Udgivet den 13. August 2015 af
Verdensalt
NEW - Spirit Week (frontpage)
Kan vi overleve forarbejdet mad?
Min ønske og glæde ved at dele denne artikel er simpel. Har ikke været syg i snart mange år og hvis vi nu fravælger det alternative, spirituelle aspekt, så kan vi selv gøre rigtigt meget for at forbedre vores livsstil i vores hverdag, uden at svinge de store armbevægelser, så længe vi selv bidrager til, at være åbne og imødekommende med at udrense og helbrede med helt almindelige opskrifter som er brugt i mange århundrede.....
Mange mennesker spiser for meget af det mad som indeholder kulhydrat i form af sukker og forarbejdet stivelse, som fx hvidt brød og kager, simpelthen fordi det smager godt. Det er desværre en kendsgerning. For mit vedkommende, opvokset med kager (bagersøn), fik nok lidt for mange kager og lørdagsslik, der hurtigt er blevet til hverdagsslik, i visse perioder. Er nogen gange storforbruger af hvidt sukker, det er blankt en anerkendelse. Her er nogle af de symptomer som hvidt forarbejdet sukker 'kan' give dig:
- Diffus tankevirksomhed, som i en tåget sindstilstand.
- Træthed eller søvnighed efter måltider
- Oppustethed eller forlænges maven efter måltider
- Hovedpine
- Ledsmerter
- Forstoppelse
- Diarré
- Hudproblemer
- Allergisymptomer
- Følelsesmæssige humørsvingninger som opnår følelsesmæssige højder og derefter nedture (vrede, sorg, manglende viljestyrke, depression, osv.)
Salt, Sukker og Fedt... i mad, udløser hjernen på præcist samme måde som kokainmisbrugere genkender det hvide pulver. Sukker er ligefrem
'stærk' vanedannende.
Ikke nok med det, maden, vi spiser, er tilsat en lang række stoffer, som påvirker madens farve, holdbarhed, konsistens og smag - kun få tilsætningsstoffer tilsættes fødevarerne af ernæringshensyn. Den stigende industrialisering af fødevarerne har medført, at producenterne i stigende grad bruger tilsætningsstoffer i et stadigt stigende antal fødevarer, og at forbrugerne i stigende omfang køber forarbejdet mad.
Det betyder, at problemerne med tilsætningsstoffer vokser hele tiden. De børn der vokser op nu, har indtaget en lang række problematiske tilsætningsstoffer helt fra fødslen, ja faktisk allerede fra fosterstadiet. Denne lange påvirkning af kemikalier kan gøre dem ekstra følsomme for ethvert sundhedsmæssigt problem, der forårsages af tilsætningsstoffer.
Prøv at læse en varedeklaration. Det er ligesom at læse en mindre kemibog eller blot en opremsning af en række E-numre. Hvis du nogensinde spørger dig selv "Hvad er de stoffer egentlig for noget, og er de problematiske?", så er denne
E-nummerguide lige noget for dig!
Hvad kan man så gøre for at udrense og detoxe?
Hvorfor ikke forsøge, at benytte sig af de naturlige aktive stoffer fra planter, rodfrugter, vores almindelige frugt og grønt som vel at mærke 'skal' være Økologiske. Meget vigtigt her. Vi vil helst undgå sprøjtegifte, GMO-afgrøder, selvom det kan være svært at undgå, da det spredes uden kontrol.
Vores ernæringskonsulenter siger, at smerter i kroppen er tegn på for meget syre i kroppen. Dvs. enten har du spist forkert mad, skabt for meget syre via udrensning (f.eks. gennem maden eller træning) eller du har sovet for lidt, hvorfor kroppen ikke har haft tid til at rense helt ud.
Herunder en række forslag som jeg personligt syntes, fungere for mig. Note! Disse eksempler er hentet fra egne erfaringer, studeret nøje, samt andre ideer og anbefalet fra alternative helse-og naturlæger. Har udarbejdet flere artikler omkring Cannabis, Kollorid Sølv og tandpasta m.m.
Hver morgen: