Apr 7, 2017

Endnu en dag med Flid, Fedt & Snyd i centraladministrationen | Folkets | 7. April 2017 | Det søde liv på DR: 15 kontorfolk tjener OVER 1 million kroner om året –– se listen her | Berlingske | Dagens overblik: Regeringen advares mod at angribe Kvinfo, Henrik Sass krævede øget partistøtte på 52 millioner for at hjælpe de Konservative til magten, og så vil Mette Frederiksen tvinge indvandrerbørn i vuggestue |

DR Byen. Foto: Frank Daugaard / CC2

Danmarks Radio er den snakkende klasses helt store legeplads, hvor man boltrer sig i millionlønninger og "kreativt arbejde"


Danmarks Radio er tidligere fra politisk hold blevet opfordret til at holde igen med løn-kronerne. En henstilling som det statslige mediehus synes at have set stort på, da de ansattes lønkontoer bugnede i 2016.

-Hvis man sammenligner med branchen i øvrigt, vil man opdage, at DR absolut ligger i den lave ende, ikke mindst med tanke på, at DR er blandt de største mediehuse herhjemme. Vi ligger markant lavere end kommercielle mediehuse som Berlingske Media og JP/Politikens Hus.

Sådan lød det fra Michael Christiansen, bestyrelsesformand for Danmarks Radio, da han foråret 2015 i et debatindlæg i Berlingske gik i rette med, at public service-stationen udbetalte lønninger langt over, hvad mediebranchen ellers tilbyder sine ansatte. Ifølge Michael Christiansen, som også er bestyrelsesformand for et lobbyfirma, afspejlede DRs lønninger den almindelig konkurrence, der findes blandt de danske mediehuse.

Oplysninger som står i skærende kontrast til de lønforhold hos Danmarks Radio, som Journalista.dk den seneste uge har kunnet dokumentere. På baggrund af aktindsigter har gravermediet ikke kun afdækket lønningerne hos de øverst placerede medarbejdere, men også blandt gruppen af ansatte, som befinder sig lige under direktørniveauet..... [LÆS VIDERE]

********************************************************************************

Foto: Søren Bidstrup

29 fagbosser og organisationer advarer i åbent brev Løkke, Pind og Støjberg mod at angribe Kvinfo


Godmorgen og velkommen til ugens sidste morgenpost.

Vi begynder dagens overblik med et åbent brev til kulturminister Mette Bock (LA), hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), minister for ligestilling Karen Ellemann (V) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er sat c.c.

Brevet er indrykket i Politiken som en stor helsidesannonce og er underskrevet af en stribe fagbosser og ledere af organisationer.

I brevet indleder de:

»Det er med stor undren, at vi nu er vidne til, hvad vi kun kan se som et angreb på KVINFO.«..... [LÆS VIDERE]