May 10, 2017

Newsbreak | 10. Maj 2017 | Her er madvarerne du skal passe særligt godt på | ... Mykotoksiner findes i flere landbrugsfødevarer. De kan i sidste ende medføre kræft. Vi har samlet eksempler på de potentielt giftige madvarer. Du vil sikkert blive overrasket ... |


Mykotoksiner. Måske ikke et ord, du umiddelbart er bekendt med. Det burde du måske være, for det de findes i flere af vores fødevarer. Og for mange af dem kan i sidste ende give dig kræft.

I galleriet over artiklen har vi samlet nogle af de madvarer, der kan indeholde toksinerne.

8. maj kunne Newsbreak.dk fortælle om en tilbagetrækning af et parti dadler netop på grund af forurening af en af mykotoksinformerne, der er en form for skimmelsvamp. Og i disse tilfælde en usynlig en af slagsen. I galleriet kan du se, nogle af de andre varer, der kan have mykotoksiner i sig.

Ifølge Fødevarestyrelsen er skimmelsvampe udbredt på landbrugsafgrøder. De mykotoksiner, som oftest påvises i foder og fødevarer, dannes af slægterne Aspergillus, Penicillium og Fusarium.

Forurening af fødevarer med toksinerne er et velkendt problem, oplyser Fødesvarestyrelsen, og det vurderes, at omkring 25 % af afgrøderne på verdensplan årligt forurenes med dem. I visse tilfælde fører det til, at de bliver uspiselige, og mykotoksinforurening af foderstoffer og fødevarer bliver så ikke blot et sundhedsmæssigt, men også et stort økonomisk problem..... [LÆS VIDERE]