Feb 24, 2018

Verdensalt | Arkivskabet | 24. Februar 2018 | Danmark overgår snart fra traditionelle analoge (ikke digital) vand- og elmålersystemer til Smart-Grid-intelligent eller Smart-meters - Kan du sige nej tak og er det farligt? |

Udgivet første gang den 12. April 2015 af Verdensalt


Fjernaflæste målere til aflæsning af el blev i 2013 (Bek. nr 1358) gjort pligtig for alle landets husstande.Fjernaflæste målere er velkendte fra udlandet, hvor de er blevet forbundet med store helbredsskader på grund af mikrobølgestråling. Det internationale begreb for fjernaflæste målere er smartmeters. Fjernaflæsning af målere kan foregå via kablede løsninger, men de fleste bruger mikrobølgebaseret kommunikation.Fjernaflæste målere kan bruges til forbrugsafregning af både gas, vand, el og fjernvarme. Visse fjernaflæste målere har også mulighed for - via yderligere mikrobølgekommunikation - at kommunikere med forbrugsapparater i hjemmet.

Den tvungne opsætning af fjernaflæste målere rummer flere problemforhold:

>> Mikrobølgestrålingen er kategoriseret af WHO/IARC som et 2B carcinogen (kræftfremkaldende).
>> Der er registreret mange øvrige helbredsskader som følge af mikrobølgestrålingen.
>> De fjernaflæste målere rummer betydelig og meget vidtgående overvågningskapacitet.

Alle ovenstående sagsforhold findes detaljeret dokumenteret (med omfattende referencemateriale) på de følgende sider. Formålet med disse sider er således at præsentere viden og forskningsresultater inden for området.

Baggrunden for oprettelsen af denne side kan læses i den tilgrundliggende rapport, som kan downloades her:Fjernaflæste elmålere - Virkninger og Konsekvenser
Kilde: http://www.stopsmartmeter.dk/ 

Ifølge Netenergi.dk; I de kommende år omstilles elforbruget og elproduktionen i Danmark markant. Elproduktionen vil i stigende grad komme fra vedvarende energikilder, samtidig vil forbrugerne skifte deres oliefyr ud med elektriske varmepumper og erstatte deres benzinbiler med elbiler. Derfor skal elsystemet udbygges, men hvordan gøres det mest effektivt? Systemet, der er baseret på informations- og kommunikationsteknologi, har til hensigt at gøre produktionen og distributionen af el mere effektiv, pålidelig, økonomisk rentabel og ikke mindst bæredygtig. Udviklingen af smart grid'en skaber en række spændende perspektiver for både energiselskaberne og forbrugerne. En smart grid er et elsystem hvor produktion, transport og forbrug af el kobles intelligent sammen. Systemet, der er baseret på informations- og kommunikationsteknologi, har til hensigt at gøre produktionen og distributionen af el mere effektiv, pålidelig, økonomisk rentabel og ikke mindst bæredygtig. Udviklingen af smart grid'en skaber en række spændende perspektiver for både energiselskaberne og forbrugerne. Sagt på en anden måde, inden udgangen af 2020, skal alle have fjernaflæste målere i Deres bolig iflg. Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen, Martin Lidegaard (også Lars Chr. Lilleholt ?) 
"Starter med en virkelighedsnær historie et sted ude i provinsen, hvor jeg bor. Uanset hvilken smart-meters vi snakker om, er det samme problematik (kommer tilbage til). 
Omkring August måned 2014, kom der en installatør fra det lokale vandværk og bankede på min dør for at skifte fra den gamle mekaniske måler til trådløse- ultralyds-vedligeholdsfrie-hydrometer. Smart skal det være. Uden at blinke med øjnene, gik han igang med installationen. Mod bedre vidende, eftersom jeg i forvejen havde en verserende sag kørende med vandværket om forkert aflæsning, mente jeg det VAR det bedste valg for os forbrugere, så vi en gang for alle, kunne med millimeters nøjagtighed, få aflæst forbruget. 
Min tvist med vandværket var, jeg havde aflæst tallene forkert ( iflg. vandværket) én gang og dermed stod jeg med et alt for stort forbrug end jeg selv havde forventet (50-70m3). Dertil nægtede vandværket, at tilfredsstille min nysgerrighed og udlevere min gamle mekaniske måler, til forfølgelse og analysere via Teknologisk Institut (fuld lovligt indenfor 3 måneder).
Kommunen fik ind til sidst banket mig på plads, med, at mene, jeg bare skulle se op betale min regning og komme videre med mit liv. Så man kan sige, eneste ting jeg kan sige omkring udskiftning af mekaniske til trådløse, er så kan man også få bevis for, at det jeg aflæser og vandværket dataindsamler fra centralt hold er ens. (måske) Tilliden mellem borger og myndighed er i hvert fald anderledes stillet når vi snakker omkring smart-meters"!?
Radio24syv.dk og aflyttet, Aflyttet uge 15, 2015: "Smart Elmåler, der spionerer? Vi fortsætter historien om elinstallatør Jørgen Steffensen, der nu har måttet overgive sig til sit elselskab efter trusler om Kongens Foged" - Hør hele podcasten fra Aflyttet uge 14, 2015 :"Inden 2020 skal alle danskere have nye, intelligente elmålere, der kan fjernaflæses og sende data tilbage til værket".


Tvang i Danmarkmen hvad med vores nabolande?


Hvad skal du endeligt forholde dig til mht. smart-meters :  Fra dokumenterede (og undertrykte) sundhedsrisici, uberettigede krænkelse af privatlivets fred og sikkerhedsspørgsmål til tab af suverænitet og kontrol over vores ejendom i vores eget hjem og meget højere regninger, Smart Grid giver langt flere problemer, end den foregiver, at løse. I virkeligheden kan intelligente målere bruges som en pengemaskine - nemlig hvordan profitsøgende virksomheder kan fortsætte med at tjene penge på yderligere aspekter af vores liv. I England og  Holland er man i stand til at sige fra til intelligente målereHolland går skridtet videre med, at vedtaget en lovgivning og i henhold til menneskerettighedskonventionen, hvor man har et valgI Sverige kan man også sige fra, især dem som lider af IHS (frekvenssignaler som skader)Dvs. Intelligente målere er ikke obligatoriske - de er lovligt berettiget til at afvise, uanset begrundelse. Vil du vide mere - http://www.iemfa.org
"Mekanisme for trådløst strålinger er med til, at forårsage sygdomme og dit DNA nedbrydes og patologisk skyldes nitrogenoxid forstyrrelser. Det er sådanne, trådløse enheder fungere. Det forårsager enorme oxidativt stress, endothelcelle dysfunktion og nitrogenoxid udtynding "~ Dr. Stephen Sinatra


FAQ - med en naturlig forpligtende kritisk tilgang til smart- meters.



Q&A: Findes der et andet ord for smart-meter? Nogen gange kaldes det smart-meters, smart elmåler, fjernaflæst elmåler eller electricity meters. Det dækker over det samme. "En elmåler som kan aflæses igennem elnettet eller ved kobberkablerne i nettet, ellers ved radiosignaler (ligesom en mobiltelefon) som kan sende hvad ens forbrug er til et central system".  

Q&A: Er vi som danske forbrugere tvunget til at få installeret Smart meter (Vand & El) i Danmark? Det er vi allerhøjeste grad, ellers mister vi retten til, at få forsyningen leveret og Kongens Foged kommer på besøg, vi har ingen anden alternative energiforsyning i Danmark eller mulighed for at sige NEJ. Det er dig frit for, at vælge andet elselskab i Danmark,  mens selve distributionen af elforsyningen kun kan ske ved det hovedselskab som DONG ENERGI eller NESA som ejer kabelføringen til din dør... Medmindre du selv har egen vindmølle, solcelleenergi, og evt. dieselgenerator.... samme gælder distribution af vand og spildevandet. Medmindre du har en septiktank, samt en regnvandssamler og koger dit vand ...