May 9, 2018

Holmskjold.net | 7. Maj 2018 | ~ USA: Frygt for at tørke har givet uoprettelige skader på vinterafgrøderne ~ | Blogger: [Vidste du, at Russisk korneksport er steget med 42% i 2018?🏃💨] .. Forstår godt, hvorfor Holmskjold (og landbrugsavisen m.fl.) KUN, fokusere mod Vest (USA), i stedet for mod Øst (Rusland), som er Danmarks fjende nr #1. Men i Rusland er man formentlig fri for chemtrailing, HAARP, livsfarlige mobilmaster med 5G og andre avancerede højfrekvens HF instrumenter, til at styre og manipulerede med den øvre atmosfære med en fokuseret og styrbar elektromagnetisk stråle(r) og ødelægge mennesker med GMO og andet skidt... Vejrmanipulation (vejr-derivater) har eksisteret i flere årtier, og handler primært om, bevidst og målrettet om at tjene penge, og at ændre på klimaet. Den mest almindelige form er spredning af (aktive) stoffer i jordens atmosfære og for at øge sne- eller regnmængden lokalt (tørke)... |

Sandsynligheden for global hungersnød er med klimaændringerne stærkt stigende.

Stor USA-hvedestat brænder i varmen:

25 hkg i snit og laveste udbytte i en generation.


Prisstigningerne i USA skyldes fornyet frygt for at tørke har givet uoprettelige skader på vinterafgrøderne.

Uden for USA er der også i det østlige Australien tørkeproblemer, og de første tendenser opleves i disse dage også i Sortehavsområdet, hvor udviklingen vil blive fulgt nøje den kommende uge, oplyser Jyske Markets.

I Canada viser nye estimater, at avlerne overraskende har sået et større areal med vinterhvede end ventet, men den meddelelse er altså blevet overskygget af de verserende tørkeproblemer andre steder.

Udbytterne i Kansas vurderes til at lande på 243 mio. bushels eller 37 bushels pr. acre, svarende til 25 hkg pr. hektar.

Den store amerikanske hvedestat i Midtvesten, Kansas, står til at hente den laveste hvedeproduktion hjem i 29 år.

Det står klart efter sidste uges såkaldte Crop Tour of Kansas, hvor en delegation på 90 mand estimerer udbytterne ud fra en lang række prøver og observationer, fortæller Jyske Markets.

Udbytterne i Kansas, der er en af de absolut vigtigste hvedestater i USA, vurderes i år at lande på 243 mio. bushels eller 37 bushels pr. acre (svarende til 25 hkg pr. hektar) mod 48 bushels i 2017, ifølge Reuters.

Hvis det estimat holder vand helt frem til høst, vil det være den laveste produktion for staten i 29 år.

For hele USA estimeres produktionen af den vigtigste hvedetype, hard red winter wheat, for kommende 18/19-sæson at udgøre 610-630 mio. bushels mod 750 mio. bushels i 17/18 og 1.080 mio. bushels i 16/17, ifølge AgResource.

De globale lagre har dermed ikke længere råd til et større udbyttetab i Sortehavsområdet, efter tørke i både USA samt usikkerheden, der stadig er forbundet med arealerne og tilsåningen i Argentina og Australien.

Tendensen bekræfter udsigterne til let faldende hvedelagre for kommende sæson for første gang i fem år, vurderer – og derfor bør priserne holde sig over sidste års niveauer, vurderer Jyske Markets.


Dansk driftsleder i Brasilien:

Nu håber vi på regn – den kan være 800.000 kr. værd.




Vi er på nippet til tørtiden, selvom vi normalt har den sidste regnbyge i starten af maj måned, skriver Peter Fruervang, general manager for Agrobrazil med 900 hektar soja, majs, bomuld og spisebønner.

Sidste det regnede på vores gård var 14. april.

Klimaet har ændret sig en del siden, og virker mere vinteragtigt med køligere nætter, skyfri himmel og mere vind.

Vi har primært kun to årstider hernede – sommer og vinter. Eller måske er det mere korrekt at kalde det regntid og tørtid, da vi har det næsten lige varmt hele året, omkring 30-40 grader.

Vi står lige nu på nippet til at træde ind tørtiden, selvom vi normalt har den sidste regnbyge i starten af maj måned.


Vejrudsigten ser ikke særlig lovende ud.

Vi er meget bekymrede for om vores sidste regnbyge var 14. april. Hvis svaret er ja, vil vores udbytte i 2. afgrøde majs og bomuld gå et pænt skridt nedad.

Vores majs er 52 dage gammel. Den er blevet 2,5-2,7 meter høj og er stort set færdig med at blomstre.

2. afgrøde bomuld er 57-67 dage gammel, 90-110 cm høj og ved 3-5 blomst. En ekstra byge på 30-50 mm vil gøre underværker.

For at forberede os på en tidlig tørtid har vi givet bomulden en kraftig omgang vækstregulering. Det skal få planten til at standse væksten og sende mere næring ud til blomster og æbler.

Planterne har allerede flere blomsterknopper end vi har brug for, så det gælder om at få den til at holde på så mange som muligt.

Kilde: landbrugsavisen.dkKilde: landbrugsavisen.dk
.


Det haster med global klimaindsats, hvis vi skal nå at løse klimaudfordringen

https://holmskjold.net/usa-frygt-for-at-toerke-har-givet-uoprettelige-skader-paa-vinterafgroederne/