Apr 2, 2017

Gode Penge | 2. April 2017 | Kom med på Gode Penges konference! |


Sæt kryds i kalenderen og glæd dig til Gode Penges konference den 6. maj!

Gode Penge gentager succesen fra 2015 og afholder i samarbejde med Copenhagen Business School, en konference, med et højaktuelt emne indenfor pengepolitik. Konferencens tema er ”Fremtidens penge”, og dagens formål er at komme nærmere, hvordan fremtidens penge kan og, ikke mindst, bør se ud. Dagen kommer især til at handle om digitale kontanter udstedt af centralbankerne.

Både Gode Penge, den norske centralbank, Finanstilsynet og en ekspert i blockchain kommer til at give deres bud på fremtidens penge.

Dagens talere er:
  • Thorvald Grung Moe, seniorkonsulent i den norske centralbank, Norges Bank 
  • Tobias Thygesen, vicekontorchef for Kontor for Governance, Hvidvaskforebyggelse og Betalingstjenester, Finanstilsynet 
  • Simon Ousager, ekspert i Blockchain-teknologi og ejer af Paradigm Consult 
  • Ole Bjerg, lektor på CBS 
  • Rasmus Hougaard Nielsen, cand. polit og forskningsassistent på CBS 


Temaet “Fremtidens penge”

Sidste år meldte den svenske centralbank ud, at de undersøger mulighederne for at udstede e-kroner. Sidenhen viste Danmarks Nationalbank (en smule tilbageholden) åbenhed overfor idéen. Debatten om elektroniske kontanter er en kæmpe nyhed i det pengepolitiske landskab og kan potentielt få stor betydning for vores økonomi.

Men hvad er mulighederne og farerne ved digitale kontanter? Hvad tænker centralbankerne? Hvad siger myndighederne, der kontrollerer de private og centralbankerne? Hvad betyder det set fra et blockchain-perspektiv? Og sidst, men ikke mindst, hvad er Gode Penges take på elektroniske kontanter? Alt det kommer vi rundt om på dagen.




Niveauet

Barren er sat lidt højere end til de introducerende arrangementer, vi ofte holder i Gode Penge. Hvis du har været til et par arrangementer, og føler dig rimelig tryg i Gode Penges ærinde, vil du ikke have noget problem med at følge med.

Hvis du er ny i tematikken omkring penge og ønsker en introduktion, vil der være en workshop om formiddagen, som du kan deltage i. Derudover opfordrer vi dig selvfølgelig til, at deltage i nogle af vores øvrige arrangementer.


Praktisk

Tidspunkt og nærmere program for konferencen kommer snart, men vi skriver allerede nu, så du kan sætte kryds i kalenderen.

Konference kommer til at foregå på Copenhagen Business School på Solbjerg Plads i København den 6. maj 2017.
Det koster 100 kr. at deltage i konferencen, og du kan købe din billet her.


Vi glæder os til en inspirerende og udbytterig dag sammen med jer. Efter konferencen er der reception i det nye Student Innovation House på CBS, hvor vi kan vende dagens oplevelser. Vanen tro går vi også ud og drikker en øl om aftenen. Vi håber, du får lyst til at tage med!

Og husk, at tredje del af studiegruppen, hvor vi gennemgår Modernising Money, er torsdag den 20. april fra kl. 16-18 i Studenterhuset i København. Se eventet på facebook eller i vores kalender.


Bedste hilsner Sofie
Foreningskoordinator