Mar 16, 2018

Verdensalt.dk \\ Folkebladetlemvig.dk \\ Radio24syv | 21. Feb - 16. Marts 2018 | ~ Forurening. Udgangspunktet, der blev væk ~ | Blogger: [Cheminova er blevet solgt for 8,5 milliarder kroner - men hvem skal rydde op efter Cheminovas forurening?. Solgt til den amerikanske virksomhed FMC. Pris: 10,8 milliarder, renset for gæld ventes salget at indbringe 8,5 milliarder til aktionærerne, heraf 2,4 milliarder til Aarhus Universitets Forskningsfond] ... 🔥🔥🔥 3 sager som STINKER på Statsministerens BORD 🔥🔥🔥: ...PS: Tjernobyl i Ukraine og senest i Fukushima i Japan -- Radioaktive materialer såsom uran, thorium og radium er skadelige og alle levende organismer udsættes for stråling fra diverse kilder gennem hele livsforløbet ... #1: Radio24syv -- Ifølge nye oplysninger fra aktindsigt og tidligere Cheminova medarbejdere fra Radio24syv's Nyheder til morgen, har vist, at Cheminova havde efter egne beregninger, dumpet 70.000 tons kemi i de såkaldte svovl-depoter på Østrønland. Kemivirksomheden har blot oplyst det halve (35.000 t harmløs svovl???) ... #2: Verdensalt.dk -- Regeringen vil beholde atomaffald på Risø til 2070, hvor næste generation, SKAL rydde op. Er det i orden?? "En udsivning fra et atomaffalds- depot ved Thise kan forurene Thise vandværk", ifølge en presse- meddelelse fra Skive. Christiansborg bakkede dog op om de fire kommuner, heriblandt Skive, som KÆMPEDE MOD, at blive modtagere af et atomaffalds- depot tilbage i 2012, sorteper blev nemlig ROSKILDE kommune ... #3: Avisen.dk -- Lars Løkke aflyser møde med kort varsel. På grund af grønlandsk valgkamp har regeringen aflyst et samråd om USA's hemmelige militærlejr under isen. Samrådet skulle omhandle oprydningen efter den kontroversielle amerikanske militærlejr under indlandsisen, Camp Century. Aleqa Hammond er STÆRKT utilfreds med beslutningen, siger hun til Ritzau (er det en smart manøvre, for at ungå at betale regningen på Grønland?) ...

....  Det lyder voldsomt, men hvordan formåede man at få de 70.000 tons kemi affald til kun at blive til 35.000 t harmløs svovl og resten til at forsvinde op i den blå luft eller ned i sandet på Østrønland? (folkebladetlemvig)

.... Det var en af Danmarkshistoriens største forurenings-skandaler. Og der ligger stadig 110 ton gift fra Cheminova ud for høfde 42 i Harboøre. Nu er virksomheden solgt til udlandet. Men hvem skal betale for oprydningen? (information.dk)

PSS: Miljø- og Fødevareministeriet - Ny rapport: Cheminova-indsats virker (Pressemeddelelse Jord). Cheminova pumper grundvand op for at forhindre forurening fra fabrikken i at nå Limfjorden. Det fungerer efter hensigten, så forurening ikke umiddelbart forringer vandkvaliteten i fjorden, viser ny uvildig rapport (VIRKELIG?)

https://folkebladetlemvig.dk/debat/Forurening-Udgangspunktet-der-blev-vaek/artikel/317538
https://www.radio24syv.dk/programmer/24syv-nyheder/26783027/nyheder-0700-16-03-2018


Placeringen af Danmarks depoter med atomaffald opbevares sikkert over jorden hos Risø. 

Skal tonsvis af atomaffald graves ned i Danmark? Selvom Danmark for årtier siden sagde 'NEJ TAK' til både atomvåben og atomkraft, findes der stadig atomaffald herhjemme? En hel del af det, faktisk, for på Risø-centeret ved Roskilde er der opbevaret mellem 5.000 og 10.000 m3 radioaktivt affald i tønder!!!!.

I begyndelsen af 2017 skal Folketinget efter planen beslutte, om det danske atomaffald skal placeres i et mellemlager eller graves ned et sted i Danmark... Uddannelses- og Forskningsministeriet har bestilt geologiske undersøgelser i en dybde på 500 meter, og det forstås af nogle som om, at idéen med at slutdeponere det danske atomaffald i Danmark er genoplivet...

PS: Mens regeringen er igang, så kan de vel også bare hente de 200.000 liter dieselolie, lavradioaktivt spildevand fra en atomreaktor og kemisk og giftigt affald hjem til Danmark fra et 50 år gammel nedlagt base ved navn 'Camp Century' i Grønlands indlandsis som var del af USA's tophemmelige missilforsvar mod Sovjetunionen... En win-win-situation, USA forbliver vores venner og regeringen kan bortskaffe livsfarlig affald.... (** 👉)

http://www.verdensalt.dk/2016/11/godt-man-ikke-fa-postevandet-fra.html
http://www.verdensalt.dk/search?q=+Ris%C3%B8

(👉** ) -- Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har aflyst et åbent samråd onsdag i Folketingets Grønlandsudvalg med udenrigsministeren.

Det har Lars Løkke meddelt udvalgets formand, Aleqa Hammond (uden for partierne). Årsagen er ifølge statsministeren, at regeringen ikke vil forstyrre det valg, der er udskrevet i Grønland.

Samrådet skulle omhandle oprydningen efter den kontroversielle amerikanske militærlejr under indlandsisen, Camp Century. Aleqa Hammond er stærkt utilfreds med beslutningen, siger hun til Ritzau.

- Jeg fik i morges en opringning fra statsministeren. Han fortæller mig, at eftersom der er udskrevet valg i Grønland, sætter regeringen en ny linje op. Den siger, at man ikke tager emner op, som har med rigsfællesskabet at gøre, i al den tid, hvor der er valgkamp.