September 29, 2016

'Helt hen i vejret' - Prins Joachim skal i skånejob hos Forsvaret. Ligger der andre planer bag? (BT: Prins Joachim ansat til 20 timer om ugen: Men så meget arbejder han rent faktisk, eller gør han? Prins Joachims gyldne fidus: Får gratis feriebolig på Schackenborg Slot...)

28. september 2016

Daglig nyhedssatire

Danskerne er dødtrætte af alenlange, tilstræbt objektive nyheder – de vil have KORTE nyheder, jo kortere jo bedre, og så vil de have deres nyheder serveret i skarp sovs, på et sprog de kan forstå.

Programmet beværtes af seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, og med sig i studiet har hun nyhedsredaktøren Rasmus Bruun. Med deadline hvert femtende minut vil de sammen arbejde målrettet, knaldhurtigt og kompromisløst på at gøre nyhederne kortere og kortere, og skarpere og skarpere. 

 Prins Joachim skal i skånejob hos Forsvaret

"Jeg har det fremragende i en uniform. Jeg kan relatere til det," fortæller prins Joachim
25. september 2016
Efter 21 år som landbrugsejer har Prins Joachims karriere skiftet spor over til Forsvaret. Nu sætter han for første gang ord på, hvilken rolle han spiller der - information.dk
Link til artikel: Børsen


26. september 2016


Helt pjattet

Hvis man ser bort fra nøgletal og annoncepriser, har det været en rigtig god weekend for de gamle etablerede papiraviser. De har trykt mange stærke og tankevækkende historier, ja, ligefrem relevante politiske nyheder. Men især to ret store interviews har gjort indtryk på os her på Føljeton.
Først opdagede vi et interview på internettet, som Prins Joachim har givet til Børsen. Under den kedelige overskrift ‘Prins Joachim løfter sløret for sin nye stilling’ løfter Prins Joachim sløret for, hvad han skal lave i en ny stilling som ’særlig sagkyndig’, der er blevet oprettet til ham et sted i Forsvaret. Prinsen, der ellers har gennemført agrar-økonomuddannelsen på Den Classenske Agerbrugsskole Næsgaard på Falster, opgav som bekendt i 2014 livet som landmand på det sønderjyske slot, han fik i gave som niårig (lidt underligt) af lensgreve Hans Schack og dennes kone, grevinde Karin.
Det, Prins Joachim efter alt at dømme skal være med til i sit nye job, er at føre noget, der hedder Delstrategi 9 ud i livet. Delstrategi 9 handler bl.a. om at få vækket nogle af de civile kompetencer, som ligger og sover i Forsvarets såkaldte reservestyrke, til live. Ledelsesstilen bliver moderne, forstår man: ”Jeg skal ikke lede ved at trække sablen og ud over stepperne. Jeg skal netop have alle til at hjælpe med hver deres erfaringer og høre, hvad er man villig til, og hvad er man klar til,” udtaler Prins Joachim. Han tilføjer, at han for hele tiden at minde sig selv om, at han om nogen repræsenterer symbiosen mellem det militære og det civile, ”gør en dyd ud af” ikke konsekvent at optræde i uniform. ”Jeg kan også dukke op som en trold af en æske i jeans og T-shirt. Ej okay, måske ikke helt så dressed down. Men det handler om at bringe det uventede i spil – det er jo netop det, som det handler om i mit job.”
Læs teksten – det er en guldmine. Henimod slutningen stiller Børsens reporter prinsen det journalistisk blændende opklarende spørgsmål: ”Hvor meget arbejder De egentlig for Forsvaret?”
 https://foljeton.dk/20832/helt-pjattet