Mar 8, 2020

💚 ~ Nyhedsbrev fra Biodynamisk forbrugersammenslutning ~ | .. Biodynamiske nyt i 12 pkt .. |


Indhold

1. Kloden ville været udtørret uden køer
2. Foredrag om dyrenes rolle
3. Jens-Ottos foredrag – kloge ord
4. Klassemedlem – åbent møde
5. Nordisk Forskningsring
6. Søge forskningsmidler fra samme
7. Ny verdens demeter-forening
8. MF Messmann om EM-stråler
9. En biodynamisk vegetars oplevelser
10. Verdensoversigt over økologien
11. Underskrive for natur-behandlere/medicin
12. Påskefest, Frederiksberg.
Følg de røde tal nedad i venstre side.
(Fra pkt. 7 kunne jeg ikke farve rødt mere!)

1. Jorden ville udtørre uden køerne

”Og man gør ret, når man overfor koen har fornemmelsen: Du er det sande offerdyr, for i grunden
giver du vedvarende jorden det, som den har brug for, uden hvilket den ikke fortsat ville kunne
bestå, uden hvilket den ville forhærde og udtørre. Du giver den til stadighed åndelig substans og
fornyer jordens indre bevægelighed, dens indre liv.”
Rudolf Steiner den 21. oktober 1923,
”Mennesket som samklang af det skabende, formende og dannende verdensord”
(oversættelse Simon Wiesner).

Lars: I den danske oversættelse fra Jupiter Forlaget står teksten i det 3. foredrag side 43.
Med ordet jorden sigtes på hele kloden inkl. Jeg ville derfor skrive Jorden med stort (vor klodes eget navn).
Hele foredraget indeholder bl.a. en stor hyldest til koen. Meget læseværdig bog.
I det hele taget er denne bog uhyre visdomsfyldt. 12 foredrag holdt i Dornach i okt.-nov. 1923.

2. Foredrag omkring dyrenes 

rolle i produktionen af økologiske og biodynamiske grøntsager og frugt
Lørdag d. 14. marts kl. 14-16.30 ved Biodynamisk landmand Karl Henning Mikkelsen.
I dette afklarende oplæg redegør Karl Henning for om det giver mening at veganere eller mennesker som foretrækker plantebaseret føde afholder sig fra at købe biodynamiske produkter, fordi der i produktionen af disse indgår dyrehold.
Ud over disse betragtninger vil Karl Henning introducere det biodynamiske landbrug og de grundlæggende principper i det helhedsorienterede landbrug. Arbejdet med landbruget som en samlet organisme, samspillet mellem dyrene på gården og arbejdet med den levende jord vil blive belyst ud fra egne oplevelser og iagttagelser. Spørgsmål om de biodynamiske produkters kvalitet, jordens frugtbarhed, dyrehold, diversitet og meget andet vil blive belyst og der vil blive rig lejlighed til spørgsmål fra tilhørerne.
I løbet af foredraget vil vi smage på gulerødder. Vi sætter konventionelle, økologiske og Karl Hennings biodynamiske gulerødder op mod hinanden og smager forskellen.
Derefter smager vi på nogle flere af de forskellige sorter gulerødder som Karl Henning dyrker.
Der vil være mulighed for at købe nogle af Karl Hennings fantastiske grøntsager efter foredraget - løg, pastinak, rødbeder, gulerødder og kartofler.
Tilmelding sker på telefon 4940 1888, eller ved disken i Green Love. Tilmeldingsgebyr på 75,- kr bedes indbetalt på MobilePay 34000 eller bankkonto 5330 0000 244 699, skriv navn og dato i kommentarfeltet - tak.
(Lars: Foredraget foregår i Irenes veganer-restaurant, Godthåbsvej 142, 2000 Frederiksberg. Ved Grøndal S-Station. Der er om ønsket mulighed for spise bagefter. Alt er biodynamisk/økologisk. https://www.google.com/search?q=green+love+%C3%A5bningstider&oq=green+lov&aqs=chrome.2.69i57j0l7.12686j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Ja folk kan godt betale, når de kommer, men de må meget gerne give besked forud).
Lidt baggrund om Karl Henning:
Fra Landmandssøn til tømrer, ulandsfrivillig, ingeniør, freelance- tømrer / økologisk landmand for i 2006 at tage skridtet fuldt og lægge sit landbrug om til biodynamisk drift.
Fordi Karl Henning i det biodynamiske landbrug, han besøgte i Danmark, Tyskland og Australien, så og oplevede det muligt at forene landbrug, spiritualitet og et socialt engagement.
For ham har det at dyrke efter de biodynamiske metoder været en rejse gennem iagttagelser og indføling ind i erkendelse og indsigt omkring dyrkning af jorden med den ”Levende Jord ” som det primære. At arbejde med jorden og alt levende i, på og omkring jorden med bevidstheden om, at alt er under indflydelse af de kosmiske energier og at vi kan arbejde med disse energier. Og ikke mindst at evne at praktisere godt landmandskab.

3. Jens-Otto holdt foredrag
Det afholdt vi 17. feb.
Det var et glimrende foredrag.
Her nogle stikord derfra:
Vitalitets-forskning er vigtigt. Altså om livet i fx planter.
Biokrystallitets-metoden er naturvidenskabeligt anerkendt.
Men dermed er livskræfterne (det æterisk) ikke anerkendt.
Den videnskab regner alene med det fysiske.

For planterne gælder det om at få en god frugtdannelse.
En efter-efter-modenhed. Kun det biodynamisk dyrkede når frem til det.
En gulerod er frugt (man siger rodfrugter). En pore er det fx også. Mælk også en art frugt.

Jens-Ottos krystalisations grej (bygget på Landbohøjskolen) er nu i Schweiz.
Der findes et kammer 2 mage til. Man har lige fundet en hollænder, der vild fortsætte dette arbejde.
Jens-Otto fortsætter med et formidlingsarbejde.
Hans bog er ved at blive oversat til fransk. Findes også på engelsk.

Ved afslutning af Steiners landbrugsforedrag blev der staks dannet en forskningskreds.
Hans ledsager E Pfeiffer nævnte, at Steiner var meget glad/strålende for dette skridt.
Den gamle landbrugsimpuls fra Persien er næsten opbrugt. Der må komme noget nyt til.
Hvad er sundhed? Det kommer ved en balanceret samvirke mellem alle vore legemer.

Hydrokultur er noget skidt. Alle alm. tomater gror uden jord i vand tilsat 16-20 gødningssalte.
Især i 2. generation (børnebørn) opstå nye ukendte sygdomme derfra.
Proteiner er plantens egentlige krop. Enzymerne (proteiner) er mødested mellem ånd og materie.

J-O viste os sin maskine, og hvordan den skærer en agurk op i 2 cm stykker på engang, som en æggedeler.
Den snittede agurk samles i en folie, hvori den vokser sammen igen. Ved 24 grader.
Der enorm forskel på, hvor længe snit-agurker holder sig friske. Biodynamiske er suverænt bedste dertil.
J-O arbejder videnskabeligt med emnet.

Blot en lavpasteurisering (60-64 gr) gør mælken ringere.
(Jeg, Lars vil formode, at der sker noget dårligt allerede ved godt 40 gr. – tilsvarende ved hvad der sker, når honning opvarmes.)
Indtil 1956 kunne man købe Børnemælk – ubehandlet mælk. Det kan stadig fås i Tyskland.
Hos os kan vi kun få det på gårdene. Ellers er det forbudt. Vi kan altså ikke få en rigtig sund mælk.

I USA fik man ødelagt steppernes 2 meter muldlag på 60 år ved at dyrke bomuld hvert år.
(Lars: Har I fået set filmen Den største lille gård. Der kn i se, hvordan muld kan bygges op).

4. Klassemedlem, introduktionsmøde

Enhver kan blive medlem af Antroposofisk Selskab.
Enten i Centret i Dornach (Schweiz) eller i eget land.

Udover dette kan man evt. blive klassemedlem.
Det medindrager Dornach.
Som sådant medlem forudsættes det, at man fremmer Steiners impulser ud i verden.
Og man får da et særligt blåt medlemsbevis.

Der er for interesserede et åbent møde herom mandag den 16. marts kl. 19
på Rathsacksvej 30, 2000 F, ved Frederiksberg Metro.

5. Kære medlemmer af Nordisk Forskningsring, NFR 

(Lars: Det er et ret overkommeligt kontingent, men det ”mangedobles” via fondssystemet.
Fx har Jens-Otto Andersen og Tina Hansen modtaget flotte støttebeløb tidligere).

Tak for jeres bidrag til Nordisk Forskningsring, der hvert år kan støtte biodynamiske forsknings- og informationsaktiviteter i de nordiske lande med et beløb. Pengene kommer fra den antroposofiske fond La Bruyère Blanche og administreres af Nordisk Forskningsring.
Kontingenterne fra medlemmer i de nordiske lande er et vigtigt bidrag, ikke mindst som en tilkendegivelse af vores opbakning til fondens formål og bidrag.
Generalforsamlingen er for alle medlemmer i de 4 nordiske lande og holdes derfor i Kastrup Lufthavn.
Se indkaldelse nedenfor.
Med venlige hilsner Klaus Loehr-Petersen, formand

Nordisk Forskningsring for Biodynamisk Odling (NFR)
Velkommen til Årsmøtet/generalforsamlingen
i Nordisk Forskningsring for Biodynamisk Odling
på Starbuck Café i Kastrup Lufthavn (terminal 3 ved ankomstområdet) fredag den 17. april 2020 kl. 13.00
DAGSORDEN
Val av ordførande før møtet
1. Møtets kallande/indkaldelse
2. Val av sekreterare før møtet
3. Val av justerare av protokoll
4. Styrelsens veksamhetsberättelse 2019
5. Ekonomisk redovisning 2019
6. Revisjonsberättelse 2019
7. Frågan om ansvarsfrihet for styrelsen/ Godkendelse af årsberetningen
8. Val av nye ledamøter/bestyrelsesmedlemmer i styrelsen før 2 år. Se nederst
9. Val av ordførande/formand før 1 år.
10. Val av revisorer før 2 år.
11. Øvriga frågor/evt.
12. Møtets avslutning

Vedr. Pkt. 8:
Niels Jensen (DK) valgt i 2019 er ikke på valg.
Ellen Gabriel (N) valgt i 2018 er på valg. Hun har sagt seg villig til gjenvalg.
Marianne Jaakkola (F) valgt i 2018, Har sagt sig villig til gjenvalg
Lovisa Solbar (S) valgt i 2019 er ikke på valg.
Vedr. Pkt. 9:
Klaus Loehr-Petersen (DK) valgt i 2019, er på valg. Han har sagt seg villig til gjenvalg
Vedr. Pkt 10: Marianne Jung Christensen er på valg. Er villig til genvalg
Vi beder venligst medlemmerne om at betale kontingent/medlemsafgift for 2020.
Min. 50 kr. (national valuta) kan overføres til følgende konti:
Biologisk-Dynamisk Forening, Norge, Konto nr 1254 05 04251 Husk navn og mærket ’NFR 2018’ i tekstfeltet
Biodynamiska Foreningen, Sverige, Svenskt plusgiro: 46 81 28-4 mærket ’NFR 2018’ i tekstfeltet
Foreningen for Biodynamisk Jordbrug, Danmark. Regnr. 8401 konto 1100215, mærket ’NFR 2018’ i tekstfeltet.
Finland: 5 Euro til Biodynaamisen yhdistyksen – info om konto/tili på info@biodyn.fi
Det er vigtigt med mange medlemmer af Nordisk Forsknings Ring af hensyn til opbakningen fra
den schweiziske fond LBB, der støtter NFR med midler hvert år.
Med venlig hilsen
NFRs ordførende/formand: Klaus Loehr-Petersen klp@pedersholm.dk

6. Forskningsmidler fra

Nordisk Forskningsring for biodynamisk dyrkning
Nærmere herom i linket
https://www.biodynamisk.no/content/uploads/2020/03/Upprop-fra-Nordisk-Forskningsring-2020.pdf

7. Ny verdens demeter-organisation

Her et referat fra Norge om dette nye.
Jeg var også med til det store biodynamiske verdensmøde.
Ca. 900 deltagere. Jeg mødte ikke nordmændene.
Jeg finder det også vigtigt med et større samarbejde jorden over.

Kjære medlemmer av Biodynamisk Forening.
Oppdatering av Demeter arbeidet pr. februar 2020. Som representant for Regelverksutvalget for Demeter (RVUD) som ligger under Demeterforvaltningen, har jeg deltatt under den årlige Landbrukskonferansen i Dornach på Goetheanum i februar. Vi i Regelverksutvalget arbeider med sertifisering av gårder/enheter som ønsker Demetersertifisering. Biodynamisk Forening (BDF) og Demeterforvaltningen (DF) var inntil nylig medlemmer i respektive International Biodynamic Assosiation (IBDA), og i Demeter International (DI). IBDA innehar eierskap av Demetermerket og beskytter dette. De fleste land har gitt tilbake eierskapet av Demetermerket til IBDA spesielt med tanke på stor økning i handelsproduktet Demeter, verden over. Norge, samt 4 andre land, eier Demetermerket/blomsten og beskytter dette selv. Flaggmerket kan vi benytte i tillegg til blomsten.

Under landbrukskonferansen i februar i år, ble det dannet en føderasjon som heter Biodynamic Federation-Demeter International (BF-DI). Denne nye assosiasjonen BF-DI, består nå av IBDA og DI samt andre komiteer og utvalg som jobber internasjonalt. Alle medlemmer i IBDA samt i DI stemte over sammenslåingen. Kun 1 avsto fra å stemme. Norge er automatisk medlem av federasjonen BF-DI pga tidligere medlemskap i både IBDA og DI. Tidligere kriterier for å ha stemmerett i DI angående nye regler, sertifiseringsarbeid med mer, trengte hvert land å ha sitt eget selvstendige sertifiseringsorgan for Demeter. Dette var knyttet opp til DI sine akreditteringssystemer med meldeplikt på detaljplan av alt vi foretar oss i forhold til sertifisering, regelverksoppdatering, opplæring, datalagring mm. Meget omfattende for et lite land. IBDA med sine medlemmer fra biodynamiske foreninger, hadde sitt Årsmøte under landbrukskonferansen med avstemming ift. forvaltning av Demetermerket, budsjett og valg av styremedlemmer.

Etter sammenslåingen til BF-DI, vil medlemskriteriene endres. Ett land kan søke om flere medlemskap fra ulike organisasjoner som de ønsker. BDF er medlem, men kanskje Debio også skulle være medlem ... Men hvert land har kun 1 stemme ved ulike valg. Tidligere i DI fikk land flere stemmer avhengig av det totale arealet av Demeterlandbruket. Tyskland hadde med dette 6 stemmer, mens Norge hadde 1. Det vil bli store endringer i akreditteringsmanualer og oppfølgelse fra BF-DI. Intet er klart, men det forespeiles 2 -3 ulike former for store og små land. Land med stor eksport vil fortsette med et detaljert rapporteringssystem til AC (Accreditation Councel). Mindre land med ingen eller lite eksport, vil ha et enklere rapporteringssystem. Hvis Norge har en eksportør, kan dette avhjelpes med Internasjonal sertifisering (ICO), dvs. en fra denne komiteen tar seg av denne sertifiseringen. Alle former vil følge Internasjonalt Regelverk for Demeter som oppdateres hvert år.
Nasjonale inspeksjons/sertifiseringssystemer kan være tilpasset i mindre detaljert form og Audited/kontrollert ved Partnerevaluering (representant fra annet land kommer på besøk og ser på vårt system).
Avslutter fra Demeterverdenen med ønske om en fin vår!
Mvh Lene Stangnes, Regelverksutvalget for Demeter.
https://www.youtube.com/watch?v=nTxuPq5_VQ8 (En lille video om dette).

8. Folketingsmedlem om EM-stråler
Jan Erik Messmann tager bladet fra munden omkring 5G og Smartmeters
En meget nede på jorden 12 min. video:
https://vimeo.com/330308168

9. Oplevelser omkring livsvaner

Jeg har modtaget dette nedenfor.
Om at blive vegetar o.l.
(Jeg kan som ”genkende” mange af mine egne oplevelser).

Kære venner
Jeg skrev og sendte denne julehilsen i 2014. Jeg stødte "tilfældigvis" på den i dag - tillader mig at sende den igen - og tilmed til flere personer. God læselyst - og måske kan noget af min stædighed om levevis anvendes af nogle.

Og det er netop aktuelt også for mig selv at læse dette nedennævnte fra 2014 !!! - THI - jeg er gået mere med på vognen at slække på mine nedennævnte principper, og det har medført mig problemer, hvilket jeg rettede meget op på i 3 uger omkring seneste nytår ved at gå tilbage til min udespisning ude i naturen og ude i min biodynamiske have. Kun økologisk og biodynamisk!! Hver dag spiser jeg under dagens arbejde flere gange rosmarin, cikorie, mælkebøtte m. fl. direkte fra planten og ind i min mund til tygning derude. Desuden mine egne kære biodynamiske æbler som dagens første måltid - og aldrig spise sent aften, helst inden kl. 17 som sidste måltid. Og mit utrættelige slid derude fik mig til at gå ind til min kone og der sammen spise mere end nødvendigt - Jeg burde give mig selv et lille hvil i stedet for at grovæde og spise mere end godt er. Det gav straks resultater. Jeg har udviklet en større følsomhed i min krop/mave overfor mad ved i flere år at praktisere sundhed for min krop/mave, og det har jeg så mærket ved at slække på det og gå noget tilbage i sund levevis - jeg må altså tage mig selv rigtig i nakken!!! - og aldrig gå tilbage til en fuser!!! - Og alt er bedre nu efter at have mærket begyndende lidelse - og det takker jeg for!!! - TAK !!!!

---------- Forwarded message ---------
Date: ons. 10. dec. 2014 kl. 23.08

Det er næsten som om en søster og en datter er
enæggede tvillinger. Begge besøger mig mest. OG: Begge tænker på, at
jeg spiser vegansk og økologisk. Så begge køber økologisk ind og
anretter, så veganere og jeg kan være med til spisningen. De sørger
for det økologiske, selvfølgelig intet kød, deres is er lavet af tofu
eller sorbet. Kartofler er kogt uden salt. Og til æblekage og lagkager
serverer de fløden i en skål for sig, så gæsterne selv kan bestemme
mængden eller intet. Der serveres urte te.

Jeg drak ikke mælk i mange år; thi vore børn skulle have først, så
derfor undlod jeg mælk. Jeg har jo tidligere ikke gået så meget op i
dette; men ændringen fra kødretter til den økologisk vegetariske
råkost for 25 år siden befriede mig for 7 skavanker. Tak skal du have!
Så hvorfor mener nogle andre personer så, at jeg udmærket godt kan
spise det, som de sætter på bordet til gæster og mig? Ligeså har jeg
undladt øl, vin, spiritus, læskedrikke og tobak. Jeg drikker positivt
drejet vand og til tider nypresset gulerodssaft og rødbedesaft. Tak!

At nogen fortæller, at de kender nogen, der røg og drak og spiste kød
og alligevel blev 100 år er godt; men det vedkommer ikke mig og min
krop, og at jeg så skal det. Jeg har altså lov til at putte i min
mave, hvad jeg ønsker og ikke ønsker.

Jeg blev straks ved ændringen helt fri for tyktarms smerterne, og det
var især ovenud glædeligt, idet flere i familien har fået
tyktarmscancer. Al den tid før havde jeg smerter hele aftenen og hele
natten 3 gange om ugen i 35 år! Uha, i 35 år. Ingen kunne hjælpe mig!

At maden skal være økologisk er helt bestemt, og det skal der kæmpes
for. Man kan ikke være dyreven, hvis man giver dyrene ikke økologisk
grønt, da det er giftsprøjtet, som man så giver dem. Så al det praleri
med at man er vegetar og veganer for dyrenes skyld er forkert, for
dyrene er fanget af mennesker til at spise gift. Så undlad at sige, at
du er veganer for dyrenes skyld! For det er du ikke! Min mening om
det!

Gigt, psoriasis, smerter i arme, i ryg, i nakke, i tyktarm og i hoved
forsvandt efter kun en eneste uge ved økologisk råkost. Og vel nok det
vigtigste ikke at forglemme og nævne igen: Tyktarmen!

At spise ude har aldrig behaget mig og behager mig ikke! Ja, jeg har
mistet venner derved; men var de så venner? Vegetar/veganer! Jeg er
blevet generet ofte og kikket skævt til ofte, ja, hvad bilder jeg mig
ind? Men igen så er det min mave og min krop og mit velvære, det
kommer an på for mig, så hellere undlade at tage ud mere.

Og foretage indkøb for andre personer af kød gør jeg aldrig; thi så er
jeg selv medskyldig i det dræbte dyrs indespærring og lidelser og
dødsskrig!!!

Nu har jeg endelig fået min egen sprøjtefrie biodynamiske mark og have
at spise fra. Det er et slid! Men det er sliddet værd. Tak skal du
have, kære natur.

Jeg får større energi fra planten, når jeg selv plukker den og spiser
den på stedet her og nu! Så jeg lader ikke andre plukke råkost til
mig!
NB: Jeg bruger kolde bade og vinterbadning!

Jeg har selv gennemtænkt min egen spisemåde og selv gennemtænkt min
egen "religion," og det skal ingen røre ved fremover, selv om jeg
lytter med i samtaler!
10. En oversigt over økologien
på verdens-niveau. Fra verdensmødet med biodynamisk landbrug i Schweiz – ca. 900 deltagere.
(Lars: Jeg var med dertil – en stor oplevelse. Vi var vel ca. 15 danskere med).
https://okologisknorge.no/aktuelt/oeko-landbruk-med-55-vekst-paa-9-aar
Kilde norske nyhetsdryss.

11. Godkendt alternativ behandling over sygesikringen

RAB registreret alternativ behandler.
Dvs. også for visse former for Steiner-inspirerede behandlinger
Giv gerne en underskrift – eller udskriv side 3 til Folketinget.

Fra: heidi@helsepraksis.dk <heidi@helsepraksis.dk>
Sendt: 26. februar 2020 12:39
Til: 'Lars Mikkelsen' <lars@t-mikkelsen.dk>
Emne: SV: Biodynamisk nyt i 15 pkt.

Kære Lars
Tak for dine fine, lange nyhedsmails!
Jeg har via mit medlemskab af Dansk Heilpraktikerforening fået advisering om følgende
indsamling af underskrifter til at få folketinget til at lovgive om tilskud til
alternativ behandling via sygesikringen. Måske er det et link, som kan komme
i dit nyhedsbrev: https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-04231
Kærlige hilsner
Heidi
Heidi Hansen
Antroposofisk heilpraktiker & cand merc
Samtaleterapi – supervision - homøpati - foredrag - undervisning

W:helsepraksis.dk
M: 5149 0705 (bedst mellem mandag - torsdag kl 8-9)

Konsultation:
Åkandevej 41, 4330 Hvalsø
Strandlodsvej 48, 2300 København S

12 Påskehøjtidsfest
PÅSKEHØJTIDSFEST
2. påskedag, 13. april 2020 KL. 15.00 – 17.00
Rathsacksvej 30
Entré: Efter evne & fri vilje – vejl. 60 kr./ 80 kr./ 100 kr.

PROGRAM
Optakt/vignet
Oplæg om Påskemysteriet & Gralen
v/ Olaf Nybo
Kaffe/ te & kage
v/ Martha Tinze
Eurytmi
v/ Eurytmiensemblet Metamorfose
Musik af Carl Nielsen
Digte af Ulrikka Gernes, Ole Sarvig & Paul la Cour

MEDVIRKENDE:
Olaf Nybo, foredrag
Lisbeth Christoffersen, eurytmi
Anette Nielsen, eurytmi
Hans Andersen, piano

Arrangør:
Jane Schwarz

Med venlig hilsen
Lars Mikkelsen

No comments:

Post a Comment