Jun 20, 2017

NordJyske | 19. Juni 2017 | Mand er fundet død efter tyveri af politibil og vild jagt | .. En mand stjal søndag en politibil. Efter at være kørt galt flygtede han fra politiet. Han er nu fundet død .. | Blogger: Som DKR med Kirsten-Birgit nævnte, så er det jo påfaldende, at Den Uafhængige Politiklagemyndighed er gået ind i sagen. Var det politiet som fik overbevist eller truet den 47-årige mand der kom fra Esbjerg til selvmord efter han stjal en politibil og efterfølgende kørte galt? Eller var det en hårdt medtaget ulykkesfugl der døde efter uheldet? |

Arkivfoto: Martin Damgård
Den 47-årige mand, der søndag stjal en politibil og efterfølgende kørte galt, er blevet fundet død.
Det skriver Vejle Amts Folkeblad, der har talt med vagtchef Torben Rungstrøm fra Sydøstjyllands Politi.
Der ligger ikke noget kriminelt bag mandens død.
Under mandens flugt tidlig søndag morgen udnyttede han et par politifolks hjælpsomhed og stjal deres bil. Den kørte han efterfølgende galt i, og siden da har politiet ledt efter manden.
Kort før klokken halv fem søndag morgen i Grindsted var manden nemlig involveret i et mindre færdselsuheld. Politiet tilbageholdt manden på baggrund af en mistanke om, at han var fuld.
Mandens bil holdt, så den generede trafikken, og de to politifolk ville derfor skubbe den ind i siden af vejen. Den situation udnyttede manden til at sætte sig bag rattet i politibilen og stikke af.
Kort efter kørte manden galt igen - det skete nær Grindsted. Bilisten i den anden bil har været på sygehuset, men ifølge politiet er der kun tale om lettere tilskadekomst.
Politibilen blev nemlig forholdsvis hårdt medtaget i ulykken. Der blev også fundet blodspor i bilen, som tydede på, at manden var kommet til skade.
I jagten på manden har der både været indsat en helikopter fra Forsvaret samt hundepatruljer.
Den Uafhængige Politiklagemyndighed er gået ind i sagen.
- Jeg ved ikke præcis, hvorfor Den Uafhængige Politiklagemyndighed er inde over sagen, men jeg kan slå fast, at politiet intet har med dødsfaldet at gøre, siger vagtchef Torben Rungstrøm til Vejle Amts Folkeblad.
Den 47-årige mand kommer fra Esbjerg.
/ritzau/