Dec 1, 2017

Greenpeace Nordic | 1. Dec 2017 | Vil du være med til at sende den danske kødindustri på slankekur? | Blogger: Wooow! OMG! 😲😲 Halvdelen af Danmarks samlede landareal bliver brugt til at dyrke foder til dyr, mens kun 10% bruges til at dyrke mad til mennesker. Og at dansk landbrug oven i købet lægger beslag på et område på størrelse med Sjælland i Sydamerika, hvor der dyrkes soja primært til danske svin!!! (det kom bag på mig). Greenpeace beretter desværre ikke om denne, fodersoja, er GMO produceret.. Kan læse mig til, at WWF arbejder for at den fodersoja, som danske og europæiske svin, kyllinger og køer bliver fodret med, ikke medfører afskovning (endnu en ting som vi skal have med i ligningen). Det er de færreste der ved det, men fodersoja er en af de primære årsager til at naturskovs- områder - herunder regnskove - bliver ryddet i Sydamerika... |


Er du klar over, at Danmarks produktion af køer og grise står for 18% - næsten en femtedel - af vores samlede udslip af drivhusgasser?

Og vidste du, at halvdelen af Danmarks samlede landareal bliver brugt til at dyrke foder til dyr, mens kun 10% bruges til at dyrke mad til mennesker? Og at dansk landbrug oven i købet lægger beslag på et område på størrelse med Sjælland i Sydamerika, hvor der dyrkes soja primært til danske svin?

Produktionen af slagtedyr er kommet helt ud af balance med vores natur og klima - både i Danmark og globalt. Og imens vi alle hver især kan gøre en positiv forskel ved at lægge mere grønt, mere økologi og mindre kød i indkøbskurven, har Esben Lunde Larsen som minister for miljø og fødevarer et endnu større ansvar.

Vi har derfor skrevet et bud på, hvad hans syv nytårsforsætter for 2018 burde være. Du kan læse dem her, og jeg håber, du vil være med til at sende ham en opfordring om at følge dem.

Op til nytår planlægger vi en række aktiviteter for at sætte fokus på nogle af problemerne i dansk landbrug. Vi vil bl.a. lave et kæmpestort stykke gadekunst et sted i København om formiddagen den 11. december. Har du lyst til at være med?

Vi har brug for hjælp til at gøre det rigtig stort!
Hvis du har mulighed for at deltage, så skriv til min kollega: kristine.clement@greenpeace.org for at melde dig til og modtage mere information.

Vi ønsker, at vores børn og børnebørn skal have muligheden for at leve i en verden med frodig natur, sundt miljø og stabilt klima. Lige nu er det konventionelle landbrug og kødindustrien med til at presse planeten til sit yderste og forværre klimakrisen. Det håber jeg, at du vil være med til at ændre.

Den gode nyhed er, at løsningen på landbrugets problemer er kendt og faktisk ret simpel: Hvis vi giver mindre plads til kødet og i stedet dyrker nærende bælgfrugter, grøntsager og korn til mennesker - og samtidigt mindsker madspildet – så kan vi på en gang brødføde hele verdens befolkning med 100% økologisk dyrket mad og samtidig være med til at beskytte den verden, som vi giver videre til kommende generationer.

Jeg håber, du har lyst til at være med!

Mange grønne hilsner

Birgitte Lesanner
Chef for Greenpeace i Danmark