Aug 13, 2017

Information // Greenpeace | 12. August 2017 | Statoil erkender overvågning af Greenpeace i New Zealand | In english -- A surveillance company has spun Greenpeace in New Zealand for several years. The Norwegian oil giant Statoil admits to standing behind, denying that it is spying on people... | Climate lawsuit against Arctic oil goes to court - case filed against the Norwegian government for granting new oil drilling licenses in the Arctic ocean. 330.000 people already sign an petition |

Statoil har hyret et overvågningsfirma til at holde øje med Greenpeace i New Zealand, bekræfter Statoil selv i kølvandet på, at Greenpeace har fået verificeret et tip om overvågningen. Her er det Greenpeace-aktivister ved Statoils hovedkvarter i København i 2010, hvor de demonstrerede mod et tjæresandsprojekt i Canada.
LÆS VIDERE: https://www.information.dk/udland/2017/08/statoil-erkender-overvaagning-greenpeace-new-zealand?lst_frnt

*********************************************************************************


Mere end 300.000 mennesker fra hele verden har nu stillet sig bag det, der kan blive en historisk retssag for klimaet og både menneskers og planetens fremtid. Jeg håber også, du vil være med!

Skriv under her.

Din underskrift vil blive brugt som en del af bevisbyrden i den klimaretssag, vi sammen med norske Natur og Ungdom har anlagt mod Norges regering for i strid med den globale klimaaftale fra Paris og sin egen grundlov at have givet olieindustrien tilladelse til at efterforske olie i nye områder af Arktis. Jo flere vi er, der siger fra over for Norges planer, desto stærkere står vi.

Over hele verden er der mennesker, der har sluttet sig sammen i forsvar for fremtiden og har anlagt lignende retssager. I sidste uge mødte jeg en række af dem på Natur og Ungdoms sommerlejr i Lofoten i Nordnorge, som vi besøgte med vores skib Arctic Sunrise.

Det var en utroligt inspirerende oplevelse, som jeg gerne vil dele med dig. Vi har derfor lavet denne video, hvor du kan møde nogle af dem, der ligesom os er gået rettens vej for klimaretfærdighed. Jeg håber, du vil se med og hjertensgerne dele den med dine venner:


Vores retssag er en del af en verdensomspændende bølge af retssager, hvor ganske almindelige mennesker i bl.a. USA, Schweiz og Filippinerne ønsker at holde regeringer og selskaber ansvarlige for klimahandling. Det giver mig en stærk følelse af håb. Resultatet af disse historiske retssager kan få stor betydning for vores planets fremtid.

Arctic Sunrise fortsætter nu nordpå mod de områder i Barentshavet, hvor Statoil har fået tilladelse af den norske regering til at lede efter endnu mere olie. Det statsejede selskab er netop begyndt at bore i Korpfjell-licensen, 400 km nord for fastlandet og midt i et område, hvor mange havfugle søger føde.

Det er første gang i 20 år, Norges regering har givet olieselskaber tilladelse til at efterforske olie i nye områder af Arktis, og Korpfjell-boringen er den nordligste nogensinde! Hvis den norske regering ikke vil leve op til de løfter, den skrev under på i Paris-aftalen, må vi stille politikerne til ansvar. Jeg håber, du vil være med og skrive under her.

De bedste hilsner

Sune Scheller
Projektleder i Greenpeace