Jun 27, 2018

Verdensalt.dk | Arkivskabet | 1. Feb 2016 | ~ DR: Præst tilbage efter reinkarnationssag: Jeg er meget taknemmelig ~ | .. Annette Berg blev suspenderet, efter hun på tv havde sagt, at hun troede på reinkarnation .. | Blogger: Blev hun sat på plads af folkekirke-fetichister, fordi, et af de mest fundamentale kirkedogmer er nemlig, der findes kun en fortolkning om "Gud", Jesu opstandelse, livet og kristendommen? Annette: "Jeg vil ikke tale om reinkarnation mere og er under såkaldt skærpet tilsyn i hele 2016" ... |Læs også: 'Folkekirken er ikke en kirke af folket'. Reinkarnation er uforeneligt med kristendommen, mener præster. 2005 - Højesteret besluttede torsdag, at kirketjener Steen Ribers godt kan være medlem af folkekirken og samtidig tro på reinkarnation 

Læs også: Jesus blev 125 år - ifølge Danmarks betydeligste bibelforsker og bogen "Christ in Kashmir“ som er skrevet af en muhammedaner ved navn Aziz Kashmiri i 1973 

Læs også: Who Wrote The Bible?


Af Katja Sønder Tuxen 

Efter to måneders tjenestefri oven på udtalelser om reinkarnation er sognepræst Annette Berg nu tilbage i Vig Kirke på Sjælland. 

Annette Berg blev landskendt i november for i en udsendelse i TV Øst at have sagt, at hun troede på reinkarnation, hvorefter hun efter tjenstlig samtale hos Roskilde-biskop Peter Fischer-Møller blev hun suspenderet året ud. 

Læs også: Sognepræst suspenderes på grund af udtalelser om reinkarnation 

I går holdt hun sin første prædiken efter balladen, og hun føler sig godt behandlet af biskoppen, der efter hendes mening har behandlet sagen med alvor og kyndighed. 
Det sagde Annette Berg 

'Jeg tror bare på, at vi afklæder os kroppen, når vi dør. Den bliver til kompost. Vi bliver til jord igen, men sjælen lever videre.' 

Sognepræst Annette Berg, 'Præstens lektie' på TV Øst 1. november 2015 

- Vi har haft nogle rigtig gode snakke, biskoppen og jeg. Og jeg synes, det er landet så flot, at han tør og vil denne her rummelighed. Det er jeg meget, meget taknemmelig for, siger hun til Religionsrapport på P1. 
Vil ikke tale om reinkarnation 

Forløbet har dog ikke kun været smukt, for Annette Berg har også mærket meget stærke følelser og vrede fra folk. 

Hårdest har det været, at hun har oplevet en hetz mod hende som person. 

- Jeg synes, det er ærgerligt, fordi det bliver så primitivt. Det vækker nogle gange det værste i os, når vi får mulighed til at sparke til en anden. Det har jeg ikke været specielt glad for, selvfølgelig. 

Læs også: Eksperter: Præstesager udfordrer folkekirken - men giver også nye muligheder 

Annette Berg er under såkaldt skærpet tilsyn i hele 2016, hvilket blandt andet betyder, at hun skal sende alle sine prædikener til biskoppen. 

Hun havde da heller ikke lyst til at snakke om reinkarnation, da Religionsrapport mødte hende. 
- Vi har heldigvis ikke trostvang 

Alligevel synes hun, at folkekirken er god til at rumme den tvivl, der også kan være hos kristne troende, når dogmerne fra bibelen ikke umiddelbart kan genkendes i hverdagen. 
Hør udsendelsen 

Hør interview med Annette Berg og resten af udsendelsen om 'Reinkarnation, tvivl og den rette tro' i Religionsrapport her

- Du kan se på nogle af dogmerne og sige: Har vi ikke flyttet os, siger vi ikke tingene på en anden måde i dag? Jo, det gør vi. Men jeg synes faktisk, at rigtig mange præster er gode til at connecte det til vores liv, det vi lever her og nu anno 2016, siger hun. 

Og hvis det modsatte er tilfældet, må vi glæde os over, at vi frit kan vælge den kirke og den præst, vi befinder os godt med, siger hun. 

- Det synes jeg er en luksus. Vi har ikke trostvang, man skal ikke sidde i sin egen sognekirke.

http://www.dr.dk/nyheder/indland/praest-tilbage-efter-reinkarnationssag-jeg-er-meget-taknemmelig