Jun 8, 2018

Verdensalt.dk | Arkivskabet | Radio24Syv | 3. Nov 2016 - 8. Juni 2018 | ~ Velkommen til den danske digitale kommune - 'Frivillig Tvang' skal indføre IT i Rudolf Steiner-børnehave ellers.. LUKNING ~ | Blogger: UPDATE: 24.5.2018: ""Nu har ministeren skåret igennem og givet IT-frihed for børn:""Minister på direkte tv: – Det er sjældent jeg lover noget så håndfast som nu"" -- I en ny bekendtgørelse fra Børne- og Socialministeriet, skriver minister Mai Mercado (K), at "børn skal have mulighed for at bruge it i et eksperimenterende fællesskab" ... | ... November 2016: Børnehaven har søgt om dispensation men blev nægtet. I hvert fald er Børnehaven Askelæ i Svendborg kommet i fokus for at nægte at følge kommunens strategi om digital læring i alle dagtilbud og er anmeldt til Statsforvaltningen. Den holdning er de dog langt fra ene om. Kampen er også taget op i friskolerne. Både Askelæ og Odense-børnehaven Kastanjen bliver bakket op af flere end 5.000 personer, der har skrevet under på en underskriftindsamling med titlen 'Forældres frihed til at kunne fravælge IT i daginstitutionerne'.... 💬 PS: Digitaliserings- styrelsen og kommunernes digitaliseringsstrategi - Velkommen til børn og digitale medier, med gode råd til apps og pædagogiske forløb, workshops og udviklings- projekter. Digital borgerservice. Digital selvbetjening. Digital Post. Digital Pladsanvisning. Digitale bykort. Digitale byporte. Den Digitale Hotline. Digitale kommuneplan. Digital, Digital, Digital... = Smart City København. Den amerikanske moderne middelklasse og eliten som f.eks. Sillicon Valley, CA sender deres børn på Rudolph-Steiner agtigt institutioner, så de får et afbræk i deres hverdag. Her kommer man først i kontakt med digitale medier eller IT, når man er 12-13 år. Mon ikke vi ser flere skovbørnehaver og Rudolph Steiner institutioner i fremtiden? ... |


Nu har ministeren skåret igennem og givet IT-frihed for børn:???


24.05.2018: Minister på direkte tv: – Det er sjældent jeg lover noget så håndfast som nu.
I en ny bekendtgørelse fra Børne- og Socialministeriet, skriver minister Mai Mercado (K),
at "børn skal have mulighed for at bruge it i et eksperimenterende fællesskab".

Det skaber bekymring hos flere vuggestuer og børnehaver, der ikke ønsker digitale redskaber ind i børnenes hverdag – men det behøver det ikke, mener Mai Mercado. –

Det er fuldstændig valgfrit. Vi sidder ikke og dikterer nogle metoder.

Hvis man ikke har lyst til at bruge it, ipads, eller hvad nu måtte være, lader man bare være, siger ministeren og sætter efterfølgende to solide facitstreger under sit eget udsagn på direkte tv.

Ministeren vil lade det være op til institutionerne selv, om, hvordan og hvor meget it skal fylde i hverdagen. – Der kan sagtens være skovbørnehaver eller Rudolf Steiner-børnehaver, som ikke bryder sig om iPads, og derfor skal det være op til forældrebestyrelserne at bestemme, hvordan de vil bruge it, siger Mai Mercado.
https://www.tv2fyn.dk/artikel/minister-paa-direkte-tv-det-er-sjaeldent-jeg-lover-noget-saa-haandfast-som-nu
(Fra norske nyhetsdryss).

Med venlig hilsen
Lars Mikkelsen

www.biodynamiskeforbrugere.dk

********************************************************************************



24syv Morgen giver dig en god start på dagen. Vi fortæller dig dagens vigtigste historier fra ind- og udland, så du er godt klædt på til dagens opgaver.


********************************************************************************
Flere end 5.000 forældre og interesserede har skrevet under på en underskriftindsamling,
der har til formål at sikre forældrene retten til at fravælge IT i dagtilbud. Foto: Masoud Pouia

 

Tusindvis har skrevet under: Vil kunne fravælge IT i børnehaven


Børnehaven Askelæ i Svendborg er kommet i fokus for at nægte at følge kommunens strategi om digital læring i alle dagtilbud. Den holdning er de dog langt fra ene om.

Skal der indføres digital læring i dagtilbud eller ej - og skal forældrene træffe den beslutning, eller er det op til kommunen?

Det er udgangspunktet i en strid mellem Svendborg Kommune og Rudolf Steiner-børnehaven Askelæ.

Kommunen har indført en ny digital vision, der kræver, at alle dagtilbud skal udnytte digitaliseringens- og informationsteknologiens læringsmuligheder.

Det afviser ledelsen af Askelæ. De vil ikke have digitale værktøjer som en del af pædagogikken og børnenes hverdag i institutionen og ser kommunens krav om IT i alle daginstutioner som uforeneligt med det pædagogiske værdigrundlag, som børnehaven bygger på.

- Jeg tror næsten, at alle forældre i Steiner-miljøet ville melde deres børn ud, hvis de stod overfor sådan et krav, som er så ultimativt, sagde næstformand i forældrebestyrelsen i Steiner-børnehaven Kastanjen, Isabel Sande Frandsen, i weekenden til TV 2/FYN.

Underskrift for frit valg

Både Askelæ og Odense-børnehaven Kastanjen bliver bakket op af flere end 5.000 personer, der har skrevet under på en underskriftindsamling med titlen 'Forældres frihed til at kunne fravælge IT i daginstitutionerne'.