Sep 28, 2016

Den danske containermastodont Maersk i uføre, igen: Ud over Maersk Line-datterselskaber er det MSC, CMA CGM, Hamburg Süd, Pacific International Line samt Safmarine, som også er ejet af A.P. Møller-Mærsk, der er under lup for kartel mellem Sydafrika og Asien, skriver Reuters...(Blogger: I 2005, beskyldte amerikanske og irakiske topfolk A.P. Møller-Mærsk for at have udnyttet krigens kaos til sætte sig på Iraks største oliehavn. 2010 - Olieselskabet Mærsk Olie og Gas skulle forklare sit oliespildsfusk til Miljøstyrelsen. Samme tidspunkt (2011) anklagede Enhedslisten desuden Mærsk for olietyveri, fortielse om olieindustrien der ønskes nationaliseret...osv.)


I dag har de sydafrikanske myndigheder været på besøg hos Mærsk Lines kontorer i Sydafrika. Her undersøges Mærsk for karteldannelse på ruterne fra Asien.
- Vi kan bekræfte, at der i dag har været en uanmeldt inspektion på vores sydafrikanske kontor, siger Michael Storgaard, der er pressechef hos Mærsk Line.
Mistanken er rettet mod seks af verdens største containerrederier.
Ud over Maersk Line-datterselskaber er det MSC, CMA CGM, Hamburg Süd, Pacific International Line samt Safmarine, som også er ejet af A.P. Møller-Mærsk, der er under lup, skriver Reuters.
- Vi arbejder fuldt ud med de sydafrikanske konkurrencemyndigheder, siger Michael Storgaard, der hverken vil be- eller afkræfte, hvorvidt Mærsk har indgået i et ulovligt kartel.
Han slår fast, at der blot er tale om en inspektion, og at der hverken er rejst sigtelse eller anklage mod den danske containermastodont.
- Sådanne inspektioner betyder ikke, at en virksomhed har deltaget i konkurrencebegrænsende adfærd. Derfor vil jeg heller ikke foregribe resultatet af selve undersøgelsen.
- Det er aldrig noget, vi spekulerer i, siger Michael Storgaard.
I en pressemeddelelse siger Sydafrikas konkurrencekommissær, Tembinkosi Bonakele:
- Ethvert kartel inden for shipping medfører højere priser på transport af varer. Sådanne karteller kan betyde, at den økonomiske vækst i en region kører af sporet.
Opdateret med Mærsk Lines kommentar kl 12.59.

http://www.dr.dk/nyheder/penge/maersk-undersoeges-kartel-i-sydafrika