganter som britiske storbank Barclays, Carnegie fortæller os, Nets' helt store indtægtskilde, har en svær fremtid, og flere investorer bakker ud, går det strygende for Nets. Absolut ingen, andet end de 70 ledende medarbejdere fra Nets og finansfolkene, som bliver forgyldt disse dage, kan forstå hvordan Nets, blev solgt til alt for høj præmie i børsnoteringen. Min egen vurdering er, værdiansættelsen var hemmeligholdt for, at advokater, kapitalfondene, finansfolk og ledende Nets folk kunne tjene max profit på den slags insiderhandel, som åbenbart er lovligt, via incitamentsprogramet! Ikke nok med, at Nets beskyldes for at holde på oplysninger før børsnoteringen, december 2016, slog de alle ud af finansmarkedet og indledte C20-tilværelse med en topplacering. Nu hvor Swipp lukkes og bliver en del af MobilePay, tager Nets kampen op og indfører Mobile Dankort (også kaldt 'Virtual Dankort' ) splintrende nyt system, som også lagre ens betalingsoplysninger på tværs af 25.000 nordiske netbutikker. Skidesmart.. Ifølge nye oplysninger som 24syv Morgen er kommet i besiddelse af, skal de 70 ledende medarbejdere dele mellem 1,2-2,6 milliarder kroner. Vi snakker om et 2-cifret millionbonus pr. medarbejder!! Topchefen Bo Nilsson fik en gevinst på cirka """700 mio.kr."""... Vi blev alle forarget over DONG's direktør, ledende medarbejdere og GoLDMaN SLaCKS, nu er toppen nået for grådighed og fordækt dagsorden. Husk lige på en ting, du og jeg har støttet med skattekroner, et tvangs-sponsoreret ægteskab med Nets og deres forretningsmodel, inden de blev privatiseret. Er det blot endnu et scam eller helt normal praksis i finansverden? ... NETS er en selvstændig virksomhed, men blev varetaget i Danmark af PBS A/S og været en stor del af centraladministrationens krav til digital tjenester for alle danskere... |


Af: /ritzau/

Betalingskortindløseren Teller, der nu er Nets, har misbrugt sin dominerende stilling i perioden fra 2012 til 2016.

Det har Konkurrencerådet afgjort.

Situationen er så alvorlig, at Konkurrencerådet har besluttet at melde sagen til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet med henblik på en strafferetlig forfølgelse.

Teller var i de pågældende år et datterselskab til Nets, men er siden blevet fusioneret ind i den børsnoterede selskab.

Ifølge Konkurrencerådet indeholdt datterselskabets kontrakter med nogle af de største kunder rabatter og kontraktvilkår, som havde en loyalitetsskabende effekt og kunne afskærme markedet for konkurrenter.

- Teller har givet betydelige rabatter til nogle af sine største kunder til gengæld for, at kunderne skulle benytte Teller til at dække hele eller en betydelig del af deres behov for at indløse internationale betalingskort.