Jul 10, 2018

Greenpeace | 10. Juli 2018 | ~ Lige nu: kæmpe sejr i Antarktis ~ | (In English:) HUGE VICTORY: Krill fishing companies back call to protect Antarctic Ocean .. Cambridge, UK – A Greenpeace campaign to protect the Antarctic Ocean, backed by 1.7 million people globally, has received the unprecedented support of the vast majority of krill fishing companies operating in Antarctic waters. The move was announced at Greenpeace’s Antarctic 360° event in Cambridge, UK, attended by scientists and Oscar-winning actor Javier Bardem, who joined Greenpeace’s expedition to the Antarctic in January 2018 .. |



Jeg skriver for at dele en fantastisk nyhed med dig: vi har nået en kæmpe sejr i vores arbejde for at beskytte Det Antarktiske Ocean!
Krill-industrien har netop forpligtet sig til at stoppe med at fiske efter krill i store områder af Antarktis. Trods størrelsen udgør de små reje-lignende dyr fundamentet for næsten alt liv i og omkring planetens sydligste ocean - fra de mægtige blåhvaler til pingviner og sæler.

De seneste måneder har vi arbejdet benhårdt på at få krill-industrien til at lytte. Efter banebrydende dokumentation af havbunden ved Antarktis, fredelige protester og massiv folkelig opbakning lykkedes det! 85% af krill-industrien har meldt ud, at de vil stoppe med at fiske, hvor de tidligere har trawlet havet. Det inkluderer de mest sårbare områder, bl.a. i nærheden af pingvinernes levesteder.

Pingviner og hvaler skal ikke konkurrere om føden med industrielle fiskeflåder. Det har 1,7 millioner personer indtil videre skrevet under på. Uden den folkelige opbakning kan vi ikke opnå så vigtige resultater mod en magtfuld industri.

Vil du også skrive under på, at vi skal beskytte Antarktis? Følg linket her.

Det er et vigtigt skridt til oprettelsen af verdens største beskyttede havområde at få sat en stopper for krill-fiskeriet. Nu fortsætter vi arbejdet med at nå en global aftale om at beskytte Det Antarktiske Ocean mod alle former for industrielt overfiskeri bl.a. i kraft af verdens største beskyttede område, der kan blive en realitet allerede senere i år.

De bedste hilsner

Mads Fisker,
Fungerende chef for Greenpeace i Danmark

https://www.greenpeace.org/international/press-release/17679/krill-fishing-protect-antarctic-ocean/