Jun 13, 2017

Endnu en dag med Flid, Fedt & Snyd i centraladministrationen -- VUC sendte bestyrelse og borgmestre på luksusstudietur i USA | Blogger: Skeletterne vælter ud af skabet for tiden!! Radio24Syv har fået aktindsigt. Frynsetur til 380.000 kr. på første klasse, muligt misbrug af statslige midler og dermed danskernes skattekroner. I alt var 15 personer inviterede med på studieturen til 25.000 kr. pr. deltager.. Ifølge Rektor ved Folkeuniversitetet i København, cand. jur. Bente Hagelund, som er forfatter til flere bøger om forvaltningsret, har set bilagene - og hun mener, at studieturen tenderer til misbrug: ”Det grænser til mandatsvig - som er strafbart efter straffeloven - fordi bestyrelsen og direktionen har brugt deres adgang til at disponere over statslige midler til at sende sig selv på noget, der ligner en luksustur til Amerika. De offentlige midler er jo givet til at lave voksenuddannelse - ikke til at ledelsen og bestyrelsen skal rejse rundt i verden og se på nationalparker”, siger hun til Radio24syv.... |

Nyhedsartikel skrevet d. 12. juni 2017 af Katrine Jo Andersen, Emma Juul Madsen, Simon Hejsel

Bestyrelsen på VUC i Haderslev - en selvejende, statslig institution, der tilbyder undervisning til voksne og unge - brugte i 2014 i alt 380.000 kroner på at gennemføre en otte dage lang studietur til Californien i USA, der kun havde få dages fagligt program.

Delegationen overnattede på fire-stjernede hoteller, besøgte nationalparken Yosemite, shoppede i designer-outlet og var på sightseeing i San Francisco, ligesom delegationen deltog i to erhvervsmiddage til en værdi af i alt 14.000 kroner. Det viser en række bilag, som Radio24syv har fået aktindsigt i.

Alle udgifter blev betalt af VUC Syd, og den samlede regning for 15 personer lød på 380.000 kroner - 25.000 kroner pr. person.

Rektor ved Folkeuniversitetet i København, cand. jur. Bente Hagelund, som er forfatter til flere bøger om forvaltningsret, har set bilagene - og hun mener, at studieturen tenderer til misbrug:

”Det grænser til mandatsvig - som er strafbart efter straffeloven - fordi bestyrelsen og direktionen har brugt deres adgang til at disponere over statslige midler til at sende sig selv på noget, der ligner en luksustur til Amerika. De offentlige midler er jo givet til at lave voksenuddannelse - ikke til at ledelsen og bestyrelsen skal rejse rundt i verden og se på nationalparker”, siger hun til Radio24syv....[LÆS VIDERE].