Feb 26, 2016

Irakkommissionen: Folketingsflertal lægger pres på regering (Astro-Lejla, sandsigeren og katten Carlo afslørede tilbage i 2015, at Lars Løkke blev Statsminister...Ville være sjovt, hvis hun spåede, hvornår han vil gå af? Kan Venstre tåle endnu en Shitstorm?)

Statsminister Lars Løkke har problemer med Eva Kjer Hansen og måske snart også med justitsministeren.

Regeringen er i mindretal fredag, når Folketinget førstebehandler Liberal Alliances beslutningsforslag, som på sigt skal tvinge regeringen til at udlevere de indsamlede papirer fra den nu lukkede Irak- og Afghanistankommission. Dokumenterne har stor betydning og bør lægges frit frem, mener Liberal Alliance, men justitsminister Søren Pind (V) har indtil videre afvist at offentliggøre dokumenterne. /ritzau/


»Soldaterne har ikke fået det redskab, som de har brug for,«
Militærmanual dribler uden om følsomt fangespørgsmål

Amnesty International frygter, at danske soldater kommer til at gå i krig igen i Syrien og Mali uden at have klare regler for bl.a. fangehåndtering. Folkeretsjurist savner også svar på, hvem der skal afgøre, om det er sikkert at udlevere en fange eller ej

 

 


General går til angreb på lukningen af Irak-kommissionen

Dansk forsvar og danske politikere bør lære af de fejl, der er begået i Irak og Afghanistan. Derfor bør Irak- og Afghanistan-kommissionen ikke være lukket, siger general Knud Bartels.






Hvad er det venstre skjuler?
Man begynder at tvivle på motiverne, når en regering ikke ønsker at få svar på den slags spørgsmål?

Den meget populære serie bar sloganet ’The Truth Is Out There’, som faktisk giver en meget god beskrivelse af Venstre regeringens beslutning om at droppe Irak- og Afghanistan kommissionen. Sandhederne bliver derude – vi får dem aldrig.




Venstrefløjen anklager Løkke for at dække over Fogh
Venstrefløjen anklager Løkke for at dække over Fogh

Statsministerens beslutning om at nedlægge Irak-kommissionen lugter ifølge venstrefløjen langt væk af, at Lars Løkke er bange for, at tidligere borgerlige toppolitikere vil komme i klemme af konklusionerne.






Veteran om lukning af Irak-kommissionen:
Veteran om lukning af Irak-kommissionen: »Det har været så grimt«

På Facebook står 7.500 tilmeldt til demonstrationen, og en af dem er Jimmy Solgaard, som også skal holde tale ved arrangementet. Han har selv været overkonstabel af første grad og udsendt i Afghanistan som næstkommanderende.
»Jeg synes, det er et underligt signal at sende, at politikerne ikke vil snakke,« siger han




Læs også: Dansk forsvarspolitik, politi og efterretningsvæsen i cahoots med USA - the untouchable society

Læs også: Irak-kommissionen indkalder Anders Fogh og Per Stig Møller til afhøring (Det var godt nok på tide )

Læs også: Committee Of 300 - Verdens mægtigeste magtelite? Uanset hvor flasken peger hen, en ubestridelig kendsgering, ud af de 300 navne, dukker Anders Fogh Rasmussen, Dronning Margrethe II op på listen.