Jan 30, 2024

🕬📰🌞 (Opdatering fra oplysningsforbundet May Day) Nyheder om: kosttilskud, vejrtrækning, stofskifte, paradentose, WHO o.m.a. Umyndiggørelse af forældre i sundhedsvæsnet - gælder det samme mon i Danmark? ~ 30. Januar 2024 ~ |

 
Kære alle!

Så er vi startet på et nyt år, og det bliver helt sikkert bedre end det gamle! For ku' det blive værre? Nå, op med humøret, foråret er på vej, og her kommer May Day galopperende med nyheder fra nær og fjern. Se også de mange arrangementer nederst.

God læsning. :-)

 

Sygdom/sundhed
 
Umyndiggørelse af forældre i sundhedsvæsnet
Ovenstående er klippet fra mediet X. En engelsk mor er oprørt over denne besked fra familielægen til sin søn: "Vi skriver til dig for at sikre os, at du ved, at du fra dit 13. år er i stand til at tage ansvar for egne beslutninger om dit helbred inkl. selv at lave aftaler med en læge eller sygeplejerske.
Vi opfordrer dig til at tale om dine beslutninger med en forælder eller værge, men vi vil altid respektere dine ønsker, hvis du ikke vil involvere andre. Fortrolighed betyder, at dit besøg i konsultationen og alt, hvad der tales om her, ikke vil blive delt med nogen, medmindre vi mener, at du eller en anden risikerer alvorlig skade.
Hvis du har delt et mobilnummer eller email-adresse med en forælder eller værge, vil de detaljer blive fjernet fra din journal. Det er meget vigtigt, at vores kontaktoplysninger om dig er up to date. Sørg for, at vi har korrekte telefonnumre og en personlig mailadresse til dig.  Udfyld formularen med personlige detaljer og returner..."
Gælder det samme mon i Danmark?


Populære kosttilskud i 2024
Nogle ernæringsmæssige mangler er så udbredte, takket være udpining af jorden og afhængighed af forarbejdede fødevarer, at næsten alle kan have gavn af tilskud. I denne artikel får du info om de mest populære kosttilskud, som kan være nyttige.
Hvorfor korrekt vejrtrækning er nøglen til optimal sundhed
Dårlige vejrtrækningsvaner udvikles typisk som reaktion på en eller anden form for følelsesmæssigt traume. Traumet bliver indlejret i ens hjernekredsløb, og når man støder på triggere, aktiverer de specifikke vejrtrækningsvaner, hvoraf nogle kan sænke ens niveau af kuldioxid (CO2) betydeligt, og det er ikke gunstigt.
Patolog Prof Arne Burkhardt - hans sidste interview
Interviewer Taylor Hudak: "Mit interview med professor Arne Burkhardt er nu også tilgængeligt på tysk (og engelsk)! Det detaljerede, personlige interview blev optaget blot et par uger før professor Burkhardts død. Vi diskuterer 20 tilfælde fra hans studie, hvor han analyserede obduktions- og biopsimateriale fra vaccinerede levende og døde patienter. Prof. Burkhardt omtaler også sit syn på folkesundhed og akademisk og medicinsk videnskab.
Videospillere verden over risikerer uopretteligt høretab og/eller tinnitus
Undersøgelser tyder på, at lydniveauet fra spil ofte ligger tæt på eller overskrider de tilladte sikkerhedsgrænser. Større indsats for folkesundheden er nødvendig for at øge bevidstheden om potentielle risici, mener forskere.
Et stofskifte i balance
Skjoldbruskkirtlen spiller en afgørende rolle i reguleringen af kroppens stofskifte ved at producere de livsvigtige stofskiftehormoner thyroxin (T4) og triiodothyronin (T3). Er skjoldbruskkirtlen enten underaktiv eller overaktiv, kan det have betydelige konsekvenser for kroppens sundhed og kræver ofte medicinsk behandling og god støtte fra de rette næringsstoffer.
Forebyggelse af paradentose med større vitamindoser
Forskere fra Kina undersøgte 45 effektgrupper fra 23 observationsstudier med i alt 74.488 deltagere og fandt, at højere niveauer af A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, D-vitamin og E-vitamin er forbundet med en lavere sandsynlighed for at udvikle tandkødssygdom. Forskerne siger, at deres resultater giver nye muligheder for at øge bevidstheden om vitamintilskuds rolle i forebyggelsen af dette almindelige mundhygiejneproblem.
Problemer med senere aborter
Pensioneret jordemoder sætter fokus på problematikker, som slet ikke omtales i debatten om sene aborter.
En juridisk gennemgang og analyse af WHO’s pandemi-traktat og IHR-aftale
Denne juridiske gennemgang og analyse fra oktober 2023, oprindeligt kaldt “Betænkning“, er skrevet af Morten Walløe Tvedt, professor i retsvidenskab, Høyskolen i Innlandet, Norge. Oversat til dansk af speciallæge Jeanne A. Rungby. Hvad er problematisk ved de nye forslag?
Insektfri mad
Flere og flere madvarer fyldes med insekter eller dele af insekter. Ønsker du insektfri mad, kan du installere en app på din telefon, der kan tjekke, om der er insekter. Det er en Google-app, og Google siger selv: "Insect Scanner App er et vigtigt værktøj for alle, der vil sikre, at deres mad er fri for insekter. Ved hjælp af scanneren kan du hurtigt og nemt tjekke, om en fødevare kan indeholde insekter, uden at du behøver at åbne den eller foretage omfattende undersøgelser."
Læs også kommentarerne...
 
Vaccination
 
Nogle vaccinetyper forbundet med øget risiko for andre infektioner
Forskere har fundet, at vacciner, der ikke indeholder et levende eller svækket patogen, selvom de er effektive mod den målrettede infektion, også kan øge risikoen for ikke-målrettede infektioner, især hos piger.
Forsker advarer mod RSV-sprøjter til nyfødte
Den franske forsker og forfatter Hélène Banoun, Ph.D., er en af de forskere, der advarer om sikkerhedssignalerne. Hun deltog i “The Defender In-Depth” i denne uge for at oplyse om sine resultater og de risici, der er forbundet med at give monoklonale antistoffer til spædbørn.
Et indlæg mod vacciner
​​​​​​​En gammel bog fra 1889 med argumenter mod vaccination er blevet lagt på nettet. Den er oprindeligt udgivet af The London Society for The Abolition of Compulsory Vaccination. Bogen
 hedder: "Forty years of registration statistics proving vaccination to be both useless and dangerous." Hvilke argumenter havde de i 1889 mod vaccinationer? Læs det her (oversæt evt. med DeepL). Flere rapporter fra samme institut her.
 
Miljø/GMO
 
NGT er GMO – og dermed en ladeport til GMO i økologien
​​​​​​​De nye genomiske mutationsteknikker (NGT) er baseret på, at man skyder store udvalgte proteiner fra bakterier ind i planteceller, som derefter forårsager mutationer af cellens gener. Mange planteceller modsætter sig sådan en invasion ved at stoppe med at vokse eller programmeret celledød, som begge er vigtige funktioner i cellernes immunforsvar. Hvad sker der ved det?
7 grunde til at gen-editering skaber utilsigtede mutationer
Den såkaldte “CRISPR” genediteringsmetode er blevet opreklameret til at være præcis og sikker, men det er langt fra tilfældet. Institute for Responsible Technology har lavet en kort video, der forklarer 7 grunde til, at CRISPR forårsager utilsigtede mutationer.
Menukortet taler ikke altid sandt om økologien
Flere danske restauranter og caféer har skiltet med, at de benytter økologiske råvarer, men da Fødevarestyrelsen i foråret 2023 kiggede forbi i forbindelse med en kontrolkampagne, viste det sig i flere tilfælde, at der ikke var harmoni mellem det, som spisestedet lovede gæsterne, og de råvarer, som kontrollørerne fandt på deres lager.
 

Skærme/elektrosmog
 
5G og farerne forbundet med mobilstråling og EMF
Nogle hævder, at det først er farligt, når der sker opvarmning. Men kan det være rigtigt?
Her en veldokumenteret video med læger og andre eksperter, der udtaler sig om farerne. (engelsk)
Sædkvalitet påvirket af mobilbrug
Baseret på data fra 2886 schweiziske mænd mellem 18 og 22 år konkluderer en undersøgelse, at jo mere en mand bruger sin mobiltelefon, desto lavere er sædkvaliteten i hans sæd.
Hip hop rap om at leve med mikribølgesyndrom
Mai-Britt fra Danmark har lavet denne herlige hip hop rap. Teksten er under videoen.
Nyhedsbrev fra May Days samarbejds-organisation
Europeans for Safe Connections udsender et månedligt nyhedsbrev om, hvad organisationen har lavet, tiltag omkring 5G og mobilstråling og ny forskning på området. Vil du abonnere, så rul lidt ned på forsiden af hjemmesiden og indsæt din mailadresse. Nyhedsbrevet er på engelsk.
 

Overvågning/rettigheder
 
Overholder MitID GDPR?
Det gør det faktisk ikke. Ifølge en bacheloropgave af Stud.jur. Mona Heide, overholder MitID IKKE de retningslinjer, EU (og dermed Danmark) har vedtaget i GDPR-lovgivningen, som skal sikre os data-anonymitet og data-minimering. Du kan læse og downloade opgaven her. Du må gerne sprede den til alle og omtale den på sociale medier.
Hvis du vil have en kortere og lettere indføring i emnet, så se dette slideshow (nu som pdf), fra et nyligt arrangement i Hellerup, hvor Mona hold oplæg.
Digital Etik og Menneskerettigheder - DEM
En lille forening med to mennesker (Tanne Kiel og Turid Nolsøe) stod for ovenfor omtalte arrangementet med Mona Heide den 19. januar. 100 mennesker mødte frem, som gerne ville indgå i diverse arbejdsgrupper omkring digital sikkerhed. Ved du noget om det, eller er du interesseret i at være med, så kan du kontakte dem på digtitaletik@proton.me. De skriver selv:
"Vi er to personer, Tanne Kiel og Turid Nolsøe som for et par år siden oprettede en lille arbejdsgruppe, som vi kalder Digital Etik og Menneskerettigheder - DEM. På et tidspunkt lavede vi et borgerforslag, som blev rundsendt til samtlige relevante ordførere i Folketinget og handlede om, at MitID skulle være valgfrit, og i sommeren 2022 deltog vi i et interview i radio 24/7. Borgerforslaget fik desværre ikke nok underskrifter, og uanset om det kunne have ændret loven eller ikke, ville 50.000 underskrifter have vejet godt til i vores sags favør."
Deres næste arrangement afholdes 5. april kl. 17.30 i Byens Hus i Hellerup (på Hellerup skole)  bl.a. om at sikre børn i den digitale verden og EU digital wallet.
Se mere under arrangementer. Hvis du vil holdes orienteret, så skriv til dem.


De er rige, de er magtfulde, og de forbereder sig på verdens undergang
Mark Zuckerberg er ved at opføre et hus på Hawaii med en bunker på 465 kvadratmeter og sin egen energi- og fødevareforsyning.
 
 
Ny forskning
Underskrift-indsamlinger
Arrangement

 

Online – Zoom, 30. januar 2024 kl. 16.30-18.00
”Bæredygtig farmakologi – findes det? Konsekvenser af medicin i natur og miljø”.
Foredrag v. Anna Iben Hollensberg, Speciallæge i almen medicin, Functional Medicine – IFMCP, Swiss Biomedicine, heilpraktiker, antroposofisk medicin.
Kontakt her og spørg om deltagelse

Hvorfor er det bedst at spise biodynamisk?
                  Foredrag ved Lars Mikkelsen fredag den 2. februar kl. 11 i lokale Gunnar Nu 2.
Sundhedsmessen i Brøndby Hallen 3 – 5. feb.

Den 18. og 19. februar på Bremen i Kbh. 
LØNSLAVE?       
Drop dit job og følg dine drømme . . .
Jan Elhøj og Martin  Thorborg

 
FOREDRAG MED CATHARINA OG cand.merc.dat. og sikkerhedsekspert STEPHAN ENGBERG FREDAG 5.4.24 
kl. 17:30 i Byens Hus i Hellerup. Invitation og detaljeret program vil blive fremsendt særskilt, men markér dagen allerede nu. 
Kontakt: digtitaletik@proton.me

Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation.


Foredrag og møder hos Tidslerne

Krop-Sind-Ånd-messer
 her 





No comments:

Post a Comment