Apr 21, 2016

Lad ikke Arktis blive smadret til sommer - 21. April 2016





Sommeren kommer snart til Arktis, og om bare få måneder vil fiskefartøjer igen begynde at slæbe deres tonstunge bundtrawl henover havbunden, som vinteren over har været beskyttet af is. Enorme og tidligere helt uberørte områder vil blive smadret, hvis ikke vi stopper dem.

Industrien kan selv vælge at holde sig ude af Arktis i næste uge, hvor den mødes i Bruxelles. Men den norske regering sidder også med en vigtig nøgle til at beskytte Arktis, fordi det er den, der kan skabe den lovgivning, der kan frede området. Derfor vil vi gerne bede om din hjælp til at overbevise den norske miljøminister, Vidar Helgesen, om, hvor vigtigt, det er at beskytte de enestående havområder omkring Svalbard fra det destruktive fiskeri. Inden det er for sent.

Den 23. maj har det norske storting muligheden for at dømme bundtrawlerne ude af de sårbare områder en gang for alle og beskytte farvandet omkring Svalbard. Men det kræver, at de hører fra os.

Skriv under på dette brev til Norges miljøminister for at bede ham oprette et havreservat omkring Svalbard.

Den norske regering siger selv, at miljø og bæredygtighed ligger højt på dens dagsorden. Desværre lever Norge ikke op til sine fine ord, men lader frit trawlfartøjer hærge Svalbards unikke havnatur. På den internationale scene blokerer Norge tilmed for beskyttelse af den arktiske havnatur.

Hjælp os med at opfordre Norge til at lægge handling bag ordene og sørge for permanent beskyttelse af de norske dele af Arktis, samt bakke op om internationale initiativer for beskyttelse af Arktis.