Jun 1, 2018

Lars Mikkelsen's Nyhedsbrev | 1. Juni 2018 | Biodynamisk forbrugersammenslutning | 📣 Mer gift i mad 🤢 | .. Høringssvar om: 9 pesticidgifte – de giver mange flere giftrester i fødevarer (J.nr.:2018-29-35-00476). Forslaget vedrører grænseværdier for følgende pesticider: Abamectin, acibenzolar-S-methyl, clopyralid, emamectin, fenhexamid, fenpyrazamin, fluazifop-P, isofetamid.. Vi ser, at dosis er forøget alle steder, altså med flere tilladte giftrester i maden. Værste forøgelser er på ""800 gange for salat"" (mere end som før tilladt). Er der mon udført nye forsøg, der godtgør dette som forsvarligt? ... | Blogger: [🤑Profit, Profit og Profit💸] ... OG nu, hvor danske savlende politikere, Danish Crown og Tulip står på Århus Havn og sælger efterinficerede røde forgiftet pølser til Kina med Nitrit (E120, tilsætningsstoffer, antibiotikaresistente MRSA-bakterier, mættet fedt, medicin-rester, GM-foder og andet skidt*) ... |


Flere gifte i maden


(Undgå konventionelle fødevarer).
(Høringen kom som mail i går 14.40. Da var jeg i marken.
Skulle svares i dag inden 15. Jeg var til bisættelse. Svarene sendt omkring kl. 17.
Høring 2 er uklar og lille, så svarede ikke)

Nederst som sendt til de 3 udvalg (inkl. styrelsens oplæg).
De fik høresvarene som bilag.

Her vores første høresvar:

Fra Biodynamisk Forbrugersammenslutning 31-5-2018:
Fødevarestyrelsen
Stations Parken 31
2600 Glostrup
Høringssvar om: 9 pesticidgifte – de giver mange flere giftrester i fødevarer
J.nr.:2018-29-35-00476

Forslaget vedrører grænseværdier for følgende pesticider: Abamectin, acibenzolar-S-methyl, clopyralid, emamectin, fenhexamid, fenpyrazamin, fluazifop-P, isofetamid
Vi ser, at dosis er forøget alle steder, altså med flere tilladte giftrester i maden.
Værste forøgelser er på 800 gange for salat (mere end som før tilladt).
Er der mon udført nye forsøg, der godtgør dette som forsvarligt? 

  • For gift nr. 6 er der nævnte forøgelse til det 800-dobbelte
  • Gift 2 forøget 150 gange i meloner og obeginer og 40 gange for cucumbers.
  • Gift 5 ønskes øget til 20 mg pr kg (det er meget)
  • Gift 8 med 300 gange for okra og 150 gange tomater samt cucumbers
  • Gift 9 forøget 300 gange for jordbær m.fl. 40 gange for rosmarin m.fl. – til 15 mg/kg.
  • Gift 7 forøget med 6 gange for tomater
  • Alt i alt en tilladelse til flere gifte i maden!

Forsøg på DTU viser fx, at bare indgivelse af 3 giftstoffer samtidig (cocktaileffekt) giver voldsomme defekter på rotters kønsorganer (fx spaltet penis). Og det til trods for at forsøg med hvert stof for sig ikke viser nogen effekt i sig selv.
I denne gifthøring taler vi alene om 9 giftstoffer i vores konventionelle mad, og hvordan kombineres de i praktisk brug i de tusindvis af fødevarer?



Ingen har styr på det, og vi kan kunne ane konsekvenserne, men ifølge Rigshospitalet er det opgjort, at kun 1/3 af unge mænd har en rimelig sædkvalitet nu. Og det går stærkt nedad fortsat.
Hvis der gives tilladelse om det ansøgte her, så gives der samtidig lov til, at samfundet og mennesker via fortsat større giftophobninger belastes med endnu flere sygdomme, endnu dårligere frugtbarhed, flere gifte i grundvandet etc. Bemærk side 2.

Alt i alt er der tale om en voksende forøgelse af gift i jorden, i os og dyr.
Planteavlerne er vel inde i et forløb, hvor planterne bliver fortsat ringere til at modstå parasitter og såkaldte ”sygdomme”. Det kræver mere sprøjtning, for at planterne overhovedet kan overleve frem til høst.
Men et eller andet sted fremmer det også økologien.
Når folk ikke mere vil have gift i maden, så dør sprøjtevarerne vel ud – eller hvad?
Vort forslag/ønske: Gør alt biodynamisk/økologisk
Så bliver alle disse problemer løst.   
Den indiske delstat Sikkim er ved lov 100 % økologisk
Butan vil være det fra 2020.
Hvad vil vi i vores land?
Med venlig hilsen på landsforeningens vegne Lars Mikkelsen, Toftevænget 30, 3320 Skævinge

PS Gartnerbørn får skader af pesticider
Fyens Stiftstidende: En ny dansk ph.d.-afhandling finder, at børn af kvindelige gartnere, som har arbejdet med pesticider, kan få skader, også selvom kvinderne bliver fjernet fra pesticiderne, når de bliver gravide.
Af Andreas Lang Hedegaard, onsdag 27. juni 2012 kl. 07:48
En ny dansk undersøgelse fra Miljømedicin på Syddansk Universitet viser, at selvom kvindelige gartnere er holdt op med at arbejde med sprøjtemidler med pesticider, når de bliver gravide, påvirker sprøjtegiften alligevel fostret.

Det kan resultere i drenge med mindre kønsorganer, piger, som tidligt udvikler bryster, og et centralnervesystem, som kan være skadet.

»På en måde er det ikke underligt, at pesticider har en effekt. For selv om mennesker hverken er svampe eller insekter, er vi levende, og vi deler nogle af de samme mekanismer. Og den slags stoffer er designet til at påvirke levende væsener,« konstaterer ph.d. Helle Raun Andersen.

Afhandlingen bygger på undersøgelser af 177 børn af gartnere født mellem 1997 og 2000.
 


Som sendt til 3 folketingsudvalg:
Fra: Lars Mikkelsen [mailto:lars@t-mikkelsen.dk]
Sendt: 31. maj 2018 17:27
Til: 'lars@t-mikkelsen.dk'
Emne: Flere pesticider tillades i mad


Til evt. orientering.
Der var 24 og 1/3 time til at svare i.
Det kunne vi ikke nå i tide!
Nedenfor styrelsens oplæg.
Nyere tal er fremhævet med fed skrift oplæggenes bilag.
Mvh Lars Mikkelsen

Fra: Rene Sig Svendsen (FVST) [mailto:RENS@fvst.dk]
Sendt: 30. maj 2018 14:40
Emne: Kort frist: Høringer over forslag til ændringer vedrørende grænseværdier for pesticidrester

Fødevarestyrelsen har lagt tre høringer på Høringsportalen
Høring over forslag til ændringer vedrørende grænseværdier for pesticidrester af stofferne abamectin, acibenzolar-S-methyl, clopyralid, emamectin, fenhexamid, fenpyrazamin, fluazifop-P, isofetamid, Pasteuria nishizawae Pn1, talc E533B og tebuconazol (j. nr. 2018-29-35-00476) - Forslag til ændring af forordning (EF) nr. 396/2005 (SANTE/10478/2018)
https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/61880

Høring over forslag til ændringer vedrørende grænseværdier for pesticidrester af stofferne diphenylamin og oxadixyl (j. nr. 2018-29-35-00475) - Forslag til ændring af forordning (EF) nr. 396/2005 (SANTE/10070/2018)

https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/61881

Høring over forslag til ændringer vedrørende grænseværdier for pesticidrester af stofferne penoxsulam, triflumizol og triflumuron (j. nr. 2018-29-35-00477) - Forslag til ændring af forordning (EF) nr. 396/2005 (SANTE/10633/2017)

https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/61882
Høringssvar skal være Fødevarestyrelsen i hænde senest torsdag d. 31. maj 2018 kl. 15.

Høringssvar sendes til 29@fvst.dk. Referer venligst til de relevante j.nr. Evt. spørgsmål kan rettes til René Sig Svendsen rens@fvst.dk eller Gudrun Hilbert guh@fvst.dk.


Om høringsfrister
Fødevarestyrelsen gør opmærksom på, at de fastlagte procedurer for forslag til behandling i Kommissionens komitéer (komitésager) normalt gør det nødvendigt at fastsætte meget stramme tidsfrister for afgivelse af høringssvar.
Forslag til afstemning i komiteprocedure kan ifølge forretningsordenen for Den Stående Komite for Planter, Dyr, Fødevarer og Foder (SCoPAFF) påregnes fremsendt fra Kommissionen to uger før afstemningen. På væsentlige sager skal der fremsendes grundnotat til Folketingets Europaudvalg senest 8 dage forud for afstemningen.
Udarbejdelse og behandling af notater til godkendelse i regeringen inden for disse frister gør det nødvendigt for Fødevarestyrelsen at fastsætte meget korte høringsfrister, for at høringssvarene herefter kan indgå i behandlingen af sagen. Ofte vil fristen være maksimalt 2 arbejdsdage til afgivelse af høringssvar.
Fødevarestyrelsen gør sit yderste for at give høringsparterne så lang høringsfrist som muligt inden for de givne rammer.
Med venlig hilsen
René Sig Svendsen
Specialkonsulent, HD(ØP), cand.jur.  l Kemi & Fødevarekvalitet
+45 72 27 69 00 l fvst.dk/kontakt  
Miljø- og Fødevareministeriet
Fødevarestyrelsen l Stationsparken 31-33 l 2600 Glostrup l Tlf. +45 72 27 69 00 l fvst.dk/kontakt  l www.fvst.dk

Med venlig hilsen
Lars Mikkelsen
Mød Biodynamisk forbrugersammenslutning på facebook og spred budskabet til dine venner under følgende link