Feb 16, 2017

Genial opfindelse opsamler farligt mikroplastik (Blogger: At tænke sig hvad f.eks. tilsætningsstoffer (E-numre), GMO, aromastoffer, farvestoffer, kemiske stoffer, usunde fedtstoffer, organiske miljøgifte som PCB og DDT, pesticidrester, mikroplast, raffineret salte, forarbejdet mad, parabener, mineralolie, paraffin, propylen-glycerol, ftalater, kunstige enzymer, gør ved din krop og indre?)



En DTU-professor kalder det for en glimrende idé for at skåne havmiljøet.


Af Simone Augusta Lundt - 16/02-17 08:21
Sådan virker poserne
• Vaskeposen Guppy Friend kan indkapsle mikroplastik, når man vasker tøj, der ofte er fyldt med netop dette.
• Alexander Nolte og Oliver Spies har udviklet vaskeposen i samarbejde med forskningsinstitutioner. Ifølge opfinderne skulle posen kunne indkapsle 90 procent af mikroplastikken ved en tøjvask.
• Vaskeposen fungerer ved, at man lægger sit beskidte tøj i posen og smider den til vask. Når vasken er slut, er mikroplastikken stadig i vaskeposen i stedet for at blive ledt ud i afløbet. Derfra kan man pille fnulleret ud af posen og smide i en plastcontainer.
• Vasker man tøj uden posen, ender spildevandet fra vaskemaskinen i et rensningsanlæg. Så hældes det rensede vand i havet, og slammet bruges som gødning på danske marker. Derfor er der fare for, at mikroplastikken ender i mad og drikke.
5 hurtige om mikroplastik
1. Mikroplastik er et lille stykke gennemsigtigt plastik på højst 5 millimeter.
2. Det findes især i løbetøj, fleece, vindjakker, nylonstrømper, men også t-shirts og andet tøj.
3. En almindelig t-shirt kan udlede over 1.000 stykker mikroplastik i havet.
4. Mikroplastik bruges også i kosmetik, såsom shampoo, ansigtsscrub og solcreme.
5. Undgå mikroplastik med appen ‘Beat the microbead’. Med den kan du for eksempel scanne din shampoo og se, om der er mikroplastik i.

Læs videre: http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/14500078