Sep 6, 2018

ØU Finans | Sep 6, 2018 | ~ Artikelserie: Realkreditkonkurrence ~ | Blogger: Undre mig, hvorfor FAIR BIDRAGSSATS foreningen og Gode Penge, ikke har monster travlt med at hjælpe os, på rette vej. Sidst, vi har hørt noget, er fra Maj 2018?? HUSK - Gode Penge findes på Folkeuniversitetet i Emdrup den 25. Okt 2018, hvis det skulle have interesse... |


Penge


Politisk flertal for at begrænse realkreditkonkurrence


Økonomisk Ugebrev beskrev før sommerferien det brede politiske forlig om at skabe mere konkurrence på realkreditområdet, med særlig fokus på forslaget om, at institutterne skal udlevere obligationerne til låntagerne, hvis de ønsker det. Præcis som Konkurrencerådet har anbefalet. Socialdemokratiet og de radikale havde opfattet det sådan, at forslaget kom med, men aftaleteksten var uklar. Nu bakker de to partier, efter at regeringen har forklaret, at det vil gå ud over sektorens overskud.


Konkurrencestyrelsen går ind i realkredittens lange opsigelser

Kunstigt lange opsigelsesfrister ved omlægning af realkreditlån får nu Konkurrencestyrelsen til at rette fokus mod problemet. 

Penge

Dyre, lange opsigelsesfrister på realkreditlån

De lange tidsfrister betyder store udgifter for låntagerne, men giver til gengæld den finansielle sektor en kæmpe indtjening.


BRF

Nyt BRFtiltag kan hæmme konkurrencen på realkreditlån

BRFkredit har nu opgivet forsøget på at agere som en selvstændig kreditforening. Den i forvejen svage konkurrence i realkreditten bliver nu yderligere forringet.