Feb 26, 2016

Greenpeace: En ny trussel er på vej mod Arktis - 26. Februar 2016



En ny trussel er på vej mod Arktis. Denne sommer vil store industrielle fiskeflåder sætte kursen mod Arktis og efterlade et spor af ødelæggelse på deres vej.

Klimaforandringerne får havisen i Arktis til at smelte, og områder, der før var beskyttet af isen, ligger nu åbne og sårbare. Det er disse områder, som fiskeflåderne er på vej til at udnytte. Det uspolerede havmiljø risikerer at blive ødelagt af skibenes tunge bundtrawl, der trækkes henover havbunden.

Sidste år stod vi sammen og stoppede Shell i Arktis. Nu har Arktis brug for os igen! Hvis vi sammen lægger pres på de arktiske lande for at tage handling, kan vi forhindre ødelæggelserne. Bliv en del af bevægelsen for at beskytte Arktis med destruktivt fiskeri!

Olieselskabet Shell så klimaforandringerne og den smeltende havis i Det Arktiske Ocean nord for Alaska som en gylden forretningsmulighed, der måtte udnyttes, men endte med give op - ikke mindst takket være presset fra over 7 millioner mennesker fra hele verden, der stod sammen for at beskytte Arktis.

Nu er det den destruktive fiskeindustri, der vil tjene penge på klimaforandringerne. Sammen kan vi stoppe den. Jeg håber, du har lyst til at være med!

Havet i Arktis er hjem for et fantastisk dyreliv med alt fra mystiske væsner som vingesneglen og søfjeren til mægtige hvalrosser og kæmpestore blåhvaler.

Hvis fiskeflåderne får frit spil, vil de trække dybe spor af ødelæggelser gennem havbunden og smadre skrøbelige, tusinder år gamle koralrev. Enorme områder af uudforsket arktisk havbund vil gå tabt for evigt, og en lang række dyrearter vil miste deres hjem og fødegrundlag.

Jeg håber, du vil være med til at stoppe de destruktive fiskeflåder.

På forhånd tak for din hjælp!

De bedste hilsner

Magnus Eckeskog
Havansvarlig i Greenpeace