Mar 23, 2017

PIOPIO | 23. Marts 2017 | Klummen | DANSKE BANKS AFSTUMPEDE GRÅDIGHED | Det er vanvid, at man kan have en direktion og bestyrelse i Danske Bank, der øjensynlig lader banken tjene penge på bevidst lovbrud og kriminelle. Og så tro, det er nok at sige undskyld. Det vidner om grådig arrogance og afstumpethed. Føj. |


Af Poul Erik Skov Christensen
Danske Banks topchef, Thomas F. Borgen, erkender efter afsløringen af Danske Banks deltagelse i global hvidvask for milliarder, at bankens rutiner ikke har været gode nok.

Det er lige før man i det flakkede blik fornemmer både ærgrelse, overraskelse og undskyldning sive frem i denne erkendelse.

Men inden for mange bryder ud i kollektiv medfølelse med Den Danske Bank og dens topchef Thomas F. Borgen, mener jeg, at der er grund til at få tjek på, om det reelt er et sandsynligt, at det alene er rutinerne, der ikke var gode nok.

Der er virkelig mange gode grunde til at undre sig.

Superligaen for danske banker ved bedre


For det første hører Danske Bank til den eksklusive gruppe af banker her i Danmark, der benævnes systembanker (SIFI Banker). De udpeges hvert år af Finanstilsynet ud fra visse kriterier, deres størrelse, eksempelvis skal de have balance i banken på mere end 6,5 procent af BNP. Se Finanstilsynets liste her.

Gruppen af SIFI-banker i Danmark er lille; men består til gengæld af store betydningsfulde finansielle institutter med stor viden, erfaring og kendskab til alle facetter i national og international bankforretninger. Der er også rigtig mange mennesker med stærke kompetencer i disse banker. I Danske Bank, har de næsten 20.000 ansatte.

En ledende og betydningsfuld virksomhed som Danske Bank, skal selvfølgelig have en kompetent bestyrelse, hvilket banken også har, og som det fremgår af denne oversigt over bestyrelsesmedlemmerne, så er det rutinerede og dokumenterede dygtige mennesker med mange forskellige kvalifikationer og imponerende CV’er.

Danske Bank har mange dygtige ledende medarbejdere med et hav af funktioner og specialviden tilknyttet banken, og i direktionen har vi en administrerende direktør, Thomas F. Borgen. Af hans CV, fremgår det, at han er meget rutineret og velbevandret med høje poster inden for mange typer af bankvirksomhed.

Vi har altså en administrerende direktør, en direktion, og en bestyrelse for Danske Bank, der samlet er særdeles velbevandret i national og international bankvirksomhed, og tilhørende lovgivning; personer med stærke spidskompetencer i forhold til at vurdere bankens risici.


Danske Bank har bevidst overhørt alle alarmer


Læs videre http://piopio.dk/danske-banks-afstumpede-gradighed/