Oct 12, 2018

Opdatering fra oplysningsforbundet MAY DAY DANMARK | 12. Okt 2018 | ~ Nyt HPV-studie, hjælp til autister, Karinasagen afsluttet....... ~ | Blogger: 💡 PS: Har ikke mulighed for længere at dele Maydays nyhedsbrev, efter de lavede om på deres interface... |


Sygdom/sundhed


Var det grunden til Peter Gøtzsches afsked?

Forsknig BMJ (engelsk)
En ny analyse viser, at en Cochrane-vurdering, der gav grønt lys for vacciner designet til at forhindre livmoderhalskræft ikke har inkluderet alle relevante forsøg og ignorerede mulige kilder til partiskhed. Vurderingen blev offentliggjort i maj 2017 og baserede sine konklusioner på 26 undersøgelser med 73.428 kvinder. Men den kunne have inkluderet så mange som 46 forsøg med mere end 120.000 kvinder, siger forskere Lars Jørgensen og Peter Gøtzsche fra det nordiske Cochrane Center i København og Tom Jefferson fra Center for Evidence Based Medicine i Oxford.




Arsen i drikkevandet kan være farligt

Forskning SDU
Øget risiko for hjerneblødning og blodprop i hjernen, hvis man bor i et område i Danmark med mest arsen i drikkevandet, viser ny forskning. Se, om du bor i det et af de berørte områder. 


Autisme kan påvirkes af D-vitaminer

Forskning video
Ny forskning viser, at børn med autismesyndrom har godt af højere doser D-vitaminer. I denne (engelske) video kan du høre, hvordan man har prøvet med Omega 3 og også C-vitaminer, men uden virkning. Der konkluderes, at kosttilskud ikke virker på autisme. Men så kom der et D-vitaminstudie, hvor 80 pct. at testpersonerne forbedrede deres opførsel og opmærksomhed. De fik tilført 300 enheder/kg, dog ikke over 5000 enheder i alt. Der var ingen testgruppe, så man turde ikke sige, om det kun var en placeboeffekt, og der opfordredes til flere dobbelte placebo-blindforsøg. Og et sådant studie er netop afsluttet, hvor testpersonerne fik op til 5000 enheder dagligt. Studiet viste, at D-vitaminer har en betydelig effekt på kernemanifestationer af autisme. 

https://www.sdu.dk/da/sif/ugens_tal/39_2018


Danske forskere advarer mod udbredt smertestillende medicin

Forskning videnskab.dk
Flere smertestillende lægemidler af typen NSAID, der især bruges i behandlingen af gigt, ser ud til at øge risikoen for hjertekarsygdomme.



Mon sygeplejersker plejer?

Blog Denoffentlige.dk
Nej nej, de er beskæftiget med kvalitetsudvikling, kommunikation, Sundhedsplatformen mm. "Det er, som om det hele handler om at slippe væk fra patientstuerne. Ud til computerne. Sidde til møder. Lave projekter og strategier..." En pensioneret overlæge undrer sig.


..... LÆS MERE VED AT TILMELDE DIG DERES NYHEDSBREV.....


Ny forskning

Underskrift-indsamlinger

Events


Bliv medlem af May Day! Støt et godt initiativ!
Meld dig ind, eller forny dit medlemskab.
Klik her

Sundhed er godt for helbredet!