Sep 16, 2017

Verdensalt | 16. September 2017 | Vi er allesammen tossede -- Kjeld Petersen er til torskegilde hos "skattefar" og af en nidkær skattemedarbejder ribbes for alle sine surt tjente penge | Blogger: Man bliver bare så træt af politikernes korruption, multinationale virksomheder og centraladministrationens SKAT, der er blevet et tagselvbord for snydere, snyltere og deres snuhed.. Nu har Nordea snudet sig udenom den Svenske stat og deres ekstra beskatning og Danske Bank vidste godt der foregik hvidvask. Ja, vi er allesammen tossede.. Problemet er bare, Kjeld Petersen og os andre skatteydere, bliver godt og grundigt tørret i røven, mens generalerne slipper billigt, hver gang. 'Systemet' er bygget til at fange de små og lade globalisterne slippe lettere, fordi de har hyret smarte revisorer og advokater og gemmer sig i skattely.. 'Lektor i debatindlæg: Nej, de penge, du betaler i skat til fællesskabet, er ikke dine. Vi er allesammen en del af et økonomisk system, hvor der f.eks. betales til veje, daginstitutioner og sundhedsvæsenet. Her kunne man fortsætte opremsningen om alt det, man skulle være frigjort fra, før udsagnet om egne penge var helt rent. I praksis er det nok ikke muligt'... |



Fra en af dansk films allerbedste komedier vises her klippet hvor hovedpersonen Kjeld Petersen er til torskegilde hos "skattefar" og af en nidkær skattemedarbejder ribbes for alle sine surt tjente penge. 

I skattevæsenets venteværelse hersker der en nærmest en ildevarslende stemning, og når man ser de ekspederede kunder forlade "Løvens hule" med forstenede ansigter, virker det som om de alle har fået deres dødsdom. Hver gang et nyt navn råbes op, farer vedkommende sammen. Dette sker også for Repræsentant Alex Alexandersen (Kjeld Petersen), der lige pludselig mærker på sin krop, hvad det vil sige at komme igennem velfærdsstatens altknusende maskine. Og alt dette sker på en dejlig sommerdag med sol og høj himmel, der bliver formørket af skattevæsnets mørke skyer. Hvad hjælper det at man har en dejlig kone Birthe (Birgitte Reimer) derhjemme i det lille hyggelige rækkehus, når skattefar har sat tommelskruerne på ham. Sådan et torskegilde er ikke det rene sjov: Bilen er trukket fra, hans rejseaktivitet har sparet han for 6000 kr om året, brug af egne produkter fra køkkenhaven 1200 Kr. osv. Da det hele er gjort op har den stakkels Alexander intet tilbage. Også endda på hans 5 års bryllupsdag - han er desperat, Alexander må have luft.

Filmen, der havde premiere i 1959, er en af de bedste danske komedier nogensinde og også Dirch Passer er som filmens anden hovedkraft med til at hæve den højt over danske komediers ofte mere fladpandede stil.