May 14, 2018

Gylle.dk | 13. Maj 2018 | ~ Californien sejrer over Monsanto i retten – glyphosat skal mærkes som kræftfremkaldende ~ | Blogger: [Det var ikke sejren, jeg ville, det var kampen] ... I andre nyheder: Monsanto har appelleret Delhi's højesteretsdom, som er baseret på nationale love, der forhindrer verdens største GMO frøproducent fra, at kræve patent på sine genetisk modificerede bomuld sorter i Indien.... |


En californisk appelret tog torsdag d. 19. april staten Californien og det amerikanske center for fødevaresikkerheds (CFS) parti og bekræftede hermed, at Monsantos pesticid glyphosat kan opstilles som et kendt kræftfremkaldende stof i henhold til den californiske lov ”Proposition 65”. Det skriver Sustainable Pulse, den 20. april 2018.

Monsantos retssag udfordrede en bekendtgørelse fra 2015 fra Californiens miljøstyrelse, Office of Environmental Health Hazard Assessment (OEHHA), om at staten agtede at opliste glyphosat, som er den aktive ingrediens i Monsantos herbicid, Roundup, under Californiens skelsættende Proposition 65.