Oct 22, 2017

ALT.DK | 21. Okt 2017 | 4 karaktertræk kan afgøre, om du er psykopat | .. Psykopater går rundt iblandt os og er ikke altid til at spotte. Men fire karaktertræk kan afgøre, om et menneske er psykopat eller ej.. HVORFOR SIGER VI ”HAN” OM PSYKOPATER? - Både mænd og kvinde kan være psykopater, men grunden til, at der er flest mænd, er fordi, at de studier, der er foretaget, primært tager udgangspunkt i kriminelle mænd i fængsler - hvoraf størstedelen af dem er åbenlyse psykopater. Derfor defineres 9 ud af 10 psykopater som mænd, men det betyder ikke, at kvinder ikke kan være det. De er ofte bare den mere skjulte type af psykopat og kan ikke nødvendigvis spottes så let, siger Lars Bjerggaard.. |

FOTO: GETTY IMAGES | VIRKELIGHEDENS PSYKOPATER KAN I NOGLE TILFÆLDE HAVE SAMME KARAKTERTRÆK SOM PATRICK BATEMAN (CHRISTIAN BALE) I AMERICAN PSYCHO.

KAN ALLE BLIVE PSYKOPATER?

Ca. 40 procent af de træk, psykopater har, kommer fra forældrene. De arver ikke lysten til at begå kriminalitet, men de arver eksempelvis de gener, der afgør, hvor meget der skal til, før de bliver bange. Børn med høj tolerance overfor frygt har mindre behov for at føle sig trygge eller knyttede til andre mennesker og bliver typisk ikke afskrækket af frygten for straf. Hvis man er genetisk disponeret for de træk, begynder man at have nogle af forudsætningerne for at udvikle psykopati.
Andre studier viser, at ca. 50% af personer med psykopatiske træk, har haft en opvækst præget af uforudsigelighed, upålidelige forældre, vold og misbrug.
Derfor er det tit en blanding af arv og miljø, der afgør, om man bliver psykopat eller ej.

Cirka 1% af den danske befolkning har psykopatiske træk.
Kilde: Bogen "Psykopati" fra 2016 (Kreis, Hoff, Belfrage & Hart) og Lars Bjerggaard
LÆS VIDERE: http://www.alt.dk/artikler/4-karaktertraek-kan-afgoere-om-du-er-psykopat