Aug 1, 2018

Gylle.dk | 1. August 2018 | ~ Dansk landbrug insisterer på at bruge bidræbende sprøjtegifte ~ | Blogger: [🚜Enorme magtfulde banker, landbrugsorganisationer og genmodificerede landbrugspolitikere, styrer Danmark, i gyllegraven. Siden 2012, har Landmænd, været uenige om de hemmelige bankpakker til landbruget - nu kan de ikke undvære dem 👨‍🌾] ... FRYGTELIGT - mens bier dræbes, udledning af pesticider, der løber ned i grundvandet, danskere spiser GMO-forpestet mad og kemilandbrugets ødelæggende virkninger på biodiversiteten, får landmændene en bankpakke 6 eller 7 i 2018, oveni hatten, fordi, det er bare såååååå synd, for dem, at høsten er fejlet, grunden tørken.. Problemet, er bare så kan Gårdejerne, bliver endnu mere forgældet til landbrugsbanken, som går på røven, alligevel. Medmindre, at Folketinget, redder dem, endnu engang ... |


Søren Egge Rasmussen.

Jonas Paludan.

Kroniken i Politiken 30. juli 2018 var skrevet af to politikere, der giver en forbilledlig introduktion til forståelsen af kemilandbrugets ødelæggende virkninger på biodiversiteten og den politiske træskhed, når det gælder om at sikre almenvellets klare interesser. De to politikere er Søren Egge Rasmussen, der er uddannet økologisk landmand og medlem af Folketinget for Enhedslisten, hvor han er partiets landbrugs- og fødevarerordfører, og Jonas Paludan, der er medlem af Enhedslistens hovedbestyrelse og har repræsenteret Enhedslisten i Roskilde Byråd i perioden 2011-17. Han var formand for kommunens klima- og miljøudvalg i perioden 2014-17.

Her bringer vi indledningen på kroniken:

Husk navnet: Neonikotinoider. Det er det stof, der dræber bierne. Hvorfor i alverden bliver det ikke forbudt?

De fleste har aldrig hørt om neonikotinoider. Det er en fejl. Det er et dødsensfarligt stof, der dræber bierne, og som burde forbydes med det samme.

Spørger vi en tilfældig dansker, hvordan det med bier og blomster hænger sammen, vil vi formentlig få at vide, at det handler om bestøvning. Hvis vi spørger samme dansker, hvad neonikotinoider er for en størrelse, vil pågældende formentlig blive lidt flakkende i blikket.

Det er ikke så underligt, for neonikotinoider er et pesticid, som benyttes i det konventionelle landbrug, og som indtil for nylig ikke har haft meget opmærksomhed omkring sig, men som nu trækkes ind i rampelyset grundet dets negative indvirkning på bestøverne.

I lyset af biernes klare tilbagegang i Europa og den voksende dokumentation for insektgiftens skadelige virkning på bier indførte EU allerede i 2013 et forbud mod tre neonikotinoidprodukter markedsført af kemikaliefabrikanterne Bayer og Syngenta. EU-forbuddet kunne dog omgås af medlemslande, hvis der i nødsituationer ikke er alternativer til de nævnte midler.


Landbrug & Fødevarer, der repræsenterer hovedparten af de danske landmænd, insisterer på, at deres medlemmer kan bruge de bidræbende sprøjtegifte ansvarligt og kræver derfor dispensation fra EU-forbuddet.

Læs resten →