Dec 10, 2017

NI News | 10. Dec 2017 | Erdogan kalder Israel en børnedræbende terroriststat | .. Israel er en terroriststat, raser præsident Erdogan efter USA's anerkendelse af Jerusalem som hovedstad .. | Blogger: Jeg er ikke tilhænger af Israel og det enorme uligevægtige magtforhold som de har i Danmark og mange andre strategiske steder, verden over. Man fristes til at sige, Gud hvor har han ret. Erdogan er måske en hustyran af yderst spekulativ karakterer, men går jeg ned til min frisørpusher, så er der ingen tvivl. Han er lige så elsket af sit folk, som Putin er af sit og begge, besidder særdeles magtfulde positioner i verdens underworld. Uanset hvor meget, vi vestlinge elsker at hade, på forgodtbefindende, så skal man jo altid være påpasselig med dømme noget eller nogle, uden at sætte sig dybt ind i det lands kultur, region, historie og handlinger. For ikke at snakke om den strategiske placering i herskerhierarkiet.. Vi har lige hørt, at Journalister og demonstranter reagerer på tåregasbomber, der blev affyret af israelske tropper under sammenstød, da palæstinenserne kalder et "raseri" i nærheden af den jødiske bosætning af Beit El, nær Vestbredens by Ramallah (ifølge RT). Og det bliver meget værre. Mistet lidt tro på at Trump kan håndtere Israel, han virker ganske bange for dem, måske med god grund?. I virkeligheden kan vi bare sidde og smalltalke, vi aner ikke hvad der sker af hemmelige politiske rævekager, bag scenen... |Af: /ritzau/AFP

Tyrkiets præsident langer i en tale hårdt ud efter Israel. Han lover at gøre alt for at bekæmpe en anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad.

- Palæstina er et uskyldigt offer. Hvad Israel angår, så er det en terroriststat, siger Recep Tayyip Erdogan i en tale i byen Sivas.

USA's beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad, hvilket præsident Donald Trump meddelte 6. december, har afstedkommet reaktioner - nogle af dem voldsomme - over hele verden.

Meldingen har ført til sammenstød både i de palæstinensiske områder i Gazastriben og på Vestbredden.

Søndag har der desuden været omfattende uroligheder i Libanon og Indonesien, hvor tusinder af mennesker har protesteret ved USA's ambassade.

- Vi vil ikke overlade Jerusalem i hænderne på en stat, som dræber børn, siger Erdogan i sin tale i den tyrkiske by.

Med meldingen om at anerkende Jerusalem som hovedstad fulgte en ventet beslutning om, at USA vil flytte sin ambassade til den hellige by, hvis østlige del er besat og annekteret af Israel, hvilket FN's Sikkerhedsråd har fordømt.

Tyrkiet vil tage "alle midler i brug" for at bekæmpe USA's anerkendelse af Jerusalem som israelsk hovedstad, slår den tyrkiske præsident fast.

Mindst fire palæstinensere er blevet dræbt i sammenstød og israelske luftangreb mod Gazastriben siden udmeldingen onsdag fra Trump i Det Hvide Hus.

/ritzau/AFP