Apr 3, 2018

Greenpeace | 31. Marts 2018 | ~ Hvad vil en fordobling af svineproduktionen betyde for vores natur? ~ | Blogger: [🐽Godt jeg ikke spiser gris mere, men miljø- og fødevaresvin, har vi nok af, ikke sandt, Hr. Miljø-, fødevare- og eks-/ikke-fiskeriminister? 🐖] ... Måske skulle du stoppe med at spise svin?, som er det mest forurenede større kød, man kan spise, og beskyttes af en milliard stor industri af landbrugsorganisationen ... Halvdelen af Danmarks samlede landareal bliver brugt til at dyrke foder til dyr, mens kun 10% bruges til at dyrke mad til mennesker. Og at dansk landbrug oven i købet lægger beslag på et område på størrelse med Sjælland i Sydamerika, hvor der dyrkes soja primært til danske svin (iflg. Greenpeace)... Chok-undersøgelse: Nu har 88 procent af danske svin MRSA (ing.dk) .. Mest sete tv i 2017: Da Esben Lunde sagde, tungmetaller ikke er et akut problem... | Simon Kollerup om MRSA-skandale: Esben Lunde Larsen vildleder, og han bruger forskerne til at undslippe sit ansvar | Skandale: Esben Lunde Larsen lukker øjnene for kvælstoftal i 5 år | Coop: Esben Lunde giver ukorrekte oplysninger. Det er ifølge Coop forkert, når fødevareminister Esben Lunde Larsen siger, at detailkoncernen selv valgte at forlade arbejdet omkring udarbejdelsen af dyrevelfærdsmærket | Ekspert: Shitstorm mod Lunde næsten giraffen Marius værdig. Benjamin Rud Elberth kalder shitstormen efter Esben Lundes Facebook-opdatering for noget af det voldsomste, han har set i dansk politik | Esben Lunde afviser indsamlinger: Simpelthen fordi. Fødevareministeren vil ikke tage imod underskriftindsamlinger. Jeg vil simpelthen ikke, siger Esben Lunde | Esben Lunde har ingen kommentarer til mulig næse. Folketinget tildeler regeringen en næse i sagen om landbrugspakken | Skatteyderne igen til grin for deres egne penge | Esben Lunde Larsens sag om plagiat er et symptom på en ny virkelighed | Esben Lunde om mulig inhabilitet: Jeg har stillet mig udenfor døren. Esben Lunde Larsen kan ikke huske, om han har været inhabil, da kommunen behandlede sagen om vindmøller ved lufthavn ... |


For et par måneder siden sagde miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, at han gerne ser, at vi får dobbelt så mange svin i Danmark. Mange steder i landet betaler naturen og de lokale borgere imidlertid allerede en høj pris for det i forvejen enorme antal svin.

Jeg besøgte for nylig ét af de steder: Den naturskønne halvø Tuse Næs i Isefjorden ved Holbæk, hvor de lokale borgere har fået nok og er gået til modstand mod endnu en stor udvidelse af en svineproduktion. Du kan møde dem og høre mere om deres kamp i denne video.


Borgerne er ikke alene bekymrede for den dårlige lugt. De frygter også, hvad en mangedobling af svineproduktionen vil betyde for områdets særlige natur. På Tuse Næs ligger det beskyttede Natura 2000-område Udby Vig, som bl.a. huser 13 truede orkidé-arter. Flere svin klos op af naturområdet vil betyde en stærk øgning af luftbåren ammoniak, som kan betyde begyndelsen på enden for de truede orkidéer.

Som borgergruppen siger, er problemet ikke den lokale landmand, som vil udvide sin produktion. Det er lovgivningen, fordi den tilgodeser en stadig større industriel masseproduktion af dyr til eksport frem for at værne om vores stærkt pressede natur og miljø.



Jeg håber, at du har lyst til at være med til at gøre en indsats for at forandre landbruget, så vi kan få en sundere natur og mindre kødproduktion. Skriv dig op her!

Den massive danske produktion og eksport af kød presser vores natur overalt. Halvdelen af Danmarks landareal bruges i dag til dyrkning af foder til dyr. Hovedparten af kødet sendes ud af landet, men forureningen bliver:

Ammoniak i luften, zink i landbrugsjorden, alger og iltsvind i fjordene, nitrat og sprøjtegift i drikkevandet, resistente bakterier og vidtstrakte marker med de samme få foderafgrøder, hvor alle andre planter sprøjtes væk med gift.

Insekternes levesteder - de levende hegn og ukrudtet - er væk, og bier, sommerfugle og andre insekter er i voldsom tilbagegang. Med insekterne forsvinder også fuglene, og antallet af fugle i det åbne land er halveret på de seneste 40 år.

Jeg håber, du har lyst til at være med til at skabe forandring. Skriv dig op og læs mere her.

Mange venlige hilsner

Kristian Sloth
Landbrugspolitisk rådgiver

Læs videre: https://ing.dk/artikel/chok-undersoegelse-nu-har-88-procent-danske-svin-mrsa-194459

http://raeson.dk/2016/simon-kollerup-om-mrsa-skandale-esben-lunde-larsen-vildleder-og-han-bruger-forskerne-til-at-undslippe-sit-ansvar/
http://www.dr.dk/nyheder/politik/esben-lunde-vil-foerst-se-paa-hoeje-kvaelstofstal-senere
http://www.tvmidtvest.dk/artikel/ekspert-shitstorm-mod-lunde-er-paa-niveau-med-giraf-marius 
http://effektivtlandbrug.landbrugnet.dk/Artikler/40985/LINK-TIL-PRIVATLIVSPOLITIK
http://www.fyens.dk/indland/Esben-Lunde-Ingen-kommentar-til-mulig-naese/artikel/3022296 
http://www.pressreader.com/denmark/ekstra-bladet/20170207/282059096738313
http://politiken.dk/debat/kroniken/art5607502/Esben-Lunde-Larsens-sag-om-plagiat-er-et-symptom-p%C3%A5-en-ny-virkelighed
https://www.dr.dk/nyheder/politik/esben-lunde-om-mulig-inhabilitet-jeg-har-stillet-mig-udenfor-doeren
http://fodevarewatch.dk/Detail/article8576764.ece
http://shippingwatch.dk/Rederier/article9082255.ece
https://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-tro/eksperter-esben-lunde-larsen-har-et-trovaerdighedsproblem
http://www.altinget.dk/artikel/mest-sete-tv-da-esben-lunde-sagde-tungmetaller-ikke-er-et-akut-problem