May 4, 2018

Greenpeace | 4. Maj 2018 | ~ LIGE NU: Vi eskorterer flydende atomkraftværk igennem Storebælt ~ |


Verdens første specialbyggede, flydende atomkraftværk, det russiske ‘Akademik Lomonosov’, er lige nu på vej gennem dansk farvand med kurs mod Arktis. Det lyder fuldstændig vanvittigt, men det er desværre sandt.

Derfor er vi stævnet ud for at protestere mod en fremtid med flydende radioaktive kraftværker i vores verdenshave. I aften bliver atomkraftværket bugseret igennem Storebælt, og vi følger det hele vejen.

Hjælp os med at sprede kendskabet til dette vanvittige projekt ved at dele vores Facebookopslag med din familie og venner.
Dette er det første i en serie af flydende atomkraftværker, som det statsejede Rosatom planlægger at producere de kommende år. Lande som Kina, Algeriet, Indonesien og Argentina er interesserede købere, der blandt andet vil bruge kraftværkerne til at udvinde klimaskadelig energi som olie og gas.

En masseproduktion af flydende atomkraftværker vil udgøre en uforudsigelig trussel mod miljøet. Det er ikke svært at forestille sig, hvor galt det kan gå, hvis en sådan kolos rammes af ekstreme vejrfænomener nær beboede kyster. Kraftværkerne, der ikke kan manøvrere ved egen kraft, vil være særligt sårbare over for cykloner og tsunamier - og også for pirateri og terrorisme. Vi har samlet fem grunde til, hvorfor vi siger nej til flydende atomkraft her.

Jeg håber, du vil hjælpe os med at sprede budskabet ved at dele opslaget på Facebook eller ved at videresende denne email.

De bedste hilsner

Sune Scheller
Om bord på Greenpeace-skibet Beluga