Jun 15, 2018

Ni News | 15. Juni 2018 | ~ Irakeres advokater overvejer at anke "ekstremt vigtig" sejr ~ | .. - Vi synes ikke, landsretten er gået langt nok. Vi synes, at beløbet er symbolsk, og vi forstår ikke, at man ikke mener, at dansk militær også skal gøres ansvarlig for tortur, siger advokat Christian Harlang (Spark, slag, tis og verbale krænkelser) .. | Blogger: PS: (arbejderen.dk - VIDNE I IRAK-FANGESAG: – Jeg fik elektriske stød og blev slået) ... PS: Os der har været soldater og har soldater- kammerater, VED, at dansk militær har været ansvarlige for tortur... "Voilà" - Endnu et bedrag/scam er født 🤡🃏 (4)... |


Af: /ritzau/

På trods af glæde over Østre Landsrets dom i sagen om danske soldaters medansvar for behandlingen af 23 irakere under en militæraktion i 2004 overvejer deres advokater at anke dommen til Højesteret.

- Vi synes ikke, landsretten er gået langt nok. Vi synes, at beløbet er symbolsk, og vi forstår ikke, at man ikke mener, at dansk militær også skal gøres ansvarlig for tortur, siger advokat Christian Harlang.

I Østre Landsrets dom er 18 af de 23 irakere blevet tilkendt en godtgørelse på 30.000 kroner hver. Dansk militær var medansvarlig for, at de hos irakiske myndigheder blev slået og sparket, mener landsretten.

Imidlertid kunne de danske soldater ikke vide, at de tilbageholdte også ville blive udsat for tortur, sådan som irakerne har hævdet, hedder det i afgørelsen.

/ritzau/