Sep 29, 2016

Opdatering fra oplysningsforbundet MAY DAY - For Sundhed og Frihed: Milliard-donation til alternativ kræftbehandling (Emner: Sygdom/sundhed | Elektrosmog | GMO | Vaccination | Overvågning/registrering | Miljø | Politik | Ny forskning | Arrangementer)



Sygdom/sundhed

Finansmand støtter ikke-konventionel kræftbehandling
Den svenske finansmand Bengt Sjöberg har doneret 2 mia. kroner til svensk kræftforskning, og samtidig har han kritiseret de farmaceutiske selskabers magt over patienterne. Det store bidrag skal opmuntre til brug af ikke-konventionelle behandlingsformer og vil være uafhængig af medicinalindustrien. Det primære mål er at hjælpe syge mennesker uden tanke på at producere medicin, fortjeneste eller patenter. Desuden vil han hvert år ...
Læs mere

Rapport om alternativ behandling i det norske sundhedsvæsen
En ny rapport fra den norske forbrugerorganisation Fritt Helsevalg (FHV) vurderer mulighederne for at implementere alternative behandlingsmetoder i det norske sundhedsvæsen. Rapporten gennemgår forskellige undersøgelser og muligheder og ender med bl.a. at anbefale:
- at de norske myndigheder samarbejder med WHO om implementering af alternativ behandling,
- bedre uddannelse for behandlere med kvalitetsmærker, så de kan indlemmes i den offentlige refusionsordning,
- bredere helsevalg som kan aflaste læger,
- og endelig statslig regulering af alternativ behandling.
Læs rapporten her
Læs her FHV's henvendelse til de norske politikere

Antibiotika tidligt i livet kan øge risiko for diabetes
Et nyt musestudie viser, at behandling med antibiotika tidligt i livet ændrer tarmfloraen så meget, at risikoen for type 1-diabetes stiger markant. Det skriver Medpagetoday.com.
I studiet, som er publiceret i tidsskriftet Nature Microbiology, har musene fået den samme mængde antibiotika, som børn normalt får i ...
Læs mere her

Microsoft vil "løse" cancer inden for 10 år
Fra Dr. Rath Foundation forlyder det, at Microsofts videnskabsfolk, ingeniører og programmører vil benytte algoritmer og computere til at udregne nye behandlinger mod cancer. Men de ignorerer de egentlige årsager til cancer. I følge Dr. Rath's Cellular Medicine Approach opstår cancer ikke, fordi kroppen mangler kemo, medicin, kirurgi eller stråling og heller ikke af mangel på computerkraft, men derimod af en kronisk mangel over mange år på de rigtige mikronæringsstoffer (vitaminer, mineraler, aminosyrer etc.) i den daglige kost. Læs mere her...(engelsk)

Zika-virus har det svært i en sund krop
Er du bange for at blive inficeret med Zika, eller skal du rejse til et af de berørte lande, så læs her, hvad du kan gøre for dit immunsystem, så det kan bekæmpe...
Læs mere her (engelsk)

Diabetes og kanariegræsfrø
Måske en alternativ behandling af diabetes?
Se her og køb det evt. her
 

Elektrosmog

Mangler du valide forskningskilder om stråling?
Vores norske ven Einar Flydal har oprettet et site med henvisning til en masse forskning i risici forbundet med elektromagnetisk stråling.
Find det her

Amerikansk studie genopliver debatten om kræft og mobilbrug
Foreløbige resultater fra et amerikansk studie finder sammenhæng mellem radiobølger fra mobiltelefoner og to kræfttyper.
Læs mere her

Muskelproblemer ved brug af smartphones
Overdreven brug af din smartphone kan være lige så skadeligt for din krop som en arbejdsskade, og det bekymrer forskerne. Vores muskler kan nemlig som følge af overbelastningen miste en del af forbindelsen til hinanden, viser et nyt dansk studie, der er udgivet i tidsskriftet Clinical Neurophysiology.
Læs resumé af studiet her (engelsk)
Læs omtale her (dansk)

Nyt temahæfte om stråling
May Day har udsendt en opdateret version af vores temahæftet om stråling. Hæftet omhandler BioInitiativ-rapporten, som er en rapport fra 2012 lavet af en række uafhængige forskere om farer ved udsættelse for mobilstråling.
Læs eller download hæftet her

Kræftforsker advarer mod mobiltelefoner
Lederen af kræftforskningscenteret ved University of Pittsburgh advarer i en e-mail til 3.000 ansatte ved universitet mod brugen af mobiltelefoner. Advarslen baseres ifølge nyhedsbureauet AP på tidlige forskningsresultater, som endnu ikke er offentliggjort. Dermed puster centerlederen, Ronald Herberman, til den langvarige debat om en eventuel...
Læs mere her
 


GMO

Kan GMO påvirke vores DNA?
Der er mistanke om, at genmodificerede organismer kan trænge ind i vores DNA og dermed forandre vores arvemasse.
Læs mere her
 

Vaccination

Barn får autisme efter 9 vaccinationer
Hør den rystende historie om en mor, der pligtskyldigt vaccinerer sit sunde barn, til det ender med at få diagnosen autisme. Se det her (engelsk) (Husk du kan sætte undertekster på.)

Ny ZIKA-vaccine skal afprøves på gravide
Den nye vaccine, en DNA-baseret vaccine, er blevet sammenkædet med forøget risiko for kræft. Hvis dette DNA bliver integreret i værtsgenomet, hvilket er sandsynligt, vil det kunne tænde for kræftgener samtidig med, at der lukkes ned for tumor-undertrykkende gener, hvilket øger sandsynligheden...
Læs mere her

Aluminium i vacciner
Vores danske ekspert i tungmetaller, dyrlæge Hanne Koplev, har holdt et foredrag i Dansk Selskab for Orthomolekylær Medicin om aluminium i vacciner og dens følgevirkninger.
Læs mere her
 

Overvågning/registrering

Dataforbandelsen er over os
Der argumenteres falsk for, at danskernes fortrolige oplysninger om sundhed og andre forhold bør samles i en fælles superdatabase, lyder det fra formand for lægefagligt udvalg. Formand for Dansk Selskab for Almen Medicin Anders Beich langer hårdt ud efter tendensen i tiden med at samle patientdata i centrale superdatabaser. Nogle borgere sparer på...
Læs mere her

USA overvåger stadig EU-borgere
Ifølge Edward Snowden har USA ikke indstillet sin masseovervågning af alle EU-borgere trods forsikringer om det modsatte. USA og EU har indgået en såkaldt Privacy Shield data sharing agreement, som skulle mindske overvågningen, men det skal vi overhovedet ikke tro på...
Læs mere her (engelsk)

Overvågning amok
Et nyt lovforslag skal give PET friere rammer til at gemme personlige oplysninger, selvom de ikke længere har noget operationelt formål. S bakker op, mens EL kalder forslaget absurd. Læs mere her
 

Miljø

Forurening efterlader giftige partikler i vores hjerner
Bor du i en forurenet storby, kan det være, at du bogstavelig talt har nanomagneter på hjernen. Ny forskning peger nemlig på, at forurening ikke blot gør luften usund for miljø og lunger, men også efterlader det potentielt giftige mineral magnetit i din hjerne, skriver Sciencemag. Det bekymrer forskerne, fordi magnetit i hjernen... Læs mere her

Ny fremtid for det danske landbrug?
En ny metode at drive landbrug på er ved at udvikle sig i det midtjyske: Kundebonde-modellen. Her er kunderne med til at dele produktionsomkostningerne med landmanden, og så må kunderne til gengæld hente så meget, de har lyst til, af det, han dyrker.
Læs mere her

Hvad skal vi med landbruget?
Ny bog af Jørgen Steen Nielsen om landbrugets trængsler: Hver dag lukker to danske landbrug. Fremskriver vi udviklingen, er der om godt et årti én enkelt industriel landbrugsgigant tilbage i Danmark. Dansk landbrug er fanget i en dødsspiral. Konkurserne står i kø, mens fødevarekvaliteten og dyrevelfærden lider. Men der er alternativer, viser Jørgen Steen Nielsen. Nøgleordet er fællesskab - nye produktionsfællesskaber, nye ejerskabsformer, nye samtaler mellem land og by.
Kan fås som e-bog eller fysisk bog her

Regeringen vil spare millioner på økologi
Mens regeringen lovpriser væksten i det økologiske landbrug, lægger den samtidig op til at spare en række støtteordninger væk. I sit finanslovsforslag har regeringen omprioriteret de såkaldte landdistriktsmidler fra EU for at finansiere blå bloks landbrugspakke. Og det går blandt andet ud over støtteordninger til økologien, som beskæres med mindst 76 millioner kroner allerede fra næste år.
Læs mere her

Politikeres urin testet: Alle indeholdt glyphosat-rester
25 folketingsmedlemmer og ’andre kendte danskere’, som ikke er blevet navngivet, har lagt urin til en sprøjtemiddeltest foretaget af Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet. Testen afslørede, at samtlige 25 prøver indeholdt glyphosatrester i niveauer, der svarede til 0,89 ng/mg for dem, som havde en økologisk levestil, mens de, der tyede til konventionelle fødevarer...
Læs mere her
 

Politik

Organisationer og fagbevægelse afviser handelsaftale
En lang række europæiske organisationer samt fagbevægelser beder EU’s handelsministre om ikke at underskrive handelsaftalen med Canada. Ministrene planlægger en midlertidig indførelse, så aftalen træder i kraft, inden medlemslandene får mulighed for at godkende den. Dette er særligt bekymrende i Danmark, da aftalen ikke har været diskuteret i Folketinget eller Europaudvalget, da forhandlingerne startede.
Læs mere her

Tidligere finansmand Mads Palsvig vil starte nyt parti
Hvad kommer der ud af det, når en tidligere finansmand og storinvestor vil starte et nyt parti? Han ønsker bl.a. en folkeejet nationalbank, nul renter, grøn omstilling, forskning i naturmedicin og reelt folkestyre.
Læs mere her

Juridisk undersøgelse: Handelsaftalerne kræver folkeafstemning
Advokat Georg Lett har på foranledning af TTIP-netværket underkastet handelsaftalerne en grundig undersøgelse og er kommet frem til, at der er suverænitetsafgivelse i følge Grundloven. Med handelsaftalerne indføres en særdomstol, der kan få direkte retsvirkning i Danmark uden om vores egne domstole. En sådan overførsel af magt skal besluttes af 5/6 af Folketinget eller ved en folkeafstemning.
Læs mere her 
Hør Georg Letts gennemgang af sit juridiske notat her

 

Ny forskning

Omega 3 giver mere opvakte børn, hvis mor får det under graviditeten
Læs det her

K2 (men ikke K1) er godt for hjertet
Læs det her

Mango er godt for tarmen
Læs det her



Arrangementer


30. september - 2. oktober 2016
Sund Livsstil
Øksnehallen, København
Læs mere her
 


Demonstration mod de udemokratiske handelsaftaler i København den 27. oktober
May Day og TTIP-netværket samt flere andre foreninger og fagforeninger inviterer til demonstration mod TTIP og CETA.
Demonstrationen starter ved Rådhuspladsen kl. 16.30 og går derefter til Christiansborg, hvor der vil være taler og musik. Alle er velkomne. Inviter dine venner. Lad os vise politikerne, hvad vi mener om de udemokratiske handelsaftaler!

Indsamling til annonce om TTIP-demonstration
Vi samler ind til at købe en annonce i MetroXpress, hvor vi vil oplyse om den store demonstration mod CETA og TTIP d. 27. oktober.
Du kan hjælpe til med at udbrede budskabet om demonstrationen og problemerne med TTIP og CETA  ved at støtte via MobilePay 4243 6665 eller via Merkur Bank reg. 8401 konto 152 9397

Youtube: Konference om CETA og TTIP den 7. september 2016 nu på Youtube.
TTIP-netværket afholdt en konference på Christiansborg den 7. september 2016 med fint besøg:
Part 1: Maude Barlow Se det her
Part 2: Poul Nyrup Rasmussen Se det her
Part 3: Georg Lett Se det her
Part 4: Indlæg fra tre Folketingsmedlemmer Se det her

Det første klip er med Maude Barlow fra Canada, som havde et indlæg om de handelsaftaler, som Canada har indgået (fx NAFTA) og deres mange konsekvenser: Massive sagsanlæg med krav om milliarderstatninger, udflytning af virksomheder, omdannelsen af landbruget til kæmpe fabriksvirksomheder, der styres af Monsanto med GMO og sprøjtemidler til følge. CETA og TTIP er lavet efter samme opskrift. Maude Barlow advarer mod CETA: Den er generalprøven på TTIP og kan medføre lige så store beføjelser til de store selskaber som TTIP.

Den 4. oktober på Slotspladsen foran Christiansborg i anledning af Folketingets åbning
En masse aktiviteter og oplæg om alle mulige emner samt musik fra kl.10 - 22. May Day og Stop-TTIP er med og deler infomateriale ud. Kl. 15.40: Bekæmp Bestrålingen af Befolkningen v. Pernille Schriver
Se mere her

 
Underskriftindsamlinger

Imod mikrobølgebestråling af befolkningen
VIDSTE DU? 
- at Danmark er blandt de lande i verden, som har det højst tilladte strålingsniveau fra trådløst udstyr. Højere end Rusland, Indien og Kina!
- at børn i daginstitutioner og skoler hver dag udsættes for langtidspåvirkning af stråling på trods af, at Europarådet i 2011 anbefalede alle medlemslande at beskytte børn og unge imod mikrobølger!
Læs mere og skriv under her

Vær med til at redde Det europæiske Borgerinitiativ!
Det er vores demokratiske ret at foreslå nye love til EU med 1 mio. underskrifter, men det Europæiske Borgerinitiatv (ECI) er næsten magtesløst. Det har hårdt brug for forbedringer, og vi har fået overbevist Parlamentet, men nu nægter Kommissionen at lave de nødvendige juridiske ændringer. Det vil vi ikke finde os i.
Vi kræver, at Kommissionen reviderer ECI-reglerne med det samme. Støt os med din underskrift. Democracy International

Imod TTIP og CETA-aftalen
Skriv under her: http://stop-ttip.dk/

May Day på Facebook

May Day har en meget aktiv Facebook-gruppe, som løbende opdaterer med spændende nyheder. Kig forbi, og følg med i seneste nye opslag på forsiden af www.mayday-info.dk


Kun til medlemmer
 
Du kan abonnere på tidsskriftet Mit Helbred til en fordelagtig pris, hvis du er betalende medlem hos os. Se mere om bladet her: Mit helbred
Rabatpris det første år er 160 kr. og efterfølgende år 225 kr. Her kan du se normalpriserne: mit-helbred.info. Skriv til redaktør Ole Vestergaard, at du ønsker et abonnement, og husk at oplyse, at du er May Day-medlem. Kontakt Ole her: mail@mit-helbred.dk


Bliv medlem af May Day
Støt et godt initiativ!
Meld dig ind

her

Gamle medlemmer kan forny deres medlemskab
her
Årets gang i May Day. Se hvad vi har lavet i 2015. may-day-aaret-rundt-2015
 
Sundhed er godt for helbredet!
www.mayday-info.dk