Aug 5, 2016

Bertel Haarder: »Det er et krisetegn, at så mange vælgere kan påvirkes af det, jeg opfatter som ren demagogi og falske fordomme« (»Der er problemer med sammenhængskraften i den vestlige verden, i EU og i de enkelte lande. Skal man være rigtig pessimistisk, kan man godt sammenligne det med 1930erne, hvor der på samme måde skete en opløsning og opstod en stærk mistillid til partierne,« siger Bertel Haarder, der taler med en vis ballast..)

Kulturminister Bertel Haarder: »Jeg anfægter den påstand, at problemet er, at der er for meget religion i det offentlige rum. Og den påstand, at der er for meget fædrelandskærlighed. Begge dele er forvrøvlet.« Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Berlingske - Søndag d. 31. juli 2016, kl. 08.00

Bertel Haarder smelter fortid og nutid sammen. Det samme gør bekymring og optimisme om de politiske bevægelser, der i øjeblikket sender rystelser gennem Europa.

I kultur- og kirkeministeren lever Venstres højskoleværdier stadig som en dynamisk kraft. Forankret i den tradition forsøger han at forklare den opløsning, som præger især Europa og i et vist omfang Danmark.

Temaet optager Bertel Haarder. Så meget, at han har valgt at afbryde sin sommerferie for at tale med Berlingske. Så meget, at han inviterer os hjem på Østerbro i København efter en lang dag, hvor den 71-årige folkevalgte politiker har været gæst i Cirkus Summarum og på Roskilde Festival.

Den ene tanke og sildemad tager den næste, mens Bertel Haarder hen over sen aftensmad tygger sig igennem det polariserede Europa. Senest er det blevet understreget med briternes beslutning om at forlade det EU, hvor nationalister står stærkere og stærkere i en række lande, eksempelvis i traditionelt føderalistiske lande som Frankrig og Holland.

Læs videre: http://www.politiko.dk/nyheder/bertel-haarder-det-er-et-krisetegn-at-saa-mange-vaelgere-kan-paavirkes-af-de