Sep 25, 2020

đŸ€—đŸ˜źđŸ€« ~(Dybt Godnat) Professor i bio-medicin: Medier overdriver og skaber corona-frygt (denoffentlige.dk + KD) ~ | Blogger: [👉”Det er dybt godnat at sammenligne forĂ„rets smittetal med de tal, vi mĂ„ler nu”: Nyhedernes fokus pĂ„ sensationer, problemer, konflikt og fare skaber bekymring og frygt som i vekselvirkning bliver basis for at myndigheder kan ivĂŠrksĂŠtte flere restriktioner af frihedsrettigheder for borgerne i Danmark ~ lyder det fra eksperter👈] ... ENDNU en del af staben fra 'statsansatte', som har fĂ„et nok af den politiske og medicinske 'Agenda'... ALT IMENS, politet ikke gĂ„r med MUNDBIND og Forsvaret gennemfĂžrer 2.500 personer stor Ăžvelse trods covid-19: »Det er en kĂŠmpe, kĂŠmpe risiko« -- ved de noget, som vi ikke mĂ„ fĂ„ at vide?... |


Kilde 
https://www.berlingske.dk/samfund/forsvaret-gennemfoerer-2500-personer-stor-oevelse-trods-covid-19-det-er-en

Det er fejlagtigt, nÄr medierne sammenligner antal af smittede i forÄret med antal af smittede nu. Man burde ikke sammenholde tallene, lyder det fra eksperter. Det fortegner og overdriver problemet.


Det er fejlagtigt, nÄr medierne sammenligner antal af smittede i forÄret med antal af smittede nu. Man burde ikke sammenholde tallene, lyder det fra eksperter. Det fortegner og overdriver problemet.

Smittetal vokser nÄr man tester mere. Naturligt nok, og ikke raketvidenskab. Men alligevel strammes corona-restriktionerne - forbud og pÄbud - pÄ den baggrund.

Der skabes bekymring og frygt med overskrifter som “stĂžrste danske stigning i tre mĂ„neder”, ”smittetal stiger overalt i landet” - og pĂ„pegning af at det er ”det hĂžjeste antal nye smitteregistreringer mĂ„lt, siden pandemien kom til landet i forĂ„ret” osv.
Men den type overskrifter giver ikke et retvisende billede af situationen, mener SÞren Riis Paludan, professor pÄ Institut for Biomedicin pÄ Aarhus Universitet.

”Det er dybt godnat at sammenligne tallene fra forĂ„ret med dem, vi mĂ„ler nu, men det er der selvfĂžlgelig ikke mange overskrifter i. Det er simpelthen fejlagtigt, og det kan man jo ogsĂ„ se i, at der lige nu ikke er sĂ„ mange indlagte, som der var i forĂ„ret.”

IfĂžlge professoren burde medierne slet ikke sammenligne tallene.
”Man leder mere, og derfor finder man mere. Derfor kommer vi aldrig til at vide, hvad smittetallet reelt set er nu i forhold til i forĂ„ret,” siger han og opstiller en forklarende analog:
”Vi kan sammenligne det med spĂžrgsmĂ„let: er der flere mus i skoven end sidste Ă„r? Sidste efterĂ„r satte vi 10 mand ud i skoven for at kigge i 10 minutter. De fandt 10 mus. Året efter sĂŠtter vi 1000 mĂŠnd ud i tre dage, og de finder selvfĂžlgelig langt flere end 10 mus. Man kan konkludere, at der er flere, der har kigget, men man kan ikke konkludere, om der reelt set var flere mus end Ă„ret fĂžr.”

Det samme mener Christian Weis, der forsker i infektionssygdomme og global sundhed pÄ Institut for Biomedicin pÄ Aarhus Universitet.
”Tallene er meget, meget svĂŠre at sammenligne, fordi tallene lige nu er pĂ„ en baggrund af, at man tester 50.000 om dagen, og tallene i forĂ„ret var pĂ„ en baggrund af, at man i starten testede omkring 1000 om dagen,” lyder det fra lektoren.

Nyhedernes fokus pÄ sensationer, problemer, konflikt og fare skaber bekymring og frygt som i vekselvirkning bliver basis for at myndigheder kan ivÊrksÊtte flere restriktioner af frihedsrettigheder for borgerne i Danmark.

Kilde: https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/det-er-dybt-godnat-sammenligne...

No comments:

Post a Comment