Sep 11, 2017

180 Grader | 9/11, 2017 | Ø om Corydon i 2015: "Kritisabelt, når en politiker skifter til et job hos konsulentfirma" 2017: Kabell gør det samme |


Altinget skriver i dag, at Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) forlader politik grundet partiets rotationsprincip. Han skal fra 1. januar være vicedirektør i konsulentfirmaet Copenhagenize Design Co., der rådgiver om byplanlægning med særligt fokus på cykler.

At en politiker fra Enhedslisten skifter over til erhverslivet kan forekomme ironisk i nogens øjne. Tilbage i 2015 udtalte Kabells partifælle Pelle Dragsted sig til TV2 om daværende finansminister Bjarne Corydons skifte til job hos et privat konsulentfirma:

"Jeg synes det er uskønt, når vi ser de her situationer, hvor vi har en minister, der lige har haft ansvaret for et område og umiddelbart efter sin ministertid skifter over. (...). Den her sammenblanding af politiske hverv og personlig karriere er uheldig, og jeg tror, at det er noget af det, der kan være med til at skabe en stigende mistillid til politikere blandt befolkningen."